Firenze - Rome - Venetië

Firenze - Rome - Venetië

Dag 1 • België - Martigny
We rijden door Frankrijk en Zwitserland naar Martigny voor onze overnachting in het ***hôtel Alpes & Rhône.

Dag 2 • Martigny - Pisa - Montecatini Terme
Voor de middag rijden we langs Milaan en Parma. Na de middag komen we aan in Pisa. We wandelen naar het Domplein met de Dom, de Doopkapel en de beroemde Scheve Toren. Aansluitend rijden we naar Montecatini Terme waar we logeren in het ***hotel Giglio.

Dag 3 • Firenze
Vandaag bezoeken we Firenze. We genieten van het schitterend uitzicht over de stad vanaf de Piazzale Michelangelo. Daarna wandelen we langs de Arno naar de Ponte Vecchio en het Palazzo Pitti. Nadien wandelen we langs het Uffizi en de Piazza della Signoria naar de Dom en de Doopkapel. Na de middag hebben we tijd om te shoppen of een facultatief bezoek te brengen aan de vele bezienswaardigheden zoals de Medicikapel (± € 16,75 pp) of de Santa Croce met het graf van Michelangelo (± € 8 pp).

Dag 4 • Siena - Rome
Voor de middag bezoeken we Siena, één van de belangrijkste steden in Italië. Het is een schilderachtige stad in het centrum van de Toscaanse hoogvlakte met een unieke Dom (± € 8 pp). Aansluitend rijden we naar Rome voor onze overnachting in het ****hotel Shangri-la.

Dag 5 • Rome
We beginnen het bezoek aan de Eeuwige Stad uiteraard aan het Colosseum en het Forum Romanum. Vervolgens hebben we vanop het Vittoriano een unieke kijk op het Capitool en de Piazza Venezia. Na de middag flaneren we via het Pantheon en de Piazza Navona naar de Sint Pietersbasiliek. Na het bezoek nemen we de metro naar ons hotel.

Dag 6* • Rome
Met de metro rijden we naar de Piazza del Popolo en vanop de Pincio-heuvel hebben we een prachtig uitzicht op de binnenstad. Via de Spaanse Trappen flaneren we doorheen de wereldberoemde Via Condotti om ons uiteindelijk onder te dompelen in de pracht van de Trevifontein. We genieten van een vrije namiddag om persoonlijke klemtonen te leggen zoals een bezoek aan het Colosseum, de Vaticaanse Musea met de Sixtijnse kapel, shopping, terrasje,…
*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Rome - Sottomarina
‘s Ochtends verlaten we Rome. Via Firenze en Bologna gaat het richting Sottomarina en installeren ons in het ****hotel Le Tegnue.

Dag 8 • Venetië
Vandaag brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad van de kanalen, bruggen, paleizen en gondels. We komen langs de Brug der Zuchten, het San Marcoplein met basiliek, de Rialto-brug en bezoeken de kleurrijke Venetiaanse vismarkt. Na de middag hebben we de mogelijkheid om facultatief een gondeltocht te maken of de Campanile te beklimmen (met lift, ± € 8 pp) of even uit te blazen op één van de terrasjes van de Dogenstad.

Dag 9 • Sottomarina - Chioggia - Reutte
Deze voormiddag brengen we een vrij bezoek aan het oude vissersstadje Chioggia, dat haar charme ontleent aan kanalen, bruggen en een labyrint van straatjes en steegjes. In het hart van het historische centrum ligt de Corso del Popolo, een voetgangersgebied waar het wemelt van de gezellige winkels, restaurants en terrasjes. Tegen de middag rijden we langs Innsbrück naar de omgeving van Reutte voor onze overnachting.

Dag 10 • Landeck - België
Via Duitsland keren we terug naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan ter plaatse aangepast worden.

Hotels *** & ****

Ligging: meestal zijn de hotels centraal gelegen

Uitrusting: mooie tot luxe hotels met lift, restaurant, bar, salon, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, toilet, telefoon, tv en meestal airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds nationale en internationale 3- en 4 gangenmenu

 

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 10e dag het ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België