Fietsreizen

Fietsen is gezond, ook op vakantie. Een fietsreis is rustgevend en u ervaart meer van de omgeving. U snuift de prachtige landschappen haast letterlijk op wanneer u er op een gezapig tempo doorheen fietst. Fietsreizen worden terecht steeds populairder. Ook in 2021 bieden we u een uitgelezen reeks fietsprogramma’s aan, routes die u zullen verbazen en u meermaals een echt wauw-gevoel bezorgen. Na de inspanning volgt uiteraard de ontspanning. U verblijft in comfortabele hotels waar u volop geniet van een heerlijk avondmaal, een welverdiende nachtrust en een verkwikkend ontbijt. Met onze fietsreizen stapt u onbezorgd op de fiets, volg de gids en geniet volop van een sportieve vakantie veraf of dichtbij!

Moeilijkheidsgraad: Om u te helpen een geïnformeerde keuze te maken, wordt telkens de moeilijkheidsgraad van de fietstocht bij het programma aangeduid:

 Gemakkelijk  Licht fietsen en gemakkelijke trajecten. Een bijna uitsluitend vlakke fietstocht te vergelijken met Vlaanderen en Nederland. Een tocht voor jong en oud.

 Gemiddeld  Gemiddelde programma’s met af en toe een licht heuvelachtig parcours. Overwegend licht en vlak lopend terrein.

 Gevorderd  Fietstochten met een goede mix van vlakkere stukken en af en toe langere hellingen, zonder dat deze overheersen. Laat u niet afschrikken! Onze fietsreizen zijn er voor iedereen en zijn over de hele lijn gemoedelijk.

Fietsen:

Vanaf dit jaar bieden wij alle fietsreizen aan met eigen fiets. Op alle reizen kan u uw eigen vertrouwde (elektrische) fiets veilig meenemen. Vertrek voor alle reizen is voorzien aan ons kantoor in Boechout, waar u uw auto met een gerust hart kan achterlaten.

 

Kleding:

Goede fietskleding is net zo belangrijk als een goede fiets. Vooral een speciale fietsbroek kan nuttig zijn. Ook fietshandschoenen verhogen het comfort enorm en beschermen uw handen. Hoewel we natuurlijk het liefste fietsen in de zon, kan u er best rekening mee houden dat het ook wel eens kan regenen. Neem dus zeker ook een regen- en windbestendige kledij mee. Tenslotte adviseren we u om schoenen te dragen met een harde zool waar u zowel goed mee kan fietsen als wandelen.

Veiligheid:

Laat uw fiets grondig nakijken voor vertrek. We adviseren u om onderweg altijd een fietshelm te dragen. Moderne helmen hebben een adequate ventilatie, zodat u het niet te warm zal krijgen. Van Reizen Lauwers krijgt u een fluovest aangeboden. Op deze manier zijn we als groep steeds zichtbaar in het verkeer.

Eten en drinken:

Het is zeer belangrijk voldoende water te drinken onderweg om uw vochtbalans op pijl te houden. Breng dus zeker een hervulbare drinkbus mee. Kleine snacks komen ook van pas om de verbruikte energie snel terug aan te vullen. Zo rijdt u zonder vermoeidheid verder.

Genieten:

Stop eens onderweg voor een mooie foto of om eenvoudig één van de schitterende landschappen in u op te nemen. Snuif de geuren van de kruiden langs de weg, voel de wind in de haren en hoor de vogels fluiten. Fietsen is steeds een ervaring voor alle zintuigen. Genieten staat voorop bij onze fietsvakanties.

Accessoires:

U kan uw spullen meenemen op de fiets in een fietstas van Reizen Lauwers. U mag echter ook uw eigen fietstassen meenemen.

 

Aanhangwagen:

Al onze fietsreizen gaan door met een fietsaanwagen met hydraulisch liftsysteem!