Fietsen in de Achterhoek

Fietsen in de Achterhoek

Dag 1 • België - Lochem (fietstocht ± 38 km)  Gemakkelijk 

We rijden met de autocar naar Lochem. Hier vertrekken we omstreeks de middag voor onze eerste fietstocht, een rondje Lochem. Tip: zorg dat je je fietskleding bij de hand hebt. We stoppen onder meer aan een staringkoepel voor een leuk intermezzo. Nadien vervolledigen we onze lus.

 

Dag 2 • Lochem - Galgengoor (fietstocht ± 48 km)  Gemakkelijk 

We fietsen naar Ruurlo en passeren hierbij de beekvliet sluis en Borloco, een prachtig en typisch dorpje. Rond de middag komen we toe in Ruurlo en genieten van een vrij middagmaal. Nadien stappen we terug op de fiets en rijden we verder naar Vorden.

 

Dag 3 • The never ending story to…. Markelo (fietstocht ± 47 km)  Gemiddeld 

Via een heel mooie maar iets pittigere fietstocht gaan we  vandaag naar Markelo. In de namiddag houden we even halt bij het landgoed Warmelo en in een natuurreservaat met didactische illustratie rond vermindering van de ecologische voetafdruk.

 

Dag 4 • Lochem – Zutphen - Deventer (fietstocht ± 55 km)  Gemakkelijk 

We fietsen van het hotel naar Zutphen, waar we van een vrij middagmaal genieten. Op weg naar Deventer maken we gebruik van een charmante overzetboot om ons naar de andere oever van de IJssel te brengen. Na een rondwandeling in Deventer overnachten de fietsen gratis onder het station. Met de autocar terug naar het hotel.

 

Dag 5 • Deventer - België (fietstocht ± 32 km)  Gemakkelijk 

De autocar brengt ons naar Deventer waar de fietsen geparkeerd staan. Van hieruit maken we een mooie fietslus rond de waterplas Bussloo waarbij we voor een laatste keer genieten van de weidse uitzichten die deze streek te bieden heeft. In de namiddag rijden we terug naar België. 

Hotel Hof Van Gelre****

Ligging: in het hart van Lochem

Uitrusting: sfeervol hotel met receptie, lift, open haard, restaurant, lounge, bar met biljart, romantische tuin, gedeeltelijk overdekte terrassen, verwarmd binnenzwembad, gratis wifi, mooi ingerichte kamers met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, wekkerradio, flatscreen tv, koffie- & theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen keuzemenu, 1 x zomerbuffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België