Feeërieke winterlandschappen in Salzburgerland

Feeërieke winterlandschappen in Salzburgerland

Een prachtig besneeuwd berglandschap in combinatie met heerlijk uitgestippelde wintertochten: een zalige combinatie. De romantiek opzoeken in sprookjesachtige dorpen, genieten van culinaire hoogstandjes of gewoon de prachtige natuur en het landschap op je laten inwerken: onze Oostenrijkse winterroutes hebben voor elk wat wils. De Dachstein Gletscherbahn is een onvergetelijke ervaring en de zoutmijnen in Hallein een mystieke wereld. Kom genieten in Salzburgerland en beleef er een magische winter!

Dag 1 • België - Würzburg - Margetshöchheim

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit de centrale verzamelplaats Q8 Ranst richting Duitsland. Via de autosnelwegen E313, E314 rijden we langs Keulen, Bonn en Frankfurt am Main in de richting van Würzburg. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag rijden we verder naar de fraaie en levendige universiteitsstad Würzburg. Als oude bisschopsstad heeft Würzburg vele kerken. Het absolute hoogtepunt tussen al deze kerken is de Dom. Aansluitend naar Margetshöchheim voor installatie in het **** Main Hotel Eckert.

 

Dag 2 • Margetshöchheim - Filzmoos

In de voormiddag rijden we naar Oostenrijk, langs Neurenberg en Regenburg  gaat het richting Duits - Oostenrijkse grens. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag passeren we Salzburg en rijden verder doorheen Salzburgerland richting Filzmoos  Installatie in het **** hotel Bischofsmütze.

 

Dag 3* • Filzmoos - Hofalmen

Voor de middag maken we een geleide wandeling doorheen onze verblijfplaats Filzmoos. Dit typisch familieoord aan de oostkant van de Salzburger Sportwelt, biedt veel charmes voor liefhebbers van een idyllisch winterlandschap. Na de middag staat een rit met paard en koets op het programma, een natuurervaring met een lange traditie in dit bergdorp. We maken een ontspannen rit door een uniek landschap, een ervaring voor iedereen waarbij de tijd lijkt stil te staan.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 4 • Loden productie - Dachstein-gletsjer

In Ramsau bezoeken we de Lodenwalkerei Steiner om inzicht in de traditionele productie van Loden te krijgen. We ervaren uit de eerste hand hoeveel moeite en liefde de medewerkers doen met de grondstof wol. Opvallend zijn de oud ogende machines, de meeste van hen dateren uit de eerste helft van de 20e eeuw, er zijn zelfs machines meer dan 200 jaar oud. Het voordeel van deze beproefde machines is de zorgvuldige omgang met wol. Hoewel moderne machines voor massaproductie sneller werken, verliezen ze in kwaliteit. Op zonnige dagen zie je vaak een 50 meter lange lodenbaan van een afstand in de wind fladderen. Stoffen van de Lodenwalker worden gedroogd in de open lucht zoals vroeger, om te voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen. Na een korte introductie ervaart u de productie van de ruwe wol naar de afgewerkte loden. Lodenwalkerei Steiner produceert al meer dan 500 jaar hoogwaardige producten gemaakt van 100% zuivere scheerwol. De bouw van de Dachstein-kabelbaan was het startschot voor het succesverhaal van een buitengewone toeristische attractie: de Dachstein-gletsjer.  Alleen de rit al met de panoramische Dachstein Gletscherbahn gondel is een echte ervaring! In 6 minuten overwin je meer dan 1.000 m hoogte, de gondel is volledig gemaakt van glas en het Dachstein-massief lijkt dichtbij genoeg om aan te raken. Aangekomen bij de Hunerkogel (2.700m) kan je naar een unieke constructie gebouwd tegen de bergwand: de Sky Walk. Dit uitzichtplatform onthult de meest aantrekkelijke uitzichten van de hoogste Alpen toppen. Met goede sneeuw- of stapschoenen gaan we naar de panorama hangbrug en het Dachstein ijspaleis. Hier komen we binnen in een mystieke ijs en sneeuw wereld van de gletsjer. In de tentoonstelling "Reis door Europa" zien we Europese bezienswaardigheden zoals: het  Weense Riesenrad, de Brandenburger Tor en de Eiffeltoren. De Dachstein-gletscher zal ons zeker een onvergetelijke namiddag bezorgen.

 

Dag 5 • Zoutmijn Hallein

Vandaag maken we een fascinerende reis terug in de tijd, die dieper en dieper doordringt in het hart van de zoutmijn van Hallein. De mijn is al meer dan 7000 jaar oud sinds de tijd van de Keltische stammen en eerder. Sinds de 1ste-wereldoorlog is het een mijnmuseum, bekend om zijn lange houten afrijzer tussen de niveaus. De vroege mijnbouw werd met de hand gedaan en zoutkristallen werden als een vaste stof bovengehaald. Om de efficiëntie te verbeteren werd vers water in de grot gepompt. Na enkele weken absorberen, werd het water naar een verwerkingsfabriek in Hallein gepompt. We ontvangen witte overalls om onze kleding in de mijn te beschermen. Er is eerst een elektrische treinrit die leidt naar twee sets van 42 meter hoge glijbanen. We glijden naar beneden naar het lagere niveau van de mijn. Tenslotte is er een boottocht over een ondergronds meer voordat we de mijn verlaten. Ervaren mijngidsen begeleiden ons door deze mystieke wereld van zout. Na de middag kunnen we in het hotel genieten van een gebakbuffet en ’s avonds van een Pongauer boerenbuffet.

 

Dag 6 • Dachstein distilleerderij - Papageno gondelbaan

In de voormiddag bezoeken we in Mandberg de Dachstein distilleerderij. Voor "branden" zijn vreugde, tijd en liefde de belangrijkste ingrediënten. Waarom de "ware geest" alleen opengaat voor degenen die het weten, vertellen ons de plaatselijke gidsen. Na de middag nemen we de Papageno-kabelbaan naar de "Schörgi-Alm" en wandelen over de bergkam naar de "Radstädterhütte". Hier genieten we van een wondermooi panoramisch uitzicht. ’s Avonds is er een galadiner in ons hotel.

 

Dag 7 • Filzmoos - Karlsruhe

We rijden langs de Chiemsee en Munchen in de richting van Karlsruhe. Een belangrijk weetje over deze stad: het openbaar vervoer in Karlsruhe is jarenlang voorbeeld geweest voor verkeerskundigen in heel Europa vanwege de geslaagde integratie van tram en trein. Vanuit de omliggende voorsteden en dorpen kan direct naar het centrumgebied worden doorgereden, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel het spoorwegnet als het bestaande tramnet. Dit zogenaamde 'Karlsruhe model' wordt tegenwoordig met lightrailprojecten in verschillende Europese steden nagedaan.  Installatie in het **** hotel Achat Plaza.

 

Dag 8 • Karlsruhe - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we richting België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

Hotels****

Hotel Bischofsmütze****

Ligging: uitstekend hotel in het centrum van het gezellige kleine dorp Filzmoos.

Kamers: ruime en goed ingerichte kamers met balkon, Wifi, tv, telefoon, radio, safe, minibar, badkamer met bad/douche, toilet, haardroger en badjas.

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet met verse eiergerechten, 4-gangen avondmaaltijd met keuze op het hoofdgerecht en een saladebuffet, dagelijks taartbuffet in de namiddag.

Extra: welkomstdrankje, 1 x origineel Pongauer boeren buffet met delicatessen uit de regio, 1 x galadiner, gratis gebruik van de wellnessruimte met bubbelbad en saunawereld: stenen grenen sauna, biosauna, infraroodcabine, pekelbad, stoombad, belevenisdouches, massage- en fitnessruimte, evenals een rustig en fluisterend gebied en een overdekt zwembad.

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug
  • Vervoer met *****ROYAL CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: geleide wandeling door Filzmoos, 3 uur durende rit met paard en koets, bezoek Lodenwalkerei Steiner, Dachstein Gletscherbahn met Sky Walk - panorama hangbrug en het Dachstein ijspaleis, bezoek zoutmijn Hallein, bezoek Dachstein distilleerderij, Papageno-kabelbaan.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België