Feeërieke winterlandschappen in Salzburgerland

Feeërieke winterlandschappen in Salzburgerland

Dag 1 • België - Würzburg - Margetshöchheim

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit Q8 Ranst. Via de autosnelwegen E313, E314 langs Keulen, Bonn en Frankfurt am Main in de richting van Würzburg. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag maken we een wandeling door de fraaie en levendige universiteitsstad Würzburg. Het absolute hoogtepunt van deze stad is de Dom. Aansluitend naar Margetshöchheim voor installatie in het **** Main Hotel Eckert.

Dag 2 • Margetshöchheim - Filzmoos

Voor de middag rijden we langs Neurenberg en Regenburg naar de Duits - Oostenrijkse grens. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag passeren we Salzburg en rijden verder doorheen Salzburgerland richting Filzmoos. Installatie in het **** hotel Bischofsmütze.

Dag 3* • Filzmoos - Hofalmen

Voor de middag maken we een geleide wandeling doorheen onze verblijfplaats Filzmoos. Dit typisch familieoord biedt veel voor liefhebbers van een idyllisch winterlandschap. Na de middag staat een rit met paard en koets op het programma, een ontspannen rit door een uniek landschap met een lange traditie in dit bergdorp.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 4* • Loden productie - Dachstein-gletsjer

Om inzicht in de traditionele productie van Loden te krijgen bezoeken we de Lodenwalkerei Steiner in Ramsau. Opvallend zijn de oud ogende machines, de meeste van hen dateren uit de eerste helft van de 20e eeuw.  Het voordeel van deze beproefde machines is de zorgvuldige omgang met wol. Na een korte introductie ervaren we de productie van de ruwe wol naar de afgewerkte loden. De bouw van de Dachstein-kabelbaan was het startschot voor het succesverhaal van een buitengewone toeristische attractie: de Dachstein-gletsjer. Alleen de rit al met de panoramische Dachstein Gletscherbahn gondel is een echte ervaring! De gondel is volledig gemaakt van glas en het Dachstein-massief lijkt dichtbij genoeg om aan te raken. Aangekomen bij de Hunerkogel (2.700m) kunnen we naar een uniek uitzichtpunt: de Sky Walk. Met goede sneeuw- of stapschoenen gaan we naar de panorama hangbrug en het Dachstein ijspaleis. Hier komen we binnen in een mystieke ijs- en sneeuwwereld. De Dachstein-gletsjer zal ons zeker een onvergetelijke namiddag bezorgen.

*dag van het bezoek afhankelijk van de weersvoorspellingen

Dag 5 • Zoutmijn Hallein – Hans-Peter Porsche Traumwerk

De zoutmijn in Hallein is al meer dan 7000 jaar oud, dit sinds de tijd van de Keltische stammen. Vanaf de Eerste Wereldoorlog is het een mijnmuseum, gekend om zijn lange houten glijbanen tussen de niveaus. De vroege mijnbouw werd met de hand gedaan en zoutkristallen werden als een vaste stof bovengehaald. We ontvangen witte overalls om onze kleding in de mijn te beschermen. Er is eerst een elektrische treinrit die leidt naar twee sets van 42 meter hoge glijbanen. We glijden naar beneden naar het lagere niveau van de mijn. Tenslotte is er een boottocht over een ondergronds meer voordat we de mijn verlaten. Aansluitend bezoeken we in Anger het Hans-Peter Porsche Traumwerk, een museum met een prachtige collectie modeltreinen, speelgoed en andere zaken. In de late namiddag kunnen we in het hotel genieten van een gebakbuffet en ’s avonds van een Pongauer boerenbuffet.

Dag 6 • Dachstein distilleerderij - Papageno gondelbaan

In de voormiddag bezoeken we in Mandberg de  Dachstein distilleerderij,  een garantie voor kwalitatieve brandewijn en likeuren.  “Schnaps is niet zomaar Schnaps!” - daarvan kunnen we ons hier overtuigen. Na de middag nemen we de Papageno- kabelbaan naar de “Schörgi-Alm” en wandelen over de bergkam naar de “Radstädterhütte”. Hier genieten we van een wondermooi panoramisch uitzicht. ’s Avonds is er een galadiner in ons hotel.

Dag 7 • Filzmoos - Karlsruhe

We rijden langs de Chiemsee en Munchen in de richting van Karlsruhe. Een belangrijk weetje over deze stad: het openbaar vervoer in Karlsruhe is jarenlang voorbeeld geweest voor verkeerskundigen in heel Europa vanwege de geslaagde integratie van tram en trein. Installatie in het **** hotel Achat Plaza.

Dag 8 • Karlsruhe - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we richting België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

Hotels****

Hotel Bischofsmütze****

Ligging: uitstekend hotel in het centrum van het gezellige kleine dorp Filzmoos

Uitrusting: ruime en goed ingerichte kamers met balkon, wifi, tv, telefoon, radio, safe, minibar, badkamer met bad of douche, toilet, haardroger en badjas

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet met verse eiergerechten, 4-gangen avondmaaltijd met keuze uit het hoofdgerecht en een saladebuffet, dagelijks taartbuffet in de namiddag

Extra: welkomstdrankje, 1 x origineel Pongauer boerenbuffet met delicatessen uit de regio, 1 x galadiner, gratis gebruik van de wellnessruimte met bubbelbad en saunawereld: stenen grenen sauna, biosauna, infraroodcabine, pekelbad, stoombad, belevenisdouches, massage- en fitnessruimte, evenals een rustig en fluisterend gebied en een overdekt zwembad

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug

  • Vervoer met *****ROYAL CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: geleide wandeling door Filzmoos, 3 uur durende rit met paard en koets, bezoek Lodenwalkerei Steiner, Dachstein Gletscherbahn met Sky Walk,  panorama hangbrug en het Dachstein ijspaleis, bezoek zoutmijn Hallein, bezoek Hans-Peter Porsche Traumwerk ,bezoek Dachstein distilleerderij, Papageno-kabelbaan.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België