Extremadura het “Land van de Conquistadores”

Extremadura het Land van de Conquistadores

Veel mannen uit deze Spaanse streek waren Conquistadores (veroveraars), soldaten, ontdekkingsreizigers en avonturiers. Een groot deel van Latijns-Amerika en de Filipijnen werd door de conquistadores in de 15e tot de 17e eeuw onder Spaanse controle gebracht. Beroemde 'conquistadores' zoals Cortés, Pizarro, de Soto en Orellana gaven hun veroveringen de namen van de steden in hun thuisland. Francisco Pizarro overwon de Inca's met, naar men zegt, 180 mannen en 27 paarden. Cortés had er niet veel meer toen hij Mexico inpakte. Bij hun thuiskomst lieten zij dan ten teken van rijkdom schitterende paleizen en villa's bouwen.

Dag 1 • België - Madrid - Jarandilla de la Vera

We nemen onze vlucht vanuit België naar Madrid, waar een Premium autocar ons staat op te wachten. Talavera de la Reina is gelegen in de vruchtbare vlaktes van de rivieren de Taag en Alberche en al eeuwen beroemd om zijn keramiek. Het is ook de belangrijkste stad in de provincie Toledo. De meest opvallende monumenten van de stad zijn de brug van Santa Catalina, het aartsbisschoppelijk paleis en het Cervantes college.  We  rijden verder naar Jarandilla d/l Vera, waar we een nacht logeren in de parador, een middeleeuws paleis-kasteel waar keizer Karel V enkele maanden verbleef. Installatie in het **** hotel Parador de Jarandilla de la Vera.

Dag 2 • Yuste - Plasencia - Trujillo

Het klooster van Yuste is een klooster en paleis in Cuacos de Yuste, waarin Keizer Karel V na zijn troonsafstand zijn laatste levensjaren heeft doorgebracht. Het klooster wordt gevormd door de kerk en twee kloosterhoven. De kerk en de gotische kloostergang zijn gebouwd in de 15e eeuw, de andere gebouwen dateren uit de 16e eeuw. Plasencia werd opgericht als vestingstadje door koning Alfonso VIII van Castille in het jaar 1186. De stadsmuur met 6 poorten en 68 torens is een toeristisch hoogtepunt.  De kathedraal bestaat uit romaanse, gotische en renaissance stijlen. Op de daken en torens nestelen zich in groten getale ooievaars. Verder rijden we door naar Trujillo voor installatie in de **** Parador de Trujillo.

Dag 3 • Trujillo

Vandaag maken we kennis met onze verblijfplaats Trujillo, de geboorteplaats van twee grote veroveraars Francisco de Pizarro en Francisco de Orellana. Pizarro was de veroveraar van Peru en ontdekker van het legendarische Inca-keizerrijk in 1532. Orella ontdekte de Amazone. Trujillo is een niet al te grote stad en heeft het oude karakter van een conquistadoren stad behouden. Een stad met vele mooie oude gebouwen, adellijke paleizen, gecombineerd met een uitbundige vegetatie. Het heeft een gezellig centrum en overal zie je, net als elders in Extremadura, vele ooievaars.  De interessantste en belangrijkste kerk is de Iglesia de Santa María. De kerk stamt oorspronkelijk uit de 13e eeuw maar werd in de 16e eeuw gerestaureerd in gotische stijl. Het Castillo is een imposant 12e eeuws fort dat stamt uit de Moorse tijd.

Dag 4 • Guadalupe

Guadalupe is een belangrijk Spaans bedevaartsoord, waar Columbus vóór en na zijn veroveringstochten de Maagd Maria vereerde. Het koninklijk klooster van Santa Maria de Guadalupe is opgenomen in 1933 op de Unesco lijst van het werelderfgoed. Het klooster is gebouwd in een mengeling van stijlen zoals: de gotiek, de Mohamedaanse stijl, de renaissance, de barok en de neoklassiek en dit gebeurde vanaf de 13e tot de 18e eeuw. Als Mariaheiligdom is het één van de drie belangrijkste van Spanje en het wordt beschouwd als "Templo de la Hispanidad" (tempel van de Spaanstalige cultuur). Op de terugweg houden we halt bij het stuwmeer Cancho del Fresno gebouwd in 1985 (capaciteit van 15 Hm3), voornamelijk gebruikt voor de levering van drinkwater aan nabijgelegen steden en geïrrigeerde boomgaarden.

Dag 5 • Mérida – Cáceres

Mérida is een levendige stad en hoofdstad van de Extremedura met een rijk Romeins verleden, gelegen aan de rivier de Río Guadiana. De meeste ruïnes zijn te vinden aan de westkant van de stad, wij bezoeken er het Teatro Romano en het Amfiteatro. Het Romeins theater is gebouwd in 16 voor Christus. Het toneel is rijkelijk versierd met magnifieke zuilen en beelden en biedt plaats aan 6000 toeschouwers. Ernaast het grote amfitheater uit de 1e eeuw voor Christus dat aan 14.000 toeschouwers plaats biedt. Het was het toneel van de gladiatorengevechten, strijdwagenrennen en ‘zeeslagen’ waarvoor de arena onder water werd gezet. De stad Cáceres is gesticht door de Romeinen maar had zijn glorietijd onder de Spaanse koningen. Zijn rijke renaissance verleden is te zien in de oude ommuurde stad dat op een heuvel ligt. Hier zijn de oude 16e eeuwse adellijke huizen met wapenschilden en grote patio's, hoge torens, bogengalerijen en bochtige klinkerstraten. 

Dag 6 • Talavera de la Reina - Toledo

Op onze weg naar Toledo houden we halt in Talavera de la Reina. Een stad met een rijke historie en vooral beroemd om zijn keramiek. Het ligt in het midden van Spanje en het is een plaats waar men de Spaanse sfeer kan proeven met de lokale manchego-kaas en de typische serrano ham. De voornaamste bezienswaardigheid is de mooie basiliek Santa Maria del Prado, met een combinatie van renaissance en barokke stijlen. Prachtige keramische tegels decoratie, waaronder de kansel. Installatie in het *** Carlos V hotel te Toledo.

Dag 7 * • Toledo

Toledo is bekend onder de naam “De Stad met de Drie Culturen”, er woonden eeuwenlang christenen, moren en joden. Het is ook de “Keizerlijke Stad” omdat het de voornaamste plaats was van het hof van Carlos I van Spanje. Er zijn diverse overblijfselen in de stad van de Romeinse aanwezigheid zoals de aquaduct en het circus. De Kathedraal Santa Maria is een indrukwekkend groot kerkgebouw waar maar liefst drie eeuwen aan werd gebouwd, van 1226 tot 1493. Het is een van de belangrijkste gotische kathedralen van Spanje. Het in renaissance stijl opgetrokken fort Alcazar oogt indrukwekkend zo op het hoogste punt van Toledo. De Mezquita Cristo de la Luz is het best bewaarde bouwwerk uit de tijd dat de Moren. De grootste katholieke kerk in de Mudejar stijl is de Iglesia de Santiago del Arrabal , omstreeks halfweg 13e eeuw gebouwd. Het Monasterio Santo Domingo el Antiguo was het allereerste klooster in Toledo dat in 1085 reeds gesticht werd. Hier leven nog steeds enkele kloosterzusters. De Jezuïetenkerk Iglesia de San ldefonso Los Jesultas is een prachtig voorbeeld van de barokke bouwstijl in Toledo. Het Monasterio San Juan de los Reyes werd opgetrokken om een overwinning te vieren op de Portugezen in de Slag bij Toro (eind 15e eeuw). Toledo is een heerlijke wirwar van smalle straatjes, historische kerken, gebouwen en karakteristieke pleinen. We verkennen de stad aan boord van een toeristische bus.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur.

Dag 8 • Toledo - Madrid - België

Vanuit Toledo rijden we naar de luchthaven in Madrid voor onze terugvlucht naar België.

 

Hotels *** en ****

Parador de Jarandilla de la Vera ****

Ligging: dit hotel is gevestigd in een kasteel uit de 15e eeuw, dat beschut is gelegen in het landschap van de Vera en de Tiétar vallei. Vele historische figuren hebben de binnenplaatsen en de torens van het Parador de Jarandila de la Vera bezocht, waaronder de Romeinse keizer Karel V. Dankzij de zorgvuldige renovatie is de middeleeuwse sfeer behouden, maar zijn wel moderne faciliteiten toegevoegd, zoals een buitenzwembad

Kamers: alle kamers beschikken over de faciliteiten eigen aan een 4* hotel

Maaltijden: er worden heerlijke lokale gerechten geserveerd

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug 
  • Vlucht van Brussel naar Madrid en terug 
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar 
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 8e dag ontbijt 
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma 
  • Inbegrepen toegangen: Klooster van Yuste, Kathedraal Placensia, Wandeling door historisch centrum Trujillo, Klooster Santa Maria de Guadalupe, Romeins- en amphitheater Merida, Toledo rondrit toerisme bus, Kathedraal Santa Maria Toledo, Monastery of San Juan de los Reyes 
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

 

Weersverwachting
Jarandilla de la Vera
Weeronline.nl - Meer weer in Jarandilla de la Veraweeronline.nl Altijd jouw weer