Elzas

Elzas

Dag 1 • België - Schengen - Kaysersberg - Le Bonhomme

Onderweg naar Kayserberg, maken we nog eerst een stop in het dorpje Schengen, dat vooral bekendheid heeft verworven dankzij het Verdrag van Schengen dat hier in 1985 getekend werd. Vervolgens houden we halt in één van de mooiste dorpjes van de Elzas: Kaysersberg, geboorteplaats van Albert Schweitzer die in 1952 de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst mocht nemen. Het dorpje staat vol oude vakwerkhuizen in prachtige kleuren en is opgefleurd met grote bloembakken vol geraniums die erg mooi gerestaureerd zijn. De kleine straatjes ademen de sfeer van weleer uit. In de late namiddag rijden we naar Le Bonhomme waar we logeren.

Dag 2 • Colmar - Riquewihr

In de voormiddag brengen we een bezoek aan Colmar, de hoofdstad van de “Vins d’Alsace”. De stad bezit vele schilderachtige vakwerkhuizen uit de middeleeuwen en de renaissance. In de namiddag rijden we naar Riquewihr waar ook hier de middeleeuwse vakwerkhuizen en binnenpleintjes ons zullen bekoren. Aansluitend brengen we een facultatief bezoek aan een wijnkelder (± € 4 pp) en kunnen we proeven van de bekende Elzasserwijnen.

Dag 3 • Le Bonhomme - Straatsburg - België

Voor de middag rijden we richting Straatsburg, het hart van Europa, voor een bezoek. We wandelen tot aan de gotische kathedraal, het meest imposante gebouw van Straatsburg. Vervolgens maken we een facultatieve boottocht (± € 14,50 pp) op de Ill. We varen langs La Petite France, oude stadswijken van het Elzasser vakbouwtype en de gebouwen van de Europese instellingen. In de late namiddag keren we terug naar België.

Opgelet: volgorde programma kan aangepast worden.

HOTEL DE LA POSTE***

Ligging: gelegen in het pittoresk dorpje Le Bonhomme, nabij de Vogezen,

omgeven door dennenbomen, op 25 km van Colmar

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, fitness, sauna, verwarmd binnenzwembad, gratis wifi, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met douche, toilet en haardroger, telefoon, tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1ste dag het avondmaal t.e.m. de 3de dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België