Een gastronomisch visfestijn aan de Opaalkust

Een gastronomisch visfestijn aan de Opaalkust

De Opaalkust staat bekend voor haar indrukwekkende kliffen, prachtige stranden en pittoreske dorpjes. De streek geniet zachte winters. Hier komt u tot rust en proeft u de typische Franse gastronomie met zijn bijzondere visgerechten en verse zeevruchten. Krijgt u ook al het water in de mond bij de gedachte aan heerlijke Picardische mosseltjes?

Dag 1 • België - Duinkerke - Cap Blanc-Nez - Fort-Mahon-Plage

Via de autosnelweg bereiken we Duinkerke. Tijdens een korte rondrit maken we kennis met deze belangrijke havenstad. Langsheen Gravelines rijden we door naar Calais. Na de middag zetten we onze weg verder langs de Côte d’Opale en houden even halt in Cap Blanc-Nez. Deze kaap maakt deel uit van een krijtrotsketen die ook onder het Kanaal doorloopt. Bij helder weer kunnen we de Engelse kust goed zien. De schilderachtige weg voert ons verder langs een aantal gezellige badplaatsjes tot Boulogne-sur-Mer. Met zijn vissershaven en het omwalde centrum is deze stad een terechte toeristische attractie. Via Le Touquet voert de reis ons naar Fort-Mahon-Plage voor installatie in het hotel.

 

Dag 2 • Abbeville - St. Omer - België

Vooreerst worden we meegenomen mee naar Abbeville, met de verweerde Eglise St.-Vulfran en het 13e eeuwse belfort als trekpleisters. We maken een ontspannende wandeling doorheen het stadje. Na de middag staat een excursie doorheen St-Omer op het programma. De basiliek is na de kathedraal van Amiens de mooiste kerk uit het Franse Noord-Westen. Na deze waardige afsluiter keren we met mooie herinneringen terug naar België.

Gastronomisch avondmaal*

Aperitief met proevertjes geserveerd in het Hudson salon

-

Degustatie van zeevruchten

-

Gebakken schelpdieren op een bedje van prei

-

Duo van zalm & kabeljauw met een saffraansaus, vergezeld van verse groentjes

-

Kaasbord

-

Dessert

-

Koffie

-

½ fles wijn en water

 

* menu onder voorbehoud van wijzigingen - vleesmenu mogelijk op aanvraag

Middagmaal*

Sangria

-

Picardische mosselen

-

Ballotine van heek in een zacht gekruide crème

-

Lauwe appeltaart met een coulis van karamel

-

Koffie

-

¼ wijn of 25 cl bier en water

 

* menu onder voorbehoud van wijzigingen - vleesmenu mogelijk op aanvraag

Hotel La Terrasse***

Ligging: topligging in Fort-Mahon-Plage, op de promenade tegenover het brede zandstrand, met panoramisch uitzicht op zee

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, brasserie, bar, gratis wifi

Kamers: comfortabele kamers met volledig ingerichte badkamer met toilet en haardroger, telefoon, flatscreen-tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds gastronomische maaltijd, ’s middags 3-gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 2e dag het middagmaal
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België