Dublin

Dublin

Dublin, de hoofdstad van de Republiek Ierland, is een prachtige oude, zéér levendige stad die nog steeds de echte Ierse sfeer uitademt. Uiteraard kan u Dublin niet verlaten zonder te proeven van de beroemde Ierse Guinness en te genieten van de Ierse muziek in één van de vele pubs.

Dag 1 • België - Dublin

We nemen onze vlucht naar Dublin en een transfer naar ons hotel. We bezoeken het vroegere House of Lords en gaan naar Trinity College waar we facultatief in de “Old Library” het Book of Kells (± € 9 pp) kunnen bewonderen. Dan kunnen we de National Gallery bezoeken (gratis) met een mooie verzameling schilderijen. Wie een museumbezoek maar niets vind, kan de vlakbij gelegen winkelwandelstraat Grafton Street bezoeken. ’s Avonds kunnen we genieten van een live optreden in één van de vele pubs in Temple Bar.

Dag 2 • Dublin

Een uitgebreide wandeling vertelt ons over de Ierse onafhankelijkheid met O’Connell, het postkantoor van de Paasopstand, Parnell, en de “voorlopige” kathedraal. We zien het oude bruggetje over de Liffey, de Ha’penny Bridge, maar evengoed de meest recente ontwikkelingen zoals de Spire. ’s Namiddags gaan we naar St Stephen’s Green. Daar vinden we ook de pub O’Donnaghues waar de Dubliners bekend werden. Vlakbij ligt het geschiedkundige National Museum of Ireland (gratis) met o.a. een uitgebreide afdeling over de Ierse onafhankelijkheidsstrijd. ’s Avonds kunnen we in het kader van het halfpension een Ierse avond bijwonen met typische gerechten, Ierse volksmuziek èn dans.

Dag 3 • Dublin

‘s Voormiddags bezoeken we facultatief het Guinness Storehouse (± € 16 pp), waar we alles te weten komen over het Guinness bier. ’s Namiddags verkennen we het Dublin van de Vikingen en is er de mogelijkheid om St Patrick’s Cathedral te bezoeken (± € 6 pp). Daarna is het tijd om even te verpozen in de “Church”, een tot pub en restaurant omgebouwde kerk… ’s Avonds is er weer “live music” in Temple Bar.

Dag 4 • Dublin - België

We genieten van nog wat vrije tijd voor we onze transfer naar de luchthaven nemen. Naast Grafton Street is er ook Henry Street, de nieuwe drukke winkelstraat met verschillende grootwarenhuizen en shopping centra.

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen

 

ACADEMY PLAZA HOTEL***

Ligging: topligging in het centrum van Dublin, vlakbij O’Connell Street en Temple Bar

Uitrusting: gastvrij hotel met receptie, 3 liften, restaurant, bar & grill, fitness, airco, gratis wifi

Kamers: stijlvolle & geluidsdichte kamers met badkamer met douche, haardroger en toilet, tv, telefoon, bureau, koffie- & theefaciliteiten, airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, 3-gangen avondmaal en 1x Ierse avond in plaatselijke taverne

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Elektriciteit: 240V en stekkers met 3 pinnen; adapter nodig

  • Vluchten Dublin heen & terug
  • Transfers luchthaven-hotel-luchthaven met plaatselijke autocar, alle andere verplaatsingen te voet of met openbaar vervoer
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België