Dresden, Firenze van het Noorden

Dresden, Firenze van het Noorden

Dresden was een van de mooiste steden van Europa tot het één van de hevigste bombardementen uit WOII onderging. Vandaag is de allure van weleer terug en kan de stad haar bezoekers opnieuw bekoren met rijke kunstverzamelingen, leuke promenades, mooie parken langs de Elbe en gezellige straatjes

Dag 1 • België - Dresden

Voor de middag rijden we richting Keulen en Giesen. Na de middag gaat het verder langs Erfurt en Chemnitz tot Dresden voor installatie in ons hotel.

Dag 2 • Dresden - Pillnitz

We beginnen met een verkennende rondrit langs alle historische en interessante bezienswaardigheden die de stad rijk is. We rijden o.a. langs het wereldberoemde Zwinger, de Hofkirche, de Frauenkirche, de Semperoper, de Große Garten, de Elbe Schlösser, het Blaues Wunder en niet te vergeten de Pfunds Mölkerei, de mooiste zuivelwinkel ter wereld. ’s Namiddags maken we een facultatieve boottocht (± € 15 pp) op de Elbe met de stoomboot stroomopwaarts naar Pillnitz waar we een facultatief bezoek brengen aan het prachtige slotpark (± € 3 pp) met veel zeldzame bomen, waaronder de meer dan 200 jaar oude Japanse camelia.

Dag 3 • Dresden

Vandaag starten we met een wandeling door de historische Altstadt. We wandelen o.a. langs het Landhuis, de Frauenkirche, de indrukwekkende Semperoper, de Zwinger, het beroemdste bouwwerk van Dresden, en het Johanneum. ‘s Namiddags brengen we een facultatief bezoek aan het vermaarde “Neues Grünes Gewölbe” (± € 12 pp). Hier zijn kunstvoorwerpen en sieraden uit de regeerperiode van August de Sterke en zijn zoon tentoongesteld. Allerhande dure materialen werden hiervoor gebruikt: goud, zilver, ivoor en edelstenen.

Dag 4 • Moritzburg - Dresden

In de voormiddag bezoeken we facultatief het jachtkasteel Moritzburg (± € 9 pp), één van de mooiste waterkastelen van Europa, gelegen in een schilderachtig landschap met prachtige tuinen. ’s Namiddags keren we terug naar Dresden om vrij te kuieren langs de vele winkelstraten, een terrasje te doen of een vrij bezoek te brengen aan één van de vele musea.

Dag 5 • Dresden - België

We rijden over Duitse autosnelwegen langs Chemnitz en Erfurt en keren terug naar België.

CITY HOTEL DRESDEN RADEBEUL****

Ligging: rustig gelegen in de wijk Radebeul, 7km ten noorden van Dresden, in een park met uitzicht op de lokale wijngaarden, op wandelafstand van het woonhuis/museum van Karl May, centrum bereikbaar in 20 min met tram

Uitrusting: charmant hotel met receptie, 2 restaurants, bar, tuin met terras, fitnessruimte, tegen betaling zwembad en sauna, wifi (betalend)

Kamers: zeer modern ingericht met badkamer met douche en toilet, radio, telefoon, tv, bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden of buffetten

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België