Dordogne

Dordogne

De Dordogne is een uniek stukje Frankrijk. De streek is rijk aan prachtige middeleeuwse steden en de natuur weet u elk moment te verbazen. U maakt tijdens deze reis ook kennis met de culinaire geneugten en de heerlijke wijnen die de Dordogne zo bijzonder maken.

Dag 1 • België - Terrasson-Lavilledieu

We rijden langs de Franse autosnelwegen naar Terrasson-Lavilledieu voor installatie in het ***Inter hotel Moulin Rouge.

Dag 2 • La Roque-Gageac - Sarlat la Canéda

In de voormiddag rijden we naar La Roque-Gageac, één van de mooiste dorpjes in Frankrijk. We maken een facultatieve rondvaart op de Dordogne (± € 9,50 pp). Nadien maken we een geleide wandeling door het dorpje. In de namiddag brengen we een bezoek aan de prachtig gerestaureerde middeleeuwse stad Sarlat la Canéda.

Dag 3 * • Terrasson-Lavilledieu

Vandaag verkennen we Terrasson-Lavilledieu. We maken een stadswandeling of genieten van vrije tijd om over de markt te kuieren, te winkelen of een vrij bezoek te brengen aan Les Jardins de l’Imaginaire (± € 7,50 pp). In de namiddag brengen we een facultatief bezoek aan het chocolademuseum (± € 4 pp).

*Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 Dag 4 • Rocamadour - Gouffre de Padira

We starten de dag met een bezoek aan Rocamadour, een halte op één van de pelgrimroutes naar Santiago de Compostella. ‘s Namiddags trekken we verder doorheen de Cause de Garmat naar de Gouffre de Padirac. We brengen een facultatief bezoek aan dit natuurfenomeen (± € 12,50 pp), een gangenstelsel van 75 m diep onder de grond met een onderaardse rivier en heuse onderaardse vijvers.

Dag 5 • Hautefort - Périgueux

Vandaag bezoeken we de Noordelijke kant van de Dordogne. We brengen een facultatief bezoek aan het kasteel van Hautefort (± € 12,50 pp) en wandelen door de prachtig aangelegde Franse en Engelse landschapstuinen. Na de middag bezoeken we facultatief een ganzenkweker (± € 6,50 pp) en komen alles te weten over het voeden van deze vogels en het produceren van foie gras. Nadien krijgen we nog uitleg over het zoeken naar het zwarte goud van de Périgord: de truffel. Op de terugweg naar ons hotel maken we nog een korte wandeling door Périgueux, de oude hoofdstad van de Périgord.

Dag 6 • Domme - Chateau de Milandes

In de voormiddag rijden we naar Domme, de best bewaarde vestingstad van de Dordogne. ’s Middags kunnen we facultatief genieten van een Dordogneese maaltijd (± € 16 pp) in een typische boerderij. Na de middag bezoeken we facultatief het Chateau de Milandes (± € 12 pp)

Dag 7 • Terrasson-Lavilledieu - België

Via de Franse autosnelwegen rijden we richting België.

INTER HOTEL MOULIN ROUGE***

Ligging: op wandelafstand van het centrum van Terrasson-Lavilledie

Uitrusting: receptie, restaurant, bar, zwembad, gratis wifi

Kamers: comfortabele kamers met badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, tv, airco, gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 7e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

 

Weersverwachting
Terrasson-Lavilledieu
Weeronline.nl - Meer weer in Terrasson-Lavilledieuweeronline.nl Altijd jouw weer