Dordogne

Dordogne

Dag 1 • België - Vitrac

We rijden via de Franse snelwegen naar Vitrac waar we logeren in het *** hotel Plaisance.

Dag 2 • Montignac - grotten Lascaux - Sarlat

Na ons ontbijt rijden we naar Montignac. We brengen een bezoekje aan het oude centrum. Vanwege haar schilderachtige ligging aan de rivier Vézère is het heerlijk vertoeven in dit plaatsje. Haar mooie middeleeuwse straatjes met winkels en prachtige oude gebouwen zijn een genot om door heen te wandelen. Vanaf de prachtige oude stenen brug over de Vézère kunt u de verschillende paalwoningen met hun houten galerijen bewonderen. Toen in het jaar 1940 de grot van Lascaux werd ontdekt, gold dit als een van de grootste prehistorische ontdekkingen aller tijden. We brengen een bezoek aan deze grot met muurschilderingen die waarschijnlijk meer dan 15.000 jaar oud zijn. Na de middag bezoeken we Sarlat-la-Canéda. We wandelen door de gezellige straatjes en steegjes van de oude binnenstad en zien op het centrale plein het stadhuis en de kathedraal Saint-Sacerdos.

Dag 3 • Domme - La Roque-Gageac - Beynac

Vandaag bezoeken we drie van de mooiste stadjes van Frankrijk. We beginnen in het schilderachtige Domme. Hier brengt een toeristentreintje ons naar de middeleeuwse binnenstad. Daarna rijden we verder naar het pitoreske La Roque-Gageac. Dit dorp is gebouwd tegen een stijle rotswand. Na de middag maken we een rondvaart op de Dordogne. We eindigen in Beynac. We maken een wandeling door dit mooie dorpje en genieten nog even het prachtige uitzicht op een terrasje. Deze avond genieten we van een gastronomisch diner in één van de beste restaurants van de Dordogne.

Dag 4 • Rocamadour - Fénelon

Onze autocar brengt ons in de voormiddag naar Rocamadour, een halte op één van de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela. Beroemd om zijn heiligdomen en meer bepaald om zijn Zwarte Madonna, trekt Rocamadour jaarlijks een groot aantal bezoekers en pelgrims aan. Na de middag brengen we een bezoek aan het kasteel van Fénelon. Vandaag de dag staat het kasteel van Fénelon bekend als een van de mooiste kastelen in het departement Dordogne. 

Dag 5 • Périgeux - Bergerac

De Kunst- en Geschiedenisstad Périgueux, hoofdstad van de Perigord bezit een enorm geschiedkundig erfgoed, met zijn oude Gallo-Romeins stadsdeel en zijn middeleeuwse en renaissancestad. De byzantijnse Saint-Frontkathedraal, gelegen op de weg naar Santiago de Compostella, is ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst. Na de middag rijden we naar de wijnstad van de Dordogne, Bergerac. We maken een wandeling door de historische binnenstad. We bezoeken het Maison des Vins de Bergerac. Nadien gaan we nog op zoek naar het standbeeld van de bekende figuur Cyrano de Bergerac.

Dag 6 • Hautefort

In de voormiddag rijden we naar de noordelijke kant van de Dordogne. We brengen een bezoek aan het kasteel van Hautefort en wandelen door de prachtig aangelegde Franse en Engelse landschapstuinen. Het kasteel staat bekend als een van de meest prestigieuze kastelen in het zuidwesten van Frankrijk. Na de middag bezoeken we een ganzenkweker en komen alles te weten over het voeden van deze vogels en het produceren van ganzenlever. Nadien krijgen we nog uitleg over het zoeken naar het zwarte goud: de truffel.

Dag 7 • Vitrac - België

Via de Franse snelwegen rijden we terug richting België.

HOTEL PLAISANCE***

Ligging: op wandelafstand van het dorpje Vitrac.

Uitrusting: receptie, bar, restaurant, gratis wifi, ruime kamers met badkamer, toilet, haardroger, kluisje, tv en airconditioning.

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds een 3 gangenmenu met streekproducten.

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 7e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: grotten Lascaux, boottocht Domme, kasteel Fénelon, Maison des Vins Bergerac,    Kasteel Hautefort, Ganzekwekerij, Diner in gastronomisch restaurant
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België