Doorheen Hongarije en Bulgarije, twee parels aan de Donau

Doorheen Hongarije en Bulgarije, twee parels aan de Donau

Het traject door Centraal en Zuidoost-Europa leidt ons eerst tot Boedapest, hoofdstad en bruisend hart van Hongarije. Daarna laten wij u genieten van wat het veelzijdige Bulgarije, ook de verborgen schat van Europa genoemd, voor u in petto heeft. Laat u bekoren door de charme van het Balkangebied.

Dag 1 • België - Büchlberg

Via de autosnelwegen rijden we richting Keulen en Frankfurt. In de namiddag reizen we verder langs Würzburg en Nürnberg naar Büchlberg voor installatie in het *** hotel Zur Post.

Dag 2 • Büchlberg - Boedapest

Na het ontbijt gaat het via Linz en Sankt Pölten naar de Oostenrijks-Hongaarse grens en Boedapest. Installatie in het ****hotel Mercure Buda. Liefhebbers kunnen vrijblijvend met de metro nog naar het centrum.

Dag 3 • Boedapest - Szeged

Onder leiding van een plaatselijke Nederlandstalige gids,  verkennen we de bruisende stad Boedapest, deels met de bus en deels te voet.  In de namiddag genieten we nog van wat vrije tijd. Aansluitend rijden we naar Szeged voor installatie in het ****hotel Novotel.

Dag 4 • Szeged - Sofia

We verlaten Hongarije en doorkruisen Servië. Via Belgrado en Nis bereiken we Sofia, de hoofdstad van Bulgarije met meer dan 7000 jaar historie. Installatie in ****hotel Ramada Sofia City Center.

Dag 5 • Sofia - Tarnovo

Na het ontbijt maken we een geleide stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden zoals de Alexander Nevski Herdenkingskerk, een voorbeeld van weelderige neo-Byzantijnse bouwkunst, het  voormalige Koninklijk Paleis enz. We brengen een bezoek aan een bedrijf dat rozenblaadjes verwerkt. Er kan rozenolie, rozenwater, rozenboter enz mee gemaakt worden. In de namiddag rijden we richting Tarnovo voor installatie in ****hotel Yantra. Het avondmaal wordt geserveerd in een lokaal restaurant in het centrum. Daarna genieten we hier van een mooie licht- en lasershow.

Dag 6 • Tarnovo - Arbanassi - Tryavna - Etâra -Plovdiv

Na een korte rit bereiken we het museumdorpje Arbanassi, gelegen op een heuvel in een prachtige groene omgeving. Van hieruit hebben we een schitterend uitzicht op de hele omgeving. Ooit was het een belangrijke plaats aan de Zijderoute, later werd het de zomerresidentie van de tsaren en nu is het één van de meest bezochte toeristische plaatsen in Bulgarije.  We zetten onze weg voort en houden halt in het kleurrijke stadje Tryavna met een mooie klokkentoren. Aansluitend rijden we naar Etâra met een fraai openluchtmuseum, waar u ingewijd wordt in de oude ambachten.  Alvorens we Plovdiv bereiken houden we nog halte op de Shipkapas. Installatie in het ****hotel Ramada Plovdiv Trimontium.

Dag 7 * • Plovdiv

Vandaag verkennen we onze verblijfplaats Plovdiv, de op één na grootste stad van Bulgarije. Onder leiding van een plaatselijke gids verkennen we in de voormiddag de oude stad. In de namiddag genieten we van vrije tijd in de stad of van de faciliteiten van ons hotel.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 8 * • Bachkovo

We rijden naar het Romeinse stadje Hisarya, gelegen aan de voet van de Sredna Gora. Het is vooral gekend voor de natuurlijke bronnen en indrukwekkende Romeinse ruïnes. Nadien gaan we verder door naar Starosel voor een wijnproeverij (5 verschillende soorten wijn met hapjes) en nuttigen we het middagmaal op een aangename locatie. In de namiddag kunnen we hier genieten van het Spa centrum of kunnen we een van de Thracische grafheuvels bezoeken.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 9 • Hisarya - Starosel

Na het ontbijt rijden we naar Bachkovo voor een bezoek aan het tweede grootste en waarschijnlijk meest magische klooster van Bulgarije. ’s Middags genieten we van een lekker middagmaal in een typisch restaurant. Onze lunch wordt opgeluisterd door een folklore groep. Vrije namiddag.

Dag 10 • Plovdiv - Rila - Sofia

We verlaten Plovdiv en rijden naar Rila, voor een bezoek aan één van de top bezienswaardigheden van Bulgarije:  het Rila klooster. Daarna zetten we koers naar Sofia voor installatie in een minimaal *** hotel

Dag 11 • Sofia - Zagreb

We laten het indrukwekkende Bulgarije achter ons en rijden via Servië naar Kroatië. Installatie in het ***hotel Laguna in Zagreb.

Dag 12 • Zagreb - Graz

Vandaag bezoeken we Zagreb, sinds 1991 hoofdstad van Kroatië. We maken een stadswandeling en genieten nog wat van vrije tijd. In de late namiddag vertrekken we richting Oostenrijk voor installatie in het **** hotel Ramada Graz (of gelijkwaardig).

Dag 13 • Graz - Ulm

Via de autosnelwegen van Oostenrijk en Duitsland rijden we naar Ulm. Installatie in het ***hotel Seligweiler.

Dag 14 • Ulm - België

Voor de middag rijden we richting Stuttgart. Na de middag gaat het verder naar België.

Hotels *** EN ****

Ligging: de hotels zijn meestal centraal bij de bezienswaardigheden gelegen

Uitrusting: mooie hotels met lift, restaurant, bar, salon

Kamers: mooi ingericht, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv

Maaltijden: meestal ontbijt in buffetvorm, ’s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • VREEMDE MUNT: Bulgaarse Lev / Hongaarse Forint (ter plaatse wisselen) / Kroatische Kuna

 

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 14e dag het ontbijt
  • Inbegrepen: alle inkomgelden zoals beschreven in het programma, wijndegustatie, lasershow , 3 middagmalen
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België