Denemarken, het geluk ligt zo dichtbij

Denemarken, het geluk ligt zo dichtbij

Dag 1 • België - Hamburg - Schleswig

Vanuit de centrale opstapplaats rijden we naar Schleswig in Duitsland, waar we overnachten in het ****hotel Waldschlösschen Schleswig (of gelijkwaardig). 

Dag 2 • Schleswig - Ribe - Jelling - Aarhus

Ribe, de oudste stad van Denemarken, charmeert ons gelijk met zijn typische vakwerkhuisjes en zijn romaanse Domkerk. Na een interessante stadswandeling en het vrij middagmaal reizen we verder naar Jelling, de bakermat van Denemarken. Sinds de tiende eeuw bevindt zich hier op het kerkhof de grootste runensteen ter wereld, de ideale plaats om even de geschiedenis in te duiken. We verblijven vanavond in het  ****hotel Comwell Aarhus (of gelijkwaardig).

Dag 3 • Aarhus

Het openluchtmuseum Den Gamle By, wat letterlijk ‘oude stad’ betekent, geeft een goed beeld over de architectuur en levensomstandigheden van het eertijdse Denemarken (facultatief ± € 22 pp). Met een flinke portie nostalgie keren we voor het vrij middagmaal terug naar het centrum van Aarhus. Aansluitend voorzien we vrije tijd. Voor liefhebbers van archeologie en etnologie raden we zeker het Vikingmuseum Moesgard aan (facultatief ± € 23 pp). Gaat de voorkeur eerder naar een namiddagje shoppen of een terrasje? Ook dat kan, Aarhus is niet voor niets de tweede grootste stad van Denemarken.

Dag 4* • Aarhus

Na een deugddoend ontbijt verkennen we deze bruisende havenstad nog wat verder. Samen met onze gids kuieren we o.a. langs het charmante straatje Møllestien, het indrukwekkende art-nouveau theater en de haven. De Aarhus foodmarket leent zich vervolgens uitstekend voor ons vrij middagmaal. Rasechte foodies kunnen hier naar welbelieven volop de heerlijke Scandinavische keuken ontdekken. De rest van de dag is verder vrij in te vullen. Hoewel, ARoS, het museum van moderne kunst, is echt een must-do! Het futuristische bouwwerk herbergt werken van o.a. Meuck en James Turner. Met het kunstwerk van Olafur Eliasson krijgen we de mogelijkheid hoog boven Aarhus een unieke regenboogwandeling te maken, een ideale afsluiter voor een fijn verblijf in het dynamische Aarhus (facultatief ± € 22 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 5 • Aarhus - Odense - Roskilde

We reizen deze ochtend door richting Odense - één van de oudste steden - genaamd naar Odin, de god van de wijsheid. De Saint-Canute kerk met zijn merkwaardige toren is alvast een eerste blikvanger. Odense is echter meer bekend omwille van één van zijn inwoners, niemand minder dan de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. We bezoeken o.a. het huis waar hij opgroeide en zijn geboortehuis. Na het vrije middagmaal varen we met een bootje door een natuurrijke omgeving naar ‘Den Fynske Landsby’, een nagebouwd Fuuns dorp uit de 19e eeuw. Aansluitend logeren we in het ****hotel Scandic Roskilde Park (of gelijkwaardig).

Dag 6 • Roskilde - Kopenhagen

Deze ochtend maken we een stadswandeling in Roskilde, de voormalige hoofdstad van Denemarken. In de majestueuze Domkirche liggen de overledenen van de Deense koninklijke familie begraven. Hun prachtige graftomben en kapellen zijn zeker een bezoek waard (facultatief ± € 9 pp). We zetten onze reis verder naar de huidige hoofdstad Kopenhagen. Na het vrije middagmaal - smørrebrød is zeker een aanrader! - krijgen we de mogelijkheid om Christiansborg, het Deense parlementsgebouw, te bezichtigen. De fans van de populaire Deense reeks Borgen zullen tijdens de bezichtiging wellicht een aantal kamers herkennen (facultatief ± € 22 pp). Aansluitend installeren we ons in het ****hotel Scandic Glostrup Kopenhagen - Broendby (of gelijkwaardig).

Dag 7 • Kopenhagen

We eindigen onze rondreis op Deens grondgebied met een stadswandeling in Kopenhagen, waarbij de kleurrijke huisjes van Nyhavn en de Kleine Zeemeermin zeker niet mogen ontbreken. Na het vrije middagmaal voorzien we de hele namiddag vrije tijd, ideaal dus voor een terrasje of een bezoek aan het wereldvermaarde Park Tivoli (facultatief ± € 19 pp). Insider tip: geheel vrijblijvend - maar zeker en vast een aparte ervaring - is een bezoek aan de vrijstad Christiania, een bontgekleurde wijk waar hippies nog steeds in harmonie leven met elkaar. Zou hier de oorsprong van het gelukkige Denemarken liggen?

Dag 8 • Kopenhagen - Bremen

Onze terugweg naar België voert ons naar Bremen waar we na een korte stadswandeling intrek nemen in het ****hotel Courtyard by Marriott Bremen (of gelijkwaardig).

Dag 9 • Bremen - België

Via de Duitse snelwegen rijden we naar de centrale opstapplaats. 

HOTELS ****

Ligging: alle hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: lift, restaurant, bar, salon

Kamers: comfortabel ingerichte badkamer met douche of bad, toilet, telefoon, tv, minibar en meestal gratis wi

Maaltijden: ontbijt, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet

 PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Deense Kronen, bijna overal kan men echter betalen met een bankkaart of kredietkaart  

  • **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tot de 9e dag het ontbijt
  • Dag 5: bezoeken en boottocht 
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België