De vallei van de Weser & het Harzgebergte

De vallei van de Weser & het Harzgebergte

De Weser is de sprookjesrivier bij uitstek en menig sprookje van de Gebroeders Grimm speelt zich dan ook af in deze streek. Wie langs de Weser en door het Harzgebergte reist wordt bekoord door de charmante historische vakwerksteden die omringd worden door mysterieuze landschappen en lieflijke natuur.

Dag 1 • België - Detmold - Oedelsheim

We rijden via Venlo en de Duitse autostrades richting Detmold. Vanwege zijn mooie winkelwandelstraten klinkt hier nog steeds de leuze: “kopen & kletsen in die wonderschone”. Rond de kleurrijke paleistuin en het marktplein vinden we de gezellige straatjes met mooie vakwerkhuizen, winkels en cafeetjes met schitterende interieurs. Nadien naar Oedelsheim voor installatie in ons hotel.

Dag 2 • Hameln - Höxter

Na het ontbijt rijden we naar Hamlen, de Rattenvangerstad. Hier maken we een mooie wandeling door de stad met prachtige vakwerkhuizen. In de namiddag rijden wij naar Höxter, het stadje van Hans en Grietje. Het centrum van Höxter is als het ware een museum van vakwerkhuizen in de zeer typische Weser Renaissancestijl. We brengen een facultatief bezoek aan het voormalige Benedictijnenklooster Corvey (± € 5 pp) dat sinds 2014 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco prijkt.

Dag 3 • Hofgeismar - Trendelburg - Hann Münden

Vandaag staat het Reinhartswald op het programma. Onze eerste stop houden we in Hofgeismar. Dit kleine stadje biedt voor iedereen wat: leuke straatjes, winkeltjes,…. Nadien rijden we verder naar Trendelburg waar het kasteel van Rapunzel over de vallei uitkijkt. In de namiddag rijden we naar Hann Münden. Hier komen de rivieren Werra en Fulda samen om verder te gaan als Weser. Meer dan 700 vakwerkhuizen uit zes eeuwen maken het de moeite waard om door de stad te flaneren. We maken een mooie wandeling of genieten van een facultatieve boottocht (± € 12 pp).

Dag 4 • Goslar - Wernigerode

Vandaag verlaten we de Weser en trekken door “Klein- Zwitserland” naar Goslar in het Harzgebergte. Het gildehuis van de lakenhandelaren is maar één van de toeristische trekpleisters van deze stad. We trekken verder door de Harz en rijden naar Wernigerode. Deze sprookjesachtige stad ligt aan de voet van de Brocken, de hoogste berg van de Harz. Deze sprookjesachtige stad heeft zijn bijnaam “De bonte stad van de Harz” zeker niet gestolen en trekt jaarlijks vele toeristen. 

Dag 5 • Bad Pyremont - België

Na het ontbijt rijden we naar Bad Pyremont, het grootste kuuroord van de streek. Het park met zijn meer dan 300 palmbomen, het waterslot en de mooie wandelpromenades nodigt uit om hier een namiddag te genieten. We vergeten zeker niet te drinken van het bronwater dat een heilzame werking zou hebben. Aansluitend keren we terug naar België.

HOTEL KRONENHOF***

Ligging: gelegen aan de Duitse “Märchenstrasse”, prima uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes in het Weserbergland

Uitrusting: familiaal gerund hotel met receptie, lift, restaurant, ontspanningsruimte, sauna, solarium, kegelbaan, grote tuin met ligstoelen

Kamers: eenvoudig maar mooi ingericht, badkamer met douche en toilet, telefoon, tv, deels met balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds zeer verzorgde buffetten, 1x barbecue in het kader van het halfpension

Extra: vrije toegang tot het zwembad van Oedelsheim

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België