De vallei van de Weser & het Harzgebergte

De vallei van de Weser & het Harzgebergte

Dag 1 • België - Detmold - Oedelsheim

We rijden via Venlo naar Detmold. Vanwege zijn mooie winkelwandelstraten klinkt hier nog steeds de leuze: “kopen & kletsen in die wonderschone”. Rond de kleurrijke paleistuin en het marktplein vinden we de gezellige straatjes met mooie vakwerkhuizen, winkels en cafeetjes. Nadien naar Oedelsheim waar we verblijven in het ***hotel Kronenhof.

Dag 2 • Hameln - Höxter

Na het ontbijt rijden we naar Hameln, de Rattenvangerstad, voor een stadswandeling. In de namiddag verder naar Höxter, het stadje van Hans en Grietje. Het centrum is een museum van vakwerkhuizen in typische Weser renaissancestijl. We brengen een facultatief bezoek aan het voormalige benedictijnenklooster Corvey (± € 12 pp).

Dag 3 • Hofgeismar - Trendelburg - Hann Münden

Vandaag staat het Reinhartswald op het programma. Onze eerste stop is Hofgeismar. Dit kleine stadje biedt voor iedereen wat: leuke straatjes, winkeltjes,…. Nadien rijden we verder naar Trendelburg waar het kasteel van Rapunzel over de vallei uitkijkt. In de namiddag bezoeken we Hann Münden. Meer dan 700 vakwerkhuizen uit zes eeuwen maken het de moeite waard om door de stad te flaneren.

Dag 4 • Goslar - Wernigerode

Vandaag trekken we door “Klein-Zwitserland” naar Goslar. Het gildehuis van de lakenhandelaren is maar één van de toeristische trekpleisters van deze stad. We trekken verder door de Harz en rijden naar Wernigerode. Deze sprookjesachtige stad heeft zijn bijnaam “De bonte stad van de Harz” zeker niet gestolen.

Dag 5 • Bad Pyremont - België

Na het ontbijt rijden we naar Bad Pyremont, het grootste kuuroord van de streek. Het park met meer dan 300 palmbomen, het waterslot en de mooie wandelpromenades nodigt uit om hier een namiddag te genieten. Aansluitend keren we terug naar België.

 

Hotel Kronenhof***

Ligging: gelegen aan de Duitse “Märchenstrasse”, prima uitvalsbasis voor verschillende uitstappen in het Weserbergland

Uitrusting: familiaal gerund hotel met receptie, lift, restaurant, ontspanningsruimte, sauna, tuin met ligstoelen, eenvoudig maar mooi ingerichte kamers met douche en toilet, telefoon, tv, deels met balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds buffet, 1x barbecue in het kader van het halfpension

Extra: vrije toegang tot het zwembad van Oedelsheim

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension van de 1e dag avondmaal t.e.m. 5e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België