De schatten van Emilia-Romagna

De schatten van Emilia-Romagna

Wanneer u op zoek bent naar een prachtige vakantiebestemming, dan is de streek Emilia-Romagna een aanrader! Deze schitterende regio in het noorden van Italië heeft enkele pareltjes van steden, zoals Ravenna en Rimini. Ook San Marino is zeker een bezoek waard.

Dag 1 • België - Innsbrück

Via de autosnelwegen rijden we door Duitsland naar Oostenrijk. Installatie in ons ***hotel in de omgeving van Innsbruck.

Dag 2 • Innsbruck- Cattolica

We rijden over de Brennerpas Italië binnen. Dan vervolgen we onze weg via Verona, Bologna en Rimini richting de Adriatische kust. In de late namiddag komen we aan in onze verblijfplaats Cattolica en installeren we ons in het ****hotel Acapulco.

Dag 3 • Rimini 

‘s Morgens rijden we naar Rimini. Deze badplaats is tevens de hoofdstad van de provincie Rimini en heeft tal van leuke bezienswaardigheden zoals oude Romeinse ruïnes, grote kerken en stadspoorten.  We maken een stadswandeling door het historische centrum. ‘s Namiddags vrije tijd om kennis te maken met Cattolica.

Dag 4 • De Po Delta

We beginnen de dag met een rondrit door de Po delta, een prachtig natuurgebied van ruim 11.000 hectare dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Water speelt een belangrijke rol in dit natuurgebied, zowel langs de kust als in de talrijke plassen landinwaarts. Eén van de belangrijkste attracties, naast de alomtegenwoordige natuur, is het schilderachtige plaatsje Comacchio dat gelegen is op 13 eilandjes die door bruggen met elkaar verbonden zijn.

Dag 5 * • Cattolica

We genieten van een vrije dag in onze verbijfplaats Cattolica, één van de gezelligste dorpjes aan de Adriatische kust.  We kuieren in de sfeervolle straatjes langs de winkels, restaurants en bars of maken een zalige strandwandeling en sluiten af met een heerlijk Italiaans ijsje. 

*Wettelijk verplichte rustdag van de chauffeur

Dag 6 • Ravenna

We bezoeken Ravenna, de stad van de mozaïeken en zijn vele vroegchristelijke bouwwerken. Acht ervan staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Ze liggen allemaal in de buurt van de Piazza del Popolo in het centrum van de stad. We maken een stadswandeling en kunnen deze bouwwerken allemaal facultatief bezoeken (± € 18 pp). In de namiddag genieten we van vrije tijd.

Dag 7 • San Marino - San Leo

Vandaag trekken we eerst naar de Republiek San Marino, een onafhankelijke ministaat in Italië met een ruw landschap. We genieten van het prachtig uitzicht vanop de Monte Titano (749m) en wandelen door de pittoreske straatjes met de vele winkeltjes. Na de middag brengen we nog een kort bezoek aan San Leo. San Leo is niet alleen één van de mooiste vestingen van Italië, maar het middeleeuwse stadje is ook door de eeuwen heen vrijwel onveranderd gebleven. Uitgeroepen tot een van de ‘mooiste dorpjes van Italië’ is San Leo in elk seizoen even charmant. 

Dag 8 • Urbino

In de voormiddag rijden we naar Urbino. Deze kleine stad, gelegen in de noordelijke heuvels van de regio Le Marche, werd in de vijftiende eeuw omgetoverd van een versterkt, middeleeuws stadje tot een oogverblindende, volmaakte stad in renaissancestijl die werkelijk alle verwachtingen overtrof. De stad wordt gedomineerd door het hertogelijk paleis van Frederico da Montefeltro. We brengen een facultatief bezoek aan het Nationaal museum van Le Marche (± € 7 pp) en het geboortehuis van Rafael (± € 3 pp). In de namiddag genieten we nog een laatste keer van de Adriatische zee.

Dag 9 • Cattolica - Buochs

We rijden naar richting Zwitserland voor installatie in ***Hotel Burestadl.

Dag 10 • Buochs – België

Via de Franse autosnelwegen rijden we terug naar België.

HOTEL ACAPULCO***

Ligging: in Cattolica, op 100 m van het strand en op 800 m van het centrum

Uitrusting: receptie, restaurant, bar, tv salon, terras, buitenzwembad met bubbelbad, gratis wifi, lift

Kamers: modern ingericht, badkamer met douche, toilet, haardroger, telefoon, airco, tv, balkon, gratis kluis en ijskastje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds uitgebreide buffetten

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer met ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België