De Provence

De Provence

Dag 1 • België - Lyon

We rijden langs de Franse snelwegen naar Lyon waar we logeren in het ***Hotel Ibis Lyon Gare Par Dieu.

Dag 2 • Lyon - Avignon - Pertuis

 Na ons ontbijt rijden we naar de site van de Pont Du Gard. we brengen een facultatief bezoek aan het aquaduct (± € 9 pp). De Pont du Gard is een machtige brug met aquaduct, met drie lagen goed bewaard gebleven bogen. De brug werd gebouwd door de Romeinen in de eerste eeuw.Daarna rijden we naar Avignon, waar u kan genieten van vrije tijd of een bezoek brengen aan de Pont d'Avignon en het Palais des Papes (± € 15 pp). Avignon wordt ook wel eens het Babylon aan de Rhône genoemd en is met zijn vele gezellige straatjes en pleintjes met vele terrasjes een bezoek meer dan waard. Nadien naar Pertuis waar we verblijven in het ****Best Western Sévan Parc Hotel

Dag 3 • Caustellet - Roussilon - Fontaine-de-Vaucluse

We rijden naar Caustellet en brengen facultatief een bezoek aan het lavendelmuseum (± € 8 pp). De Provence is gekend voor de lavendel, één van de meest geliefde tuinplanten, het hele jaar decoratief en heerlijk geurend. Vervolgens naar Roussillon, bekend voor zijn prachtige okerformaties. We maken een facultatieve wandeling door de open okermijn (± €3 pp). We sluiten de dag af in Fontaine-de-Vaucluse.In dit charmante stadje bevindt zich een bijzonder natuurgebied: de Vaucluse-fontein. Hier in deze diepe, mysterieuze kloof; ontspringt de Sorgue. Deze springbron is toegankelijk via een aangelegd pad langs de rivier. U zal versteld staan van de smaragdgroene kleur van het water. Maar tevens is Fontaine-de-Vaucluse ook een gezellig historisch dorpje waar je heerlijk kan wandelen in de schaduw van de bomen en genieten van een zalig terrasje.

Dag 4 • Marseille - Cassis - Aix-en-Provence

Na het ontbijt vertrekken we naar de zee. We rijden naar Marseille en verkennen de stad. Marseille is een belangrijke havenstad gelegen aan de Middellandse Zee. Nadien naar Cassis. Hier nemen we het treintje naar de haven (± € 5 pp) van waaruit we een prachtige boottocht maken naar de Callanques (± € 21 pp). Het Callanques massief is een wonder van de natuur tussen Marseille en Cassis. Een uniek landschap met kiezel- en fijne zandstranden, kleine baaien en turqoise water. Via Aix-en-Provence, waar we een wandeling maken in de gezellige historische binnenstad terug naar het hotel.    

Dag 5* • Pertuis

Vandaag nemen we de tijd om te zwemmen of onze verblijfplaats verder te verkennen. We kunnen genieten van de vele faciliteiten van ons hotel.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 6 • Lourmarin - Gordes - Saint-Saturin-Les-Apt

Vandaag bezoeken we de mooiste dorpjes van de Luberon. De Luberon is een prachtig gebied in het departement Vaucluse en staat gekend als één van de mooiste gebieden in Zuid-Frankrijk. Eerst rijden we naar Lourmarin, waar we over de plaatselijke markt struinen. Vervolgens naar het pittoreske Gordes. We brengen facultatief een bezoek aan L’Abbaye Notre-Dame de Sénanque (± € 12 pp). Via Saint-Saturin-Les-Apt rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7 • Mont Ventoux - Vaison-la-Romaine - Macôn

Na ons ontbijt rijden we naar naar Vaison-la-Romaine, een voormalige Romeinse nederzetting. We zien de Mont Ventoux vanuit verschillende uitgangspunten op weg naar Vaison-la-Romaine. Dit stadje is gekend om zijn bijzonder rijke Romeinse overblijfselen maar ook voor zijn middeleeuws centrum en mooie kathedraal.  ‘s Namiddags rijden we naar Mâcon voor installatie in ***hotel IBIS Mâcon sud of gelijkwaardig.

Dag 8 • Macôn - België

We keren terug naar België.

BEST WESTERN SÉVAN PARC HOTEL****

Ligging: Gelegen in Pertuis, centraal in de Luberon

Uitrusting: receptie, ontbijtruimte, restaurant, lift, gratis wifi, mooi buitenzwembad, fitness ruimte, pétanque, minigolf, tafeltennis, comfortabele kamers met bad of douche, badjas, toilet, haardroger, radio en tv, airco en mini bar.

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen menu met 1/4 wijn inbegrepen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. 8e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België