De Pelgrimsroute

De Pelgrimsroute

Naar Santiago de Compostela reizen is het doel van miljoenen pelgrims. Tijdens deze reis brengen we een bezoek aan het graf van apostel Jacobus de Meerdere, het bedevaartsoord Fátima en verschillende pittoreske plaatsjes en cultuursteden zoals Nazaré, Braga, Guimarães en Porto.

Dag 1 • België - Porto - Santiago de Compostela

We nemen onze vlucht met Brussels Airlines naar Porto. Bij aankomst transfer naar Santiago de Compostela voor installatie in het ****hotel Congressos (of gelijkwaardig).

 

Dag 2 • Santiago de Compostela - Porto

Voor de middag brengen we een bezoek aan Santiago de Compostela, één van de belangrijkste religieuze sites van Europa met een fraai historisch centrum. We ontdekken o.a. de Plaza del Obradoiro en de Plaza de la Quintana. In de vele smalle steegjes, lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. We brengen ook een bezoek aan de basiliek. In de namiddag rijden we naar Portugal en Porto voor installatie in het ****hotel Porto Antas (of gelijkwaardig).

 

Dag 3 • Braga - Guimarães

Vandaag vertrekken we naar de Minho-regio. Cultuurliefhebbers kunnen hier met volle teugen genieten van de historische steden Braga, “het Portugese Rome” en Guimarães, “de wieg van Portugal”. We brengen een bezoek aan de imposante 16e eeuwse kathedraal Sé, de prachtige barokke Bom Jesus en het paleis van de hertogen van Bragança. Nadien staat een bezoek aan de 10e eeuwse burcht van de eerste koning van Portugal te Guimarães op ons programma.

 

Dag 4 • Porto - Fátima

Deze dag is volledig gewijd aan Porto, de schilderachtige stad gelegen aan de steile oevers van de Dourorivier. Porto gaf haar naam aan de beroemde wijn en mag zich terecht één van de mooiste steden van Europa noemen. In de typische Santa Catarina winkelstraat starten we onze stadswandeling. We houden o.a. halt bij de Sao Francisco kerk en het beurspaleis. In de namiddag genieten we van een degustatie van portwijn in één van de befaamde wijnkelders en maken we een mini-cruise op de Douro. Nadien vertrekken we naar het beroemde bedevaartsoord Fátima voor installatie in het ****hotel Regina (of gelijkwaardig).

 

Dag 5 • Nazaré - Obidos

In de late voormiddag rijden we voor de lunch naar Nazaré, een pittoresk vissersplaatsje dat de vroegere tradities heeft weten te behouden. Met de kabellift bereiken we “Sitio”. Hier kunnen we genieten van een adembenemend panoramisch zicht over de onderliggende stad en zijn immense strand. Aansluitend naar Obidos, voor een ontdekkingstocht door het labyrint van kronkelende steegjes. Hier nemen we ook deel aan een proeverij van de “Ginginha”, een typische kersenlikeur van deze regio.

 

Dag 6 • Batalha - Fátima - Alcobaça

We starten de dag met een bezoek aan het Santa Maria da Vitoria klooster in Batalha, behorend tot het Unesco werelderfgoed. Middagmaal in Fátima. ‘s Namiddags ontdekken we het benidictijnenklooster van Alcobaça, waar de graftomben van Don Pedro I en Dona Ines de Castro zich bevinden.

 

Dag 7 • Coimbra - Aveiro - Porto

Na het ontbijt verlaten we Vieiro Praia en rijden we richting Coimbra. Coimbra was tijdens de 12e en de 13e eeuw de Portugese hoofdstad. Talrijke monumenten getuigen er nog van het roemrijke verleden van de stad zoals o.a. de Almedina poort, de kathedraal, de universiteit met de indrukwekkende Joanina bibliotheek. We rijden naar Aveiro, ook wel het Venetië van Portugal genoemd. De gondels in de kanalen heten Moliceiros en werden veel gebruikt voor het binnenhalen van zeewier. We maken een boottocht in een typische Moliceiros. Aansluitend keren we terug naar Porto voor installatie in het ****hotel Porta Antas (of gelijkwaardig).

 

Dag 8 • Porto - België

We genieten van nog wat vrije tijd tot aan onze transfer naar de luchthaven van Porto voor onze terugvlucht naar België.

HOTELS****

Ligging: de hotels zijn vrij centraal bij de bezienswaardigheden gelegen

Uitrusting: mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar en soms met zwembad

Kamers: mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, meestal tv en airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden, ¼l wijn en mineraalwater bij de maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Porto heen en terug met Brussels Airlines
  • Transfers met plaatselijke autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijtbuffet
  • 6 middagmalen (dag 2 tem 7)
  • Uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen: bezoek wijnkelder met degustatie van Porto en Ginginha, kabellift van Nazaré tot Sitio, boottocht op de Douro, boottocht in de typische Moliceiros, inkomgelden voor de geciteerde monumenten
  • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids