De mooiste plekjes in Friesland

De mooiste plekjes in Friesland

Dag 1 • België - Sloten - IJlst - Sneek - Earnewâld

Langs Nederlandse autosnelwegen gaat het richting Friesland. We bereiken eerst Sloten. Het autovrije centrum met beschermd stadsgezicht, wordt gedomineerd door monumentale koopmanshuizen versierd met fraaie halsen trapgevels. De kades zijn bestraat met bolkeien en de oude linden maken het schilderachtig beeld van de stad compleet. ‘s Namiddags gaat het verder via IJlst, waar de houtzaagmolen en de fontein de blikvanger zijn, naar Sneek met zijn historische waterpoort en gezellig centrum. Nadien rijden we naar Earnewâld voor installatie in het hotel.

Dag 2 • Dokkum - Waddenzee - Leeuwarden

In de ochtend rijden we naar Dokkum, een terpenstad en meteen ook het meest noordelijke punt van de Elfstedentocht. We verkennen dit stadje en zien de ijsfontein van de Belgische Birthe Leemeijer. Het ontwerp is ontleend aan een foto van Erik Koch, genomen tijdens de legendarische winter van 1963 toen zelfs de Noordzee bevroren was. Daarna gaan we naar de Waddenzee en bezoeken in Moddergat de vissershuisjes (± € 5 pp). Nadien rijden we naar Wierum waar de wadlopers vertrekken. ‘s Namiddags rijden we door het Terpenland terug naar Leeuwarden, hoofdstad van Friesland. Hier maken we een wandeling door de oude stad en is er nog tijd voor een terrasje.

Dag 3 • Stavoren - Hindeloopen - Harlingen - België

In de ochtend rijden we naar Stavoren, Frieslands oudste stad, waar verhalen en legendes hoogtij vieren. Hier moeten we zeker het verhaal horen van “de Vrouwe van Stavoren”. Nadien gaat het naar Hindeloopen, schildersdorpje gelegen aan de vroegere Zuiderzee. Deze Hanzestad, met zijn eigen klederdracht, eigen Fries dialect en eigen schilderkunst is erg in trek bij toeristen en watersporters. Rond de middag komen we aan in Harlingen, de belangrijkste havenstad van Friesland. Vandaar dat de fontein een walvis uitbeeldt. ‘s Namiddags rijden we over de afsluitdijk, die van de Zuiderzee het IJsselmeer heeft gemaakt, en rijden we richting België.

 

Hotel Princenhof***

Ligging: pittoresk gelegen aan het water aan de rand van het kleine Friese dorp Earnewâld, midden in het hart van Friesland, in een van de mooiste natuurgebieden, Nationaal Park De Alde Feanen

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, gratis wifi, moderne kamers met badkamer met douche en toilet, tv, telefoon, bureau, koffie- & theefaciliteiten, comfotabele fauteuil

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België