De grote Rijncruise met 6-sterren Schip MS Inspire

De grote Rijncruise met 6-sterren Schip MS Inspire

Het schip de MS Inspire heeft een nieuwe trend gezet in de luxe wereld van riviercruises. De aantrekkingskracht van het schip ligt zowel in de elegante meubels als in de ruime hutten. Het is eigenlijk een 6-sterren hotel dat met zijn gasten op reis gaat. Met deze luxe riviercruise nemen we u mee langs allerlei historische hotspots van de Rijn, een rivier waarover uit historisch perspectief veel verhalen te vertellen zijn.

Dag 1 • België - Antwerpen

We worden thuis opgehaald en schepen na de middag in aan boord van de MS Inspire een luxe ****** rivierschip. Rond 22 uur varen we weg uit Antwerpen.

 

Dag 2 • Amsterdam

We komen rond de middag in Amsterdam aan. Na de middag starten we onze verkenning van hartje Amsterdam met een wandeling langs de Zeedijk, de Chinese wijk, de Walletjes, Damrak en De Dam. Nadien wandelen we naar De Jordaan, de meest bezongen en geromantiseerde stadswijk, langs authentieke cafeetjes, verscholen hofjes, marktjes, tot aan de beroemde Westerkerk. ’s Avonds maken een rondvaart op de grachten de toeristische trekpleister van Amsterdam.

 

Dag 3 • Kasteel de Haar - Utrecht - Nijmegen

We vertrekken ’s ochtends met onze autocar naar Kasteel de Haar in Haarzuilens, het grootste kasteel van Nederland. Het werd gebouwd door Pierre Cuypers in de periode 1892-1912  in neogotische stijl. Binnen voelen we ons als in een groot theater met prachtige tapijten en sierlijk stucwerk. Baron Étienne van Zuylen van Nyevelt van de Haar (1932-2011) was lid van de Parijse high society, als dusdanig nodigde hij beroemde filmsterren uit om te komen logeren. Met de autocar rijden we naar Utrecht om ’s middags aan boord te eten. Als oudste stad van Nederland heeft Nijmegen een goede reputatie hoog te houden. In het centrum vindt je dan ook nog verschillende verwijzingen naar voorgaande eeuwen. We maken een historische avondwandeling doorheen het centrum o.a. langs: de Boterwaag, Stadhuis, Lange Hezelstraat, de leukste en gezelligste straat van Nijmegen, de Grote of Sint-Stevenskerk, de oudste kerk van de stad. ’s Nachts varen we af richting Düsseldorf.

 

Dag 4 • Düsseldorf

Na de middag komen we aan in Düsseldorf, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, aan de rivier de Rijn. Binnen het centrum van de stad vinden we  werkelijk alles wat we  nodig hebben om te shoppen: grote warenhuizen, chique winkelstraten, discountketens, kleine boetieks en typische Duitse specialiteitenwinkels. Populaire winkelstraten zijn de Schadowstrasse, de Flinger Strasse en de Königsallee, kortweg Kö in de volksmond. We kunnen ook een bezoekje brengen aan Medienhafen, het hippe gedeelte van Düsseldorf, gelegen in de oude haven van de stad. We zien prachtige hoogstandjes van architectuur. Hier bevinden zich vele hotels en brasseriën. Het oude historische centrum van de stad is te vinden in het hart van Düsseldorf. Dit noemt men ‘Altstadt’. Het wordt gezien als meest sociale plek van de stad, omdat hier de meeste terrassen, restaurants en clubs zich bevinden. Ook zijn er veel historische gebouwen te vinden als de Andreaskirche, St. Lambertus Basiliek, het Rathaus en het St. Ursula-Gymnasium.

 

Dag 5 • Koblenz

We brengen vandaag een bezoek aan Koblenz. Deze stad moet het vooral hebben van zijn unieke ligging en zijn rijke geschiedenis. Die geschiedenis gaan we zeker voelen aan het Deutsches Eck, de samenloop van Rijn en Moezel, dat meteen ook het ideale startpunt vormt voor een stadswandeling. In de historische binnenstad van Koblenz kan de cultuurliefhebber vervolgens zijn ogen de kost geven aan een overvloed van culturele monumenten en historische gebouwen. In de namiddag varen we af om door de Middenrijn te varen, het meest gekende en mooiste deel van de Rijn. Vanaf Koblenz tot Rüdesheim / Bingen varen we langs beroemde burchten en kastelen en de Loreley. De Loreley is een 132 meter hoge leisteenrots in de buurt van St. Goarshausen. De plaats was in de middeleeuwen bekend omdat ze naast het Binger Loch de gevaarlijkste plek in de Rijn was en hier veel tragedies gebeurden met de schippers en hun houten bootjes.

 

Dag 6 • Mannheim

Gedurende de voormiddag komen we aan Mannheim, een stad nabij de samenvloeiing van Neckar en Rijn. In het begin van de 17e eeuw werd het historische centrum in de vorm van een hoefijzer gebouwd. De watertoren is het belangrijkste symbool voor de stad. Er zijn ook meerdere imposante kerken, waaronder de Konkordienkirche met een toren die dusdanig hoog is dat de bouw van 1706 tot 1893 duurde. Wij brengen er een bezoek aan één van de grootste barokkastelen van Duitsland. Het was oorspronkelijk de belangrijkste residentie van de Prinsen van het keurvorstendom van de Palts en van het Huis van Wittelsbach. Een deel van het paleis wordt gebruikt door de universiteit van Mannheim. Wij genieten er van een rondleiding door gerestaureerde delen van het barokpaleis met tapijten, meubels, schilderijen, porselein en zilverwerk. Rond 18 uur varen we af naar Straatsburg.

 

Dag 7 • Straatsburg

Voor de middag maken we een boottocht onder het motto 2000 jaar geschiedenis Straatsburg. Van het stadscentrum tot de keizerlijke wijk van de Nieuwe Stad tot het Europees Parlement ontdekken we Straatsburg tijdens een wandeling langs het water vanuit een uniek perspectief! De kathedraal Notre-Dame is het meest imposante gebouw van Straatsburg. Deze prachtige gotische kathedraal werd voornamelijk gebouwd tussen de 11e en de 15e eeuw. De belangrijkste attractie in deze kathedraal is het Astronomisch uurwerk, gebouwd tussen 1838 en 1842. In de namiddag varen we af richting Basel.

 

Dag 8 • Basel - België

Vandaag rijden we terug naar België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

SCHIP MS INSPIRE******

Algemeen: het is 135 m lang en biedt hutten voor 142 gasten. In de hal vindt u een receptie en een elegante boetiek aan boord. Op het Diamond-dek aan de achterkant van het schip is de Bistro Bar te vinden. De panoramische bar met de elegante lounge bevindt zich ook op het Diamond-dek. Het MS INSPIRE is uitgerust met een moderne fitnessruimte, een wellnessruimte en een kapsalon. Een lift sluit elk van de dekken aan op de andere niveaus van het schip.

Kajuiten: Alle hutten zijn naar buiten gericht met een flatscreen-tv, een minibar, een kluisje, een haardroger, airconditioning, een douche en een toilet. De hutten op het Emerald dek hebben grote ramen, terwijl de Ruby dekken Franse balkons hebben.

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, buffet en aan tafel geserveerd hoofdgerecht als lunch, uiterst verzorgd 3-gangen avondmaal aan tafel geserveerd. We verblijven aan boord in All Inclusive, drankenpakket en minibar aan boord zijn inbegrepen.

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug
  • Vervoer met een *****ROYAL CLASS autocar
  • All inclusive volpension vanaf 1e dag avondmaal tem 8e  dag ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: avondrondvaart op de Amsterdamse grachten, Kasteel de Haar in Haarzuilens, Kasteel Mannheim, Rondvaart 2000 jaar Straatsburg, Straatsburg Gastronomisch uurwerk.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België