De Engelse Zuidkust

De Engelse Zuidkust

De Engelse Zuidkust biedt heel wat mogelijkheden voor een gevarieerd weekendje. Enerzijds is er het lieflijk karakter van het binnenland met pittoreske dorpen, historische stadjes en prachtige vergezichten. Anderzijds vindt u langsheen de kust de hoge kliffen en mooie badsteden als Brighton en Eastbourne.

Dag 1 • België - Brookland - Rye - Battle - Eastbourne

We rijden naar Calais voor onze overtocht naar Dover. Vanuit Dover rijden we langs de kustweg naar Brookland met zijn merkwaardige kerk en kerktoren. Vervolgens bezoeken we Rye, een prachtig vestingstadje. We wandelen door de pittoreske straatjes met de beroemde keien, de 15e-eeuwse Mermaid Inn, St Mary’s Church en doorkijkjes naar het omliggende landschap. Na de middag ontdekken we het stadje Battle, dat zijn naam dankt aan de  slag van Hastings, een confrontatie tussen de Normandiërs en de Saksische koning Harold én een gevecht om de Engelse kroon. De ommuurde Battle Abbey is hier getuige van en domineert de stad en de pittoreske hoofdstraat. We rijden naar Pevensey waar Willem de Veroveraar in 1066 landde en maken een wandelingetje. Nadien rijden we naar Eastbourne voor installatie in ons hotel.

Dag 2 • Beachy Head - Alfriston - Brighton

’s Ochtends vertrekken we naar Beachy Head waar de kliffenkust op zijn mooist is. Langsheen de kust bereiken we Birling Gap, vanwaar we een prachtig zicht hebben op de Seven Sisters, zeven in elkaar overlopende krijtrotsen. Nadien wandelen we in Alfriston door de pittoreske hoofdstraat naar de 14e-eeuwse kerk en het Clergy House, een met riet bedekte pastorie uit 1350. ‘s Middags bereiken we Brighton, uitgegroeid van vissersplaatsje tot mondaine badplaats omdat de koninklijk familie zich hier vestigde eind 18e eeuw. Nadien bezoeken we het Royal Pavilion, een excentriek gebouw geïnspireerd op Indische paleizen. ‘s Namiddags is er vrije tijd om in The Lanes te kuieren.

Dag 3 • Eastbourne - Dover - België

We rijden naar de witte kliffen van Dover waar we Dover Castle, één van de boeiendste kastelen van Zuid-Engeland, bezoeken. We verkennen er de geheime tunnels met de commandopost en legerhospitaal van het Britse leger uit WOII, de donjon, de middeleeuwse tunnels, kazematten, ... en genieten van de prachtige uitzichten. ’s Namiddags schepen we in met bestemming Calais en keren terug naar België.

 

SHORE VIEW HOTEL***

Ligging: gelegen langs de wandelpromenade van Eastbourne

Uitrusting: hotel in Victoriaanse gebouw  met lift, receptie, restaurant, bar, gratis wifi

Kamers: modern ingericht met badkamer met bad/ douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, bureau, koffie- en theefaciliteiten

Maaltijden: Engels ontbijt, ’s avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • VREEMDE MUNT: Engelse pond

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijtbuffet 
  • Inbegrepen: bezoek Royal Pavilion & Dover Castle
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België