De Bodensee

De Bodensee

De Bodensee, die Duitsland deelt met Zwitserland en Oostenrijk, is het grootste meer in het land. U maakt tijdens deze reis kennis met de parels van de Bodensee zoals Lindau en Konstanz. Uiteraard mag een uitstap naar het bloemeneiland Mainau niet ontbreken tijdens deze reis.

Dag 1 • België – Rottweil - Friedrichshafen

Via de autosnelwegen rijden we richting Duitsland. In de namiddag gaat het verder via Rottweil naar Friedrichshafen voor installatie in het ****hotel Knoblauch.

 

Dag 2 • Lindau - Bregenz

Deze dag staat in het teken van de vele mooie steden aan de Bodensee. In de voormiddag rijden we naar Lindau. Een wandeling door de historische binnenstad is onvergetelijk. In de namiddag gaan we naar Bregenz. We maken een korte wandeling door het centrum en gaan facultatief met de Pfänderbahn (± € 13 pp) naar de top van de Pfänder, de huisberg van Bregenz. Van hieruit hebben we een prachtig zicht op de Bodensee en de omliggende bergen.

 

Dag 3 • Mainau - Schaffhausen

Vandaag bezoeken we facultatief het bloemeneiland Mainau (± € 20 pp). Op een oppervlakte van 45ha herbergt het eiland een unieke verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken en een barokslot uit de 13e eeuw. Nadien rijden we naar Schaffhausen en bezoeken we de Rheinfall, de grootste en waterrijkste waterval in Europa. 

 

Dag 4 • Ravensburg – Meersburg - Friedrichshafen

We starten de dag in Ravensburg, gekend van de puzzels en gezelschapspellen. We maken een stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden. Aansluitend rijden we naar het romantische middeleeuwse stadje Meersburg. In de late namiddag rijden we naar Friedrichshafen voor een korte kennismaking. Nadien hebben we vrije tijd om door onze verblijfsplaats te kuieren.

 

Dag 5 • Reichenau - Konstanz

In de voormiddag bezoeken we het kloostereiland Reichenau. Aansluitend rijden we naar het historische Konstanz, de grootste stad aan de Bodensee. We maken een wandeling door de oude binnenstad. Nadien genieten we van vrije tijd in het centrum. Aansluitend maken we een facultatieve boottocht op de Bodensee van Konstanz naar Friedrichshafen (± € 12 pp).

 

Dag 6 • Bodensee - België

Vandaag rijden we via de Duitse en Franse autowegen richting België.

Hotel Knoblauch****

Ligging: rustig gelegen nabij het centrum van Friedrichshafen en op 2,5 km van de Bodensee

Uitrusting: modern hotel met lift, bar, restaurant, salon, zonneterras, sauna, solarium, stoombad, zwembad, fitness

Kamers: comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, minibar, kluisje, tv, telefoon en gratis wifi

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds verzorgde 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 6e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België