De adembenemende kust van de Algarve

De adembenemende kust van de Algarve

Dag 1 • België - Faro - Albufeira

We nemen onze rechtstreekse vlucht naar Faro, de hoofdstad van de Algarve. Aan de luchthaven maken we kennis met onze plaatselijke chauffeur. Indien de vluchturen het toelaten, verkennen we het historisch centrum ‘Vila Adentro’. Binnen deze stevige stadsmuren lopen we o.a. voorbij het fraaie bisschoppelijk paleis en de kathedraal (facultatief ± € 4 pp). Onze laatste stop houden we bij het typische kerkje van Sao Lourenço (facultatief ± € 2,5 pp). Tegen de avond rijden we naar Albufeira waar we onze intrek nemen in het ****hotel Vila Gale Cerro Alagoa.

Dag 2 •  Castro Marim - Vila Real St. António - Tavira

Vandaag trekken we naar het uiterste oosten van de Algarve, meer bepaald naar de ‘vlakke zand-Algarve’. Bovenaan de burcht in Castro Marim genieten we van een prachtig uitzicht op de natuur- en zoutwinningsgebieden (facultatief ± € 2,5 pp). Nadien zetten we koers naar Vila Real de Santa Antonio, een grensstadje met Spanje en via Monte Gordo naar Tavira. We flaneren langs de promenade of wagen een klim tot aan het kasteel.

Dag 3 • Silves - Portimào

Nergens in Portugal is de Moorse invloed zo goed bewaard gebleven als in het charmante Silves, het oudste stadje van de Algarve, omringd door de ruige bergketen ‘Serra de Monchique’. Naast het Moorse kasteel (facultatief ± € 4 pp) lopen we ook nog even binnen in de gotische kathedraal (facultatief ± € 2 pp). Op onze weg naar het idyllische strand van Praia da Rocha houden we nog even halt in de vissershaven Portimão, die de hele streek voorziet van verse sardienen.

Dag 4 • Cabo de São Vicente - Sagres - Lagos

Vandaag ontdekken we het meest westelijk deel van de Algarve, “het eind van de wereld” zoals men dat vroeger noemde. Het schiereiland loopt uit in twee kapen: de Ponta de Sagres en de Cabo de São Vicente. In Sagres brengen we een bezoek aan de gerestaureerde Fortaleza de Sagres (facultatief ± € 4 pp). We zakken af naar Lagos, het kroonjuweel van de Algarve. Onderweg houden we halt aan de Ponta de Piedade voor de wonderbaarlijke rotsformaties. In de stad bezichtigen we het oude centrum met het kerkje Santo Antonio en brengen een bezoek aan het verrassend klein maar boeiende museum (facultatief ± € 4 pp).

Dag 5 • Marina Albufeira - vrije dag of boottocht

Na het ontbijt trekken we naar de haven van Albufeira waar we inschepen voor een 3 uur durende boottocht (op voorhand te reserveren, facultatief ± € 35 pp + taxi ter plaatse ± € 6 pp). We varen langs de adembenemende rotsformaties, prachtige stranden en grotten. De rest van de dag genieten we van de faciliteiten in ons hotel of kunnen we rustig kuieren in de omgeving.

Dag 6 • Albufeira - vrije dag of excursie wijnlandgoed

Onze verblijfplaats Albufeira leent zich uitstekend voor een ontspannende vrije dag. Voor de liefhebbers van een lekker glas Portugese wijn voorzien we in de voormiddag een excursie naar één van de grootste wijnproducenten in de Algarve. Deze interessante rondleiding sluiten we af met een degustatie van 4 wijnen en een regionale snack (facultatief € 44 pp).

Dag 7 • Albufeira - vrije dag of excursie olijfolieboerderij

Op onze vrije dag genieten we van de faciliteiten van het hotel, het strand of de shoppingmogelijkheden in de vele winkeltjes. Diegenen die nog op zoek zijn naar een origineel vakantiesouvenir raden we zeker onze uitstap naar een van de meest prestigieuze olijfboerderijen van de Algarve aan. Tijdens deze excursie komen we meer te weten over het productieproces en de vervaardiging van een van de meest gegeerde exportproducten van de streek. Het spreekt voor zich dat we deze culinaire lekkernij ook mogen proeven (facultatief ± € 12 pp).

Dag 8 • Faro - België

We genieten nog van vrije tijd tot aan onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: het programma kan gewijzigd worden in functie van de vluchturen, boottocht onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Hotel Villa Gale Cerro Alagoa****

Ligging: gelegen in het centrum van Albufeira, op loopafstand van het winkelcentrum, bars en restaurants

Uitrusting: modern hotel met binnen- en buitenzwembad, tuin, lift, restaurant, bar, salon, comfortable kamers, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, tv en minibar

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangen maaltijden of buffetten

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Faro heen & terug 
  • Transfers en rondrit met een plaatselijke autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven 
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

  • Facultatieve excursies dag 5, dag 6 en dag 7 apart te reserveren bij inschrijving