De Achterhoek, onbekend pareltje in Gelderland

De Achterhoek, onbekend pareltje in Gelderland

De Achterhoek in de provincie Gelderland staat gekend als een magnifiek wandel- en fietsgebied maar het is nog zoveel meer. De Achterhoek, dat zijn ook gezellige middeleeuwse stadjes, waar u wandelend door de smalle straatjes de geschiedenis herbeleeft, een prachtig landschap en gezellige restaurantjes. En helemaal niet ver weg!

Dag 1 • België - Bronkhorst - Zutphen - Lochem

We rijden eerst naar Bronkhorst in Nederland. Alhoewel Bronkorst, gelegen aan de rivier de IJssel, slechts 157 inwoners telt, mag het zich toch stad noemen. Middenin het stadje vinden we de kerk met daarrond ouderwetse huisjes en voormalige stadsboerderijen met versierde gevels. Het is ook het stadje van Scrooge en Charles Dickens. Na de middag rijden we naar Zutphen, een van de vele Hanzesteden in Nederland. Dat deze stad een grote welvaart heeft gekend, ontdekken we tijdens onze wandeling door de stad. Vervolgens rijden we naar Lochem voor installatie in ons hotel.

 

Dag 2 • Hattem - Deventer - Lochem

Deze ochtend rijden we naar Hattem, weer een klein Hanzestadje, met een beschermd dorpszicht waar schilders zich thuis voelen en dat ieder jaar meer dan honderdduizend toeristen aantrekt. Nadien bezoeken we Deventer, de stad waar we zeker eens een Deventer koek moeten proeven. Met zijn grote Lebuinuskerk, mooi Waaggebouw en het Bergkwartier, gaat deze stad ons zeker verrassen. Voor we terug naar ons hotel rijden, brengen we nog een kort bezoek aan onze verblijfsplaats Lochem. Op de markt herinneren de hobbelige keien aan de tijd toen boeren in de stad mochten wonen in ruil om veldkeien mee te slepen om een straat te maken. Typisch zijn de smalle middeleeuwse straatjes. Gezellige terrassen nodigen de bezoekers uit.

 

Dag 3 • Lochem - Kleve - ‘s Hertogenbosch - België

Vanochtend rijden we eerst even de Duitse grens over naar Kleve. Hier is het op zondag gezellig druk. Er kan gewinkeld worden en geflaneerd door een der mooiste parken. Johan Maurits van Nassau-Siegen vatte het plan op om zijn residentiestad Kleef en haar omgeving in een weergaloos parklandschap te herscheppen. Na de middag rijden wij naar ‘ s Hertogenbosch, waar we nog een bezoekje brengen aan de oude binnenstad en de kans krijgen om te proeven van een lokale lekkernij: de Bossche bol. Dan is het tijd om terug naar België te rijden.

Hotel Hof Van Gelre****

Ligging: in het hart van Lochem, vlakbij het wandelgebied “De Lochemse Berg”

Uitrusting: sfeervol hotel met receptie, lift, open haard, restaurant, lounge, bar met biljart, romantische tuin, gedeeltelijk overdekte terrassen, verwarmd binnenzwembad, gratis wifi

Kamers: mooi ingericht met badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, wekkerradio, flatscreen tv, koffie- & theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België