De Achterhoek, onbekend pareltje in Gelderland

De Achterhoek, onbekend pareltje in Gelderland

Dag 1 • België - Bronkhorst - Zutphen - Lochem

We rijden eerst naar Bronkhorst in Nederland. Alhoewel Bronkorst, gelegen aan de rivier de IJssel, slechts 157 inwoners telt, mag het zich toch stad noemen. Middenin het stadje vinden we de kerk met daarrond ouderwetse huisjes en voormalige stadsboerderijen met versierde gevels. Het is ook het stadje van Scrooge en Charles Dickens. Na de middag rijden we naar Zutphen, een van de vele Hanzesteden in Nederland. Dat deze stad een grote welvaart heeft gekend, ontdekken we tijdens onze wandeling door de stad. Vervolgens rijden we naar Lochem voor installatie in ons hotel.

Dag 2 • Hattem - Deventer - Lochem

Deze ochtend rijden we naar Hattem, weer een klein Hanzestadje, met een beschermd dorpszicht waar schilders zich thuis voelen en dat ieder jaar meer dan honderdduizend toeristen aantrekt. Nadien bezoeken we Deventer, waar we zeker eens een Deventer koek moeten proeven. Met zijn grote Lebuinuskerk, mooi Waaggebouw en het Bergkwartier, gaat deze stad ons zeker verrassen. Dan is onze verblijfsplaats Lochem aan de beurt. Op de markt herinneren de hobbelige keien aan de tijd toen boeren in de stad mochten wonen in ruil om veldkeien mee te slepen om een straat te maken. Typisch zijn de smalle middeleeuwse straatjes. Gezellige terrassen nodigen de bezoekers uit.

Dag 3 • Lochem - Millingen aan de Rijn - Nijmegen - ‘s Hertogenbosch - België

Na het ontbijt rijden we via Emmerik  naar Millingen aan de Rijn, van waar wij een zeer mooie rondrit maken door natuurgebied de  Ooipolder. Over dijken en langs uiterwaarden bereiken we Nijmegen. In de oudste stad van Nederland weten ze dan ook dondersgoed wat gezelligheid voor iedereen inhoudt! Cultuur, natuur, winkels of een hapje en drankje, Nijmegen heeft voor ieder wat wils. ‘s Namiddags rijden we naar ‘s Hertogenbosch, voor een bezoekje aan de oude binnenstad en om te proeven van een lokale lekkernij: de Bossche bol. Dan is het tijd om terug naar België te rijden.

Hotel Hof Van Gelre****

Ligging: in het hart van Lochem, vlakbij het wandelgebied “De Lochemse Berg”

Uitrusting: sfeervol hotel met receptie, lift, open haard, restaurant, lounge, bar met biljart, romantische tuin, gedeeltelijk overdekte terrassen, verwarmd binnenzwembad, gratis wifi, mooi ingerichte kamers met badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, wekkerradio, flatscreen tv, koffie- & theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België