Cuba

Cuba

Cuba is een fantastische bestemming die u moet gezien hebben. Dit land zal u charmeren, verbazen, inpalmen, ontroeren, af en toe choqueren, maar altijd fascineren. Cuba is zwoel, trots en tropisch maar heeft ook een rijke geschiedenis. Tijdens deze rondreis zal u vaak het hoofd schudden om het allemaal te kunnen geloven maar ziet u volledig van west naar oost alle facetten van het eiland. Koloniale steden, suikerriet, rum, zwoele sfeer, sigaren, de altijd aanwezige salsa en oldtimers die tot op de dag van vandaag het straatbeeld bepalen. Als afsluiter verblijft u aan het mooie strand van Varadero. Het is een land van dromers, denkers, onverbeterlijke romantici en vooral van geweldige plantrekkers. De hartelijkheid van de Cubanen is onovertroffen. Het authentieke Cuba is er nu nog, maar voor hoelang?

Om de prijs te drukken en gezien u toch gans de reis een Nederlandstalige gids hebt zal er vanuit België op deze reis geen begeleider meereizen. U krijgt wel extra veel informatie op de voorreisvergadering.

DAG 1 • Brussel-Havana

Vanuit Brussel vertrek per lijnvlucht naar de hoofdstad Havana. Uw Nederlandstalige gids heet u van harte welkom en brengt u naar uw logies in comfortabele Casas Particulares. Iedere afreis zoeken wij naar beschikbaarheid in het best mogelijke. Proper, goed gelegen, behoorlijk ontbijt en dichtbij de oude stad. Hier verblijft u de volgende drie nachten. 

DAG 2 • Havana (o,m)

Om 9u een mooie tour met een open Amerikaanse auto over de Havana Malecon. U bezoekt de verschillende wijken van de stad zoals Miramar, Vedado en Centro Havana. U stopt bij een groente-en fruitmarkt en een rantsoeneerwinkel. Neem uw tijd op de Plaza de la Revolucion. Ook een stop bij de Afro-Cubaanse wijk Callejon de Hamel. De tocht eindigt in Oud Havana rond de middag voor de lunch in het koloniale restaurant La Mina. In de namiddag een wandeling doorheen de Oude Stad met de gids langs vele koloniale pleintjes en straatjes. Vrije avond. Keuze genoeg voor het avondmaal en de gepaste tijd om mee te gaan swingen met de salsa en de opzwepende songs van de wereldbefaamde Buena Vista Social Club. 

DAG 3 • Pinar del Rio (o,m)

Na het ontbijt rijdt u naar de stad Pinar del Rio waar een sigarenfabriek en de fabriek van Guayabita likeur bezocht zal worden. Verder naar de Valle de Viñales, een vallei getypeerd door de steile kalksteenformaties. Mooi zicht op de vallei vanop Los Jasmines. Bezoek aan een lokale tabaksboer en  lunch in Palenque del Cimarron; waar u ook de lokale grot en het dorpje zelf bezoekt. Terugrit naar Havana. Vrije avond.

DAG 4 • Cienfuegos (o,m,a)

Afscheid van Havana want u reist verder naar de havenstad Cienfuegos, gelegen aan een schitterende baai. Onderweg ook bezoek aan de stad Santa Clara met het mausoleum van Che Guevara. Lunch in Los Caneyes. Verder naar Cienfuegos met bezoek aan het centrum (Teatro Terry y Palacio Valle). Overnachting in hotel Pasacaballo. Diner met transfers in Palacio Valle, een fantasie huis van een rijke suikerbaron.

DAG 5 • Trinidad de Cuba (o,m,a)

Deze ochtend is er rit naar Trinidad en bezoekt u de Valle de los Ingenios. Hier begon de suikerrietproductie aan het einde van de 18e eeuw die Cuba enorme rijkdommen heeft gebracht. Ook neemt u na de middag een kijkje in het koloniale Trinidad, niet voor niets de Museumstad van de Caribische Zee genoemd. Lunch in Ezquerra. Twee overnachtingen in een charmant koloniaal boetiek hotelletje in het historische centrum. Diner in het hotel. Trinidad is een heerlijke plek met zijn prominente kasseikoppen en steile straatjes.

DAG 6 • El Cubano (o,m,a)

Vandaag gaat onze aandacht uit naar de ongerepte natuur van Topes de Collantes. Excursion en camion serrano en hiking naar El Cubano. Te voet trekken we door dit natuurpark, met als bestemming een mooie waterval. Dan naar Almuerzo en la Finca el Cubano voor de lunch. Na de middag vrij. 

DAG 7 • Trinidad-Camaguey (o,m,a)

In de voormiddag rijdt u via de stad Sancti Spiritus naar Camaguey. Tof bezoek aan het historische centrum van Sancti Spiritus waar u ook de lunch zal gebruiken. Verder door naar Camaguey. Ondanks algemeen respect voor Fidel Castro, Ché en José Marti hopen veel Cubanen op een versoepeling van het regime met meer welvaart, vlotter internet en wat persvrijheid. Cubaanse families wonen vaak uit noodzaak met drie generaties samen. Overnachting en diner in een koloniaal boetiek hotel. 

DAG 8 • Camaguey-Santa Domingo (o,m,a)

In de voormiddag bezoeken we de stad Camaguey met fietstaxis. Verder naar Bayamo. Lunchen in het centrum (La Bodega). Dan rijdt u verder tot de Sierra Maestra zodat u de volgende dag uw wandeling direct kan beginnen. Overnachting en diner in hotel Villa Islazul Santo Domingo.

DAG 9 • Santo Domingo-Santiago de Cuba (o,m,a)

Vandaag een wandelexcursie vanuit Santo Domingo. U gaat tot het hoogste punt Alto de Naranjo op 950m met uitzicht over de omgeving. Ontdek het hoofdkwartier van het rebellenleger van Fidel Castro in de jaren 50. Op de terugweg wordt er eerst geluncht in Santo Domingo. U rijdt verder naar Santiago. Onderweg stop in het heiligdom El Cobre. Twee overnachtingen in het hotel Las Americas.

DAG 10 • Santiago de Cuba (o,m,a)

Bezoek aan de Plaza de la Revolucion, het mausoleum van Jose Marti en graf van Fidel Castro, Morro kasteel. Lunch in Cayo Granma. Bezoek aan het museumhuis van Diego Velasques, de stichter van de stad. Diner in Compay Ramon. Het is een goed idee is om nadien het historische centrum op te zoeken met zijn vele muziekcafés.

DAG 11 • Santiago de Cuba-Varadero (o,m,a)

Vandaag staat de binnenlandse vlucht naar Havana op het programma. Bij aankomst transfer naar Varadero. Gedurende vier nachten zal u verblijven in all-inclusive in het prima Resort Grand Memories. Alle drankjes en maaltijden zijn inbegrepen. In Varadero rijdt een open dubbeldekker rond voor de toeristen tussen de hotels en het commercieel centrum. 

DAG 12 TEM 14 • Varadero (all inclusive)

Drie volle dagen genieten van zon, strand en zee. Ben u er aan toe om te rusten en een lekker bruin kleurtje te pakken of bent u meer het sportieve type voor de watersporten; hier is voor elk wat wils en niemand zal zich vervelen. De Cuba Libre staat constant klaar voor u! 

DAG 15 • Havana-Brussel 

Vrije tijd voor de laatste shopping of het laatste streepje zon tot aan de transfer naar de luchthaven van Havana voor de terugvlucht naar België. 

DAG 16 • Brussel

Aankomst op de luchthaven
te Brussel en einde van reis
naar een uniek l

Volgens programma

 • VISUM: Wij zorgen voor uw visum indien nodig! De visumkosten, inclusief de volledige afhandeling, zijn inbegrepen in de prijs van uw reis. U bezorgt ons uw geldig internationaal paspoort en wij zorgen voor alle administratieve beslommeringen en gaan voor u naar de desbetreffende ambassades of consulaten. 
 • Reizigers met Belgische nationaliteit dienen zelf enkel te zorgen voor een internationaal, digitaal paspoort dat minstens 6 maanden geldig is na retour. De ingevulde visumaanvraagformulieren moeten ons uiterlijk 1 maand voor afreis terugbezorgd worden. Reizigers van andere nationaliteiten dienen hun visumaanvraag zelf te verzorgen via hun ambassade.

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS LUCHTHAVENVERVOER in gans Vlaanderen (één adres per dossier)

Gerelateerde reizen