Cruise vallei van de Rhône & de Provence

Cruise vallei van de Rhône & de Provence

Dag 1 • België - Dijon

Via de autosnelwegen rijden we langs Metz en Toul naar Dijon, de hoofdstad van de Bourgogne en gekend om zijn mosterd. Maar Dijon is veel meer dan dat. Tijdens een kort bezoek krijgen we een idee van de talrijke musea, monumenten en middeleeuwse architectuur die de stad rijk is. We logeren er in een ***hotel.

Dag 2 • Dijon - Lyon

We laten Dijon achter ons en rijden verder naar een andere grootse stad: Lyon. Een rondrit brengt ons hier tot aan de Basiliek van Fourvière vanwaar we genieten van een prachtig uitzicht.  We rijden verder naar Vieux Lyon waar we op zoek gaan naar de traboules, kleine doorsteekjes over binnenplaatsen en door gebouwen langs waar we gemakkelijk van de ene straat naar de andere lopen. Een blik omhoog volstaat om enkele architecturale curiositeiten te bewonderen. ‘s Namiddags schepen we in aan boord van de MS Rhône Princess en worden bij een drankje verwelkomd door de bemanning.

Dag 3 • Lyon - Arles

’s Morgens wordt er gevaren naar Arles. Bij aankomst vertrekken we voor een bezoek aan Baux de Provence, één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is gelegen in het hart van de Alpilles op een rotsachtig plateau. Het dorp domineert de uitzonderlijke landschappen van Arles, de Camargue en de Alpilles en biedt u adembenemende vergezichten. Dit immense en prachtige fort van steen is ongetwijfeld één van de musts van de Provence.

Dag 4* • Arles - Port-Saint-Louis - Martigues

Vandaag ontschepen we voor een facultatieve panoramische toer ( ± € 55 pp) door het landschap van de Camargue, met rivieren, moerassen en lagunen. We kunnen niet alleen de roze flamingo’s, zwarte stieren en befaamde grijswitte Camargue paarden gadeslaan maar we komen ook voorbij de talrijke zoutmijnen en rijstvelden waarvan de productie grote bekendheid geniet. We bezoeken een manade (typische boerderij) en ontdekt het leven van de manadiers. We wonen tevens een demonstratie bij van het werk met een paard. Dit bezoek wordt gevolgd door een drankje in de patio. We gaan terug aan boord in Arles. ’s Namiddags varen we naar Martigues waar we kunnen genieten van wat vrije tijd. ’s Nachts wordt er verder gevaren naar Avignon.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 5 • Avignon - Viviers

We ontwaken in Avignon, in de 12e eeuw reeds belangrijk dankzij de brug van Avignon. We wandelen naar het stadscentrum, bewonderen de prachtige kapel, houden halt op de Place de l’Horloge, aanschouwen het stadhuis en gaan naar het Paleizenplein dat in het oosten gedomineerd wordt door de indrukwekkende wallen van het Pausenpaleis, dat een facultatief bezoek (± € 15 pp) meer dan waard is. Tijdens het bezoek zien we de grote praalzalen, de kapellen met geschilderd decor, de privé-appartementen van de Paus en de terrassen van waar we een prachtig zicht hebben op de stad en de Rhône. ’s Namiddags maken we een panoramische tocht met de autocar door de Gorges de l’Ardèche, een streek met talrijke schatten voor wie van authentieke elementen houdt. Tot aan Vallon-Pont-d’Arc is de Ardèche een wilde rivier, die zorgde voor een grandioze natuurlijke boog: de Pont d’Arc van 34 meter hoog. Na een fotostop aan één van de talrijke uitkijkpunten gaan we verder met onze rit naar de Grotte de la Madeleine waar de autocar zal halt houden. In het midden van een natuurgebied dat met 3 sterren wordt bekroond in de Michelin-gids en waarvan de schoonheid al de meest fervente liefhebbers van de ongerepte natuur heeft bekoord, ligt de Grotte de la Madeleine, één van de meest verrassende resultaten van de inwerking van de ondergrondse wateren. We gaan terug aan boord en varen naar Viviers.

Dag 6 • Viviers - Tain l’Hermitage

In de voormiddag varen we langs prachtige landschappen. ‘s Namiddags maken we een uitstap in het natuurpark van de Vercors waar het water zich een weg gebaand heeft door diepe kloven en majestueuze rotsen. Vervolgens nemen we de route van de Col du Rousset met prachtige vergezichten over het massief van de Vercors. We rijden door naar Vassieux-en-Vercors, La Chapelle-en-Vercors en Pont-en-Royans, bekend voor zijn hangende huizen. De autocar brengt ons naar Tain l’Hermitage waar het schip ons opwacht. We varen naar Lyon

Dag 7 • Tain l’Hermitage - Lyon

Na het ontbijt ontschepen we en zetten onze terugreis naar België in.

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast (enkel de rederij & de kapitein van het schip zijn hiervoor bevoegd).

MS RHONE PRINCESS****

Uitrusting: 3-dek schip (hoofddek, bovendek & zonnedek), onthaal, souvenirshop, restaurant op bovendek, loungebar met danspiste & panoramisch uitzicht, zonnedek met zetels & ligstoelen, airco, gratis wifi in de loungebar

Kajuiten: alle kajuiten op hoofddek & bovendek zijn voorzien van badkamer met douche & toilet, haardroger, tv, binnentelefoon, kluis, airco,

Animatie: aan vermaak en entertainment is gedacht, van piano tot stemmige muziek

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds 3 of 4 gangenmenu, 1x gala-avond

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers  naar Martigues en vanuit Chalon-sur-Saône met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Overnachting in halfpension in een ***hotel op de heenreis
  • Cruise in all inclusive vanaf de 2e dag het avondmaal t.e.m. de 7e dag het ontbijt
  • Alle dranken aan boord (behalve dranken op de speciale kaarten)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen