Cruise rondom de Noordzee

Cruise rondom de Noordzee

Dag 1 • Zeebrugge

Langs verschillende opstapplaatsen rijden we met onze ****Royal Class Autocar naar Zeebrugge waar we in de loop van de voormiddag inschepen aan boord van de MSC Euribia.

Dag 2 • Rotterdam (Nederland)

Excursie 1 - KINDERDIJK (duur: ± 4u00) - te reserveren bij inschrijving

Hoewel windmolens uit het Nederlandse landschap verdwijnen, heeft Kinderdijk de grootste verzameling windmolens van Nederland met 19, waarvan vele in werkende staat. Ze staan opgesteld langs het water om het extra water naar het kanaal te pompen om het dorp droog te houden. We lopen over oneffen terrein om de windmolens te verkennen en krijgen vervolgens een rondleiding door het interieur van een werkende molen. De Museummolen toont leven en werk aan de molens in de vorige eeuw. De windmolens zullen draaien met voldoende wind en bezoekers kunnen de werken van de windmolen bekijken en ervaren. De molenaar ter plaatse geeft uitleg. Vervolgens maken we een fotostop bij de beroemde kubuswoningen voordat we terugkeren naar ons cruiseschip.

Dag 3 • Le Havre (Frankrijk)

Excursie 2 - SIGHTSEEING TOUR HONFLEUR & DEAUVILLE (duur: ± 7u30) - te reserveren bij inschrijving

Een plezierige rit brengt ons naar het kleine stadje Honfleur, bekend om zijn pittoreske haven en prachtig bewaard gebleven oude gebouwen met leistenen gevels. We krijgen voldoende tijd om in dit gezellige dorp op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van het ouderwetse gevoel van de smalle straatjes met vakwerkhuizen en breng zeker een bezoek aan de Sainte-Catherine-kerk, de grootste kerk van Frankrijk die volledig van hout is gemaakt. De kerk heeft ook een klokkentoren die los staat van het hoofdgebouw. De namiddag brengt ons naar het stijlvolle resort Deauville, dat algemeen wordt beschouwd als de “koningin van de Normandische stranden”. Het is zeker een van de meest prestigieuze kustbestemmingen van heel Frankrijk en we hebben alle tijd om de ouderwetse straten van deze mooie plek te verkennen en op ons gemak te genieten van de bijzondere sfeer. Behalve een renbaan, haven, jachthaven en groot casino, heeft Deauville ook zandstranden om van te genieten. De tour eindigt met uw terugkeer naar het schip.

Dag 4 • Southampton (Groot-Brittannië)

Excursie 3 - STONEHENGE & SALISBURY (duur: ± 7u00) - te reserveren bij inschrijving

We gaan naar de cirkel van Stonehenge, een van de meest intrigerende en oude locaties in het Verenigd Koninkrijk, gelegen op een uitgestrekte vlakte. We zullen de indrukwekkende stenen van dichtbij kunnen bekijken. Vervolgens rijden we naar het middeleeuwse stadje Salisbury, waarvan de torenhoge kathedraalspits van ver te zien is. De kathedraal is één van de mooiste middeleeuwse kerken in Groot-Brittannië. Na een begeleide wandeling door de stad, hebben we nog wat vrije tijd voordat we terugkeren naar de haven.

Dag 5 • Op zee

We gebruiken deze dag op zee om te genieten van de vele faciliteiten aan boord.

Dag 6 • Hamburg (Duitsland)

Excursie 4 - HOOGTEPUNTEN VAN HAMBURG (duur: ± 4u00) - te reserveren bij inschrijving

Ons bezoek aan de grootste haven en op één na grootste stad van Duitsland begint bij het laat 19e-eeuwse stadhuis, de oudste beurs van Duitsland en de prachtig gotische, oude pakhuizen van rode baksteen in de Speicherstadt. Daarna volgt het elegante winkelgebied Jungfernstieg, gevolgd door de superexclusieve wijk Außenalster en de St. Pauli Landungsbrücken, oude aanlegsteigers waar in het verleden zeilschepen aanmeerden. Vervolgens gaan we naar de wereldberoemde Reeperbahn in Hamburg, een “mijl van zonde” die is vernoemd naar de rig-makers die daar in de 17e eeuw hun beroep uitoefenden. De tour gaat verder langs het St. Nikolai War Memorial Church, met een bezoek aan St. Michael’s Church en tenslotte de Krameramtsgasse, een oude wijk die in de 17e eeuw is ontstaan als een vroege vorm van huisvesting voor weduwen.

Dag 7 • Op zee

Vandaag genieten we verder van de faciliteiten aan boord.

Dag 8 • Zeebrugge

In de ochtend ontschepen we in Zeebrugge en worden we met de autocar naar onze afstapplaats gebracht.

MSC Euribia 

Dit schip wordt in 2023 te water gelaten en behoort tot dezelfde klasse als de Grandiosa & Virtuosa.  Aan boord vindt u innovatieve technologie, buitengewoon entertainment en uitgebreide eetgelegenheden. Een van haar fantastische eigenschappen is ZOE, de in de kajuit, spraakgestuurde cruise-assistent. Het hart van MSC Euribia is de overdekte promenade, bekend als Galleria Euribia. Niet alleen prijken op de dekken originele kunstwerken, voor het eerst is ook de romp zelf een meesterwerk. Een rustgevende en comfortabele nacht aan boord is vanzelfsprekend, want u vindt er een uitgebreide keuze aan kajuiten en suites met opties voor comfort, wellness en luxe.

Kajuiten:

Binnen-, buiten- of buitenkajuit met balkon

Algemeen: airco, badkamer met douche, haardroger en toilet, interactieve tv, radio beschikbaar op de tv, telefoon, internetverbinding mits toeslag, minibar, kluisje

Kajuiten van het type BELLA: deze kajuiten, liggen op de lagere dekken en de buitenkajuiten hebben een belemmerd zicht

Kajuiten van het type FANTASTICA: deze kajuiten liggen op de hogere dekken, met snelle toegang tot de liften en lounges en genieten van een 24-uur roomservice

Kajuiten van het type AUREA: naast alle kenmerken van “Bella” en “Fantastica” scheept u met voorrang in, geniet u van gratis wellness producten – kan u dineren op het ogenblik van uw keuze in een gereserveerde zone in het restaurant en genieten van all-inclusive onbeperkt drankjes – kan u profiteren van een fantastisch spa-pakket, waaronder een spa welkomstcocktail, een massage naar keuze uit het spa-menu, een zonnebanksessie en onbeperkt gebruik van sauna en Turks stoombad gedurende de cruise (alleen beschikbaar voor volwassenen).

 • Internationaal reispaspoort is verplicht
 • Bij reservatie de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven

 • Transfer van en naar Zeebrugge met een luxe ****Royal Class Autocar
 • Cruise in volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
 • Verblijf in de kajuit van uw keuze
 • Drankenpakket ‘Easy Plus Package
 • Cocktail van de kapitein
 • Galadiner
 • Animatie overdag en avondspektakel
 • Haventaksen
 • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 • Verplichte fooien aan boord: vanaf 12 jaar € 10 pp/pd, kind van 2 tem 11 jaar € 5 pp/pd
 • Uitstappen