Cruise op de Seine

Cruise op de Seine

Dag 1 • België - Parijs

Via de autosnelwegen rijden we richting Parijs. ‘s Namiddags maken we een rondrit langs o.a. de Champs-Elysées, één van de mooiste avenues ter wereld, de Place de la Concorde met de granieten obelisk van Luxor en wandelen langs het Louvre richting Opera. Nadien gaan we aan boord van het ****schip MS Seine Princess voor welkomstdrank, voorstelling van de bemanning en avondmaal.

Dag 2 • Parijs - Les Andelys - Honfleur

’s Voormiddags varen we naar Les Andelys waar we aanmeren. We vertrekken met de autocar en doorkruisen de Petit Andelys, komen voorbij de 16e-eeuwse kerk St-Saveur met nog een orgel uit die tijd, rijden doorheen verschillende dorpen aan de oever van de Andelle en komen zo bij het 15e-eeuwse kasteel Martainville (± € 5 pp) dat nu een heemkundig museum is en waar we kennis maken met 500 jaar geschiedenis en tradities van het landelijke Normandië. We ontdekken er tevens de belangrijkste meubelcollectie van de Haute Normandie, de beroemde Normandische kasten. Nadien gaan we terug aan boord en varen naar Honfleur.

Dag 3 • Honfleur

De aankomst in Honfleur is afhankelijk van de getijden. In de voormiddag brengen we een bezoek aan Honfleur. We maken een stadswandeling langs de vissershaven, de pittoreske straten, de houten Sainte Cathérine kerk,… In de namiddag is er een uitstap naar de Côte d’Albatre die ons zal verrassen met een diversiteit aan fauna en flora. De hoge witte krijtrotsen omgeven door keistranden werden populair door de doeken van Claude Monet. Valleien met kleine riviertjes, de Pont de Normandie en Etretat zijn onmisbare sites aan de kust die we na deze excursie met een andere blik zullen bekijken. In Etretat wandelen we op de kliffen en kunnen we prachtige landschappen bewonderen die gevormd werden door het weer en de erosie. De kliffen van Etretat zijn de meest spectaculaire erosieverschijnselen van de Côte d’Albatre. Vervolgens gaan we terug aan boord voor het avondmaal.

Dag 4 • Honfleur - Duclair - Rouen

In Duclair gaan we van boord en volgen we met de autocar de abdijenroute. We starten bij de abdij van Jumièges, gesticht in 654 en vernietigd door de Vikings. In de 11e eeuw werd de abdij heropgebouwd en later vermaard dankzij Victor Hugo die het had over ‘de mooiste ruïne van Frankrijk’. We zien het klooster en de ruïnes van de Sint-Pieterskerk. Daarna houden we nog even halt bij het benedictijnenklooster  St-Wandrille waar klassieke architectuur zich vermengt met de pracht en praal van het middeleeuws erfgoed. Sinds 1931 wonen hier terug monikken. We gaan terug aan boord en varen naar Rouen. In de namiddag wandelen we vanaf de aanlegsteiger  naar het historische centrum van Rouen met zijn beroemde kathedraal, de oude markt waar Jeanne d’Arc op de brandstapel stierf, de Grote klok en de kerk van de heilige Jeanne d’Arc. We genieten van wat vrije tijd vooraleer terug aan boord te gaan.

Dag 5 • Rouen - Parijs 

‘s Voormiddags varen we naar Parijs waar we in de vroege namiddag aankomen. Vandaag zullen  we Parijs op een andere manier ontdekken. De oevers van de Seine staan op de Unesco-werelderfgoedlijst en behoren tot de prachtigste Parijse landschappen. De Seine werd tot in de 19e eeuw gebruikt voor navigatie, havenactiviteiten, energievoorziening, wassen van linnengoed, afvoer van afvalwater en drinkwater. We maken een wandeling langs de oevers van de Seine met verbazende verrassingen en gezichtspunten en zullen kunnen luisteren naar boeiende verhalen. Wie wil, kan genieten van wat vrije tijd vooraleer aan boord te gaan.

Dag 6 • Parijs 

Na het ontbijt is het tijd om te ontschepen. We maken een mooie stadsrondrit langs o.a. de Eiffeltoren, de Ecole Militaire, het Hôtel des Invalides, de Sorbonne en het Panthéon. Na de middag gaan we naar Montmartre met de bekende Sacré Coeur en de gezellige Place du Tertre, een ideale afsluiter! Dan is het tijd om Parijs en de Seine achter ons te laten en terug te keren naar België.

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast. Alleen de crew en de kapitein kunnen beslissen om de vaarroute te wijzigen.

MS Seine Princess****

Uitrusting: 3-dek schip (hoofddek, bovendek & zonnedek), onthaal, restaurant op bovendek, loungebar met danspiste & panoramisch uitzicht, zonnedek met zetels & ligstoelen, airco, gratis wifi in de loungebar

Kajuiten: alle kajuiten op hoofddek & bovendek zijn voorzien van badkamer met douche & toilet, tv, binnentelefoon, kluis, airco

Animatie: aan vermaak en entertainment is gedacht, van piano tot stemmige muziek

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds 3 of 4 gangenmenu, 1x gala-avond

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers van en naar Parijs met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Cruise in all inclusive vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 6e dag het ontbijt
  • Alle dranken aan boord (behalve dranken op de speciale kaarten)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

  • Fooien aan boord

  • Uitstappen