Cruise op de Garonne & de bordeaux wijnstreek

Cruise op de Garonne & de bordeaux wijnstreek

Dag 1 •  België - Bordeaux

We rijden naar Bordeaux waar we inschepen aan boord van de MS Cyrano de Bergerac.

Dag 2 •  Bordeaux - Cussac-Fort-Medoc

Vandaag staat onmiddellijk al één van de hoogtepunten van deze cruise op ons programma. In de Médoc, die de meest vermaarde rode wijnen ter wereld voortbrengt, doorkruisen we de meest prestigieuze appellaties op de beroemde kastelenroute met o.a. Châteaux Lafite, Rothschild, Latour. We houden halt bij één van de talrijke kastelen voor een facultatief bezoek en degustatie (± € 10 pp). Tegen het eind van de namiddag gaan we terug aan boord.

Dag 3 •  Cussac-Fort-Medoc - Monding van de Gironde - Blaye

Deze voormiddag varen we naar Blaye. Van hieruit vertrekken we voor een facultatieve uitstap (± € 30 pp) met de autocar voor een rit langs de route van de Corniche. We ontdekken oude vissershuizen, opmerkelijke huizen in het hartje van de klif en “carrelets”, vissershutjes op de Gironde die op palen gebouwd zijn. We houden halt te Bourg om van een prachtig zicht op de Gironde te genieten. Vervolgens begeven we ons te voet naar de Halle en proeven er van een vijg van Bourg, een lokale specialiteit. We keren terug naar Blaye voor een geleid bezoek aan de citadel die door Vauban gebouwd werd en gelegen is op een rotsachtige kaap. We komen tevens voorbij het klooster dat vroeger voor de soldaten bestemd was die in de citadel verbleven. We ronden het bezoek af met een proeverij van de welbekende “pralines de Blaye”. Nadien varen we de Gironde af tot aan het estuarium.

Dag 4 •  Blaye - Libourne - Saint-Emilion

In de ochtend varen we naar Libourne vanwaar we op ontdekking gaan naar het stadje Saint-Emilion met prachtige historische gebouwen. Na een bezoek aan het stadje gaan we naar een familiewijngaard waar de eigenaar uitlegt welke stappen de wijn in Saint-Emilion moet doormaken om een gerenommeerde wijn te worden. We sluiten af met een degustatie en gaan terug aan boord in Libourne.

Dag 5 •  Libourne - Bordeaux

’s Morgens varen we terug naar Bordeaux. Vandaag brengen we een geleid bezoek aan de hoofdstad van de wijn. Bordeaux is geklasseerd als werelderfgoed omwille van het architecturale erfgoed langs de lanen aan de oevers van de Garonne. We vertrekken met de autocar voor een panoramische rondrit door de stad en maken kennis met de belangrijkste monumenten. Daarna bezoeken we het oude Bordeaux te voet. Via de brede lanen in de neoklassieke wijk van Quinconces en het Grand Theâtre tot de nauwe steegjes van de Sint-Pieterswijk ontdekken we  gaandeweg de diversiteit van het patrimonium van Bordeaux. Of, voor de wijnliefhebbers, kunnen we ook een bezoek aan het vermaarde Cité du Vin, het Guggenheim van Bordeaux,  voorzien (± € 20 pp, te reserveren bij inschrijving). Op de 2e verdieping start een reis naar het hart van de wijnbeschavingen in heel de wereld (met audioguide in het Nederlands) . Op een vrij parcours van meer dan 3.000 m² nodigen bijna twintig interactieve thematische ruimtes uit tot reizen voor een unieke ervaring in tijd en ruimte ter ontmoeting van wijn* in zijn grootste diversiteit. Na het bezoek gaan we met de lift naar de 8e verdieping voor een degustatie van een wijntje terwijl we genieten van een mooi panorama over de stad Bordeaux.

Dag 6 •  Bordeaux - België

Na het ontbijt ontschepen we en keren terug naar België.

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast. Alleen de crew en de kapitein kunnen beslissen om de vaarroute te wijzigen.

MS CYRANO DE BERGERAC****

Uitrusting: 4-dek schip (hoofddek, tussendek, bovendek & zonnedek), op het tussendek restaurant, receptie, loungebar met danspiste, op het bovendek ‘pianoramabar’ en terras, zonnedek met ligstoelen, fitness, airco, gratis wifi in de loungebar

Kajuiten: alle kajuiten zijn voorzien van badkamer met douche & toilet, haardroger, tv, binnentelefoon, kluis, airco,

Animatie: aan vermaak en entertainment is gedacht, van piano tot stemmige muziek

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds 3 of 4 gangenmenu, 1x gala-avond

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers naar en van Bordeaux met een luxe **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • All Inclusive vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 6e dag het ontbijt
  • Alle dranken aan boord (behalve dranken op de speciale kaarten)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen