Cruise op de Douro

Cruise op de Douro

Dag 1 • België - Porto

We nemen onze vlucht naar Porto. Vanaf 17u00 kunnen we inschepen aan boord van de MS Infante don Henrique. De voorstelling van de bemanning wordt gevolgd door een welkomstdrankje in het salon. ‘s Avonds ontdekken we Porto.

Dag 2 • Porto - Regua

Vandaag brengen we een geleid bezoek aan Porto. De tweede grootste stad van Portugal, waarvan het historisch centrum beschermd is als werelderfgoed door de Unesco, is één van de oudste Europese steden: oude nog ongeschonden wijken, een wirwar aan kronkelige straatjes, huizen met gewelven, prachtige kerken…. We proeven de ‘waardevolle nectar’. In de namiddag bewonderen we de prachtige landschappen tijdens de vaart naar Regua. We komen langs de sluizen van Crestuma en Carrapatello, met 35 meter de hoogste in Europa. We komen aan in Regua omstreeks 20u00.

Dag 3 • Regua - Vega de Teron

We vertrekken voor onze uitstap naar Vila Real, een stad met een zeer verscheiden religieuze architectuur. Iets verder wandelen we door de tuinen van Solar de Mateus. Ondertussen vaart het schip naar Pinhao waar we terug aan boord gaan voor het middagmaal. ’s Namiddags  varen we doorheen de beroemde wijngaarden, langs prachtige hellingen bedekt met wijnstokken, trapsgewijs aangeplant tot op een hoogte van 700 m en die op magistrale wijze de stroom induiken. We komen aan in Vega de Teron in de loop van de avond. Er is een flamencoavond voorzien aan boord.

Dag 4 • Vega de Teron - Barca d’Alva - Salamanca

We bezoeken Salamanca, beschermd als werelderfgoed door de Unesco. Deze prachtige stad biedt buitengewone Romeinse, Arabische en christelijke architecturale schatten. Na het middagmaal in Salamanca (tafeldranken niet inbegrepen) genieten we van wat vrije tijd om door deze charmante stad te kuieren. In Barca d’Alva gaan we opnieuw aan boord en genieten tijdens het avondmaal na van onze mooie dag.

Dag 5 • Barca d’Alva - Ferradosa - Pinhão

We varen voorbij de sluis van Pocinho en Valeria en leggen aan in Ferradosa. Tijdens onze uitstap volgen we de wijngaardroute en houden halt aan het belvedere midden de wijnranken. Vervolgens kunnen we de wijnen van Porto proeven in een ‘quinta’. Vooraleer in Barca d’Alva terug aan boord te gaan, gaan we nog eventjes langs het oude station en bewonderen er de prachtige ‘azulejos’, de typische betegeling.

Dag 6 • Pinhão - Porto

Vanuit Pinhão rijden we naar Lamego voor een bezoek. Tijdens dit bezoek ontdekken we het sanctuarium van Nossa Senhora dos Remedios. Nadien wandelen we langs de voornaamste middeleeuwse sites. Onze voormiddag eindigt met het bezoek aan de kathedraal. We keren terug aan boord in Regua. De hele namiddag wordt er gevaren langs de grote sluizen. We keren terug aan boord in Pinhao. De hele namiddag wordt er gevaren. We komen in de late avond aan in Porto terwijl we deelnemen aan de fado-avond aan boord.

Dag 7 • Porto

Vanuit Porto rijden we naar Guimarães, een charmante stad waar zich middeleeuwse en moderne wijken hebben ontwikkeld. We krijgen  de gelegenheid om de kerk Nossa Senhora de Oliveira, het belangrijkste religieuze gebouw van de stad, te ontdekken. De kerk domineert het plein en wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan bouwstijlen (buitenkant). Aansluitend bezoeken we het paleis van de Hertogen van Braganza in de 16e eeuw gebouwd door de eerste hertog van Braganza. De architectuur van dit paleis behoort tot de meeste opmerkelijke bouwstijlen van het Iberisch schiereiland.

Dag 8 • Porto

In de ochtend ontschepen we en nemen we vanuit Porto onze terugvlucht naar België.

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast. Alleen de crew en de kapitein kunnen beslissen om de vaarroute te wijzigen.

MS INFANTE DON HENRIQUE****

Uitrusting: 4-dek schip (hoofddek, tussendek, bovendek & zonnedek), restaurant op bovendek, receptie, salon en  loungebar met danspiste & panoramisch uitzicht op het tussendek, zonnedek met zwembad & ligstoelen, airco, gratis wifi in de loungebar

Kajuiten: alle kajuiten zijn voorzien van badkamer met douche & toilet, haardroger, tv, binnentelefoon, kluis, airco,

Animatie: aan vermaak en entertainment is gedacht, van piano tot stemmige

muziek

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds 3 of 4 gangenmenu, 1x gala-avond

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Porto heen en terug
  • Transfers luchthaven - haven - luchthaven
  • Cruise in all inclusive vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
  • Alle dranken aan boord (behalve dranken op de speciale kaarten)
  • Alle uitstappen zoals vermeld in het programma
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

  • Fooien aan boord

Gerelateerde reizen