Cruise op de Donau

Cruise op de Donau

Dag 1 • België - Deggendorf (Duitsland)

We rijden langs Duitse autosnelwegen naar Deggendorf waar we inchecken in een ***hotel.

Dag 2 • Linz (Oostenrijk)

Na het ontbijt rijden we naar Linz, na Wenen en Graz de derde stad van Oostenrijk. Vooraleer in te schepen, bezoeken we deze met geschiedenis doordrenkte Donaustad. Al in de jaren ’80 transformeerde Linz van staalstad naar cultuurstad. We vinden hier prachtige musea, een oud centrum met renaissance huizen en historische winkelstraten met gezellige terrasjes. Voor een adembenemend uitzicht gaan we naar de top van de Pöstlingberg, een 539 meter hoge heuvel aan de linkeroever van de Donau. Omstreeks 18u00 schepen we in aan boord van de MS Modigliani. Terwijl het schip afvaart naar Wenen, wordt bij een welkomstdrankje de bemanning aan ons voorgesteld. We sluiten deze dag af met een lekker avondmaal en een gezellige avond aan boord.

Dag 3 • Wenen (Oostenrijk)

We komen aan in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De stad dankt haar aantrekkelijkheid aan de talrijke monumenten, de muzikale traditie en de winkels langs de grote lanen en rondom de Stephansdom. We rijden over de beroemde Ring en zien verschillende staaltjes van architectuur met o.a. de Staatsoper, de Hofburg, het stadhuis en het Burgtheater. We rijden door naar Schloss Schönbrunn voor een facultatief bezoek (± € 20 pp) aan dit prachtig zomerverblijf van de Habsburgers. Nadat we het interieur bewonderd hebben, genieten we van wat vrije tijd in de tuinen van het kasteel. De autocar brengt ons naar het schip voor het middagmaal. Na de middag genieten we verder van de pracht en praal met een facultatief bezoek aan de Hofburg met de keizerlijke appartementen en het Sisi Museum (± € 15 pp). 

Dag 4 • Boedapest (Hongarije)

In de voormiddag varen we naar Boedapest, parel van de Donau. Uiteraard brengen we een bezoek aan deze door de Donau gesplitste stad. We ontdekken eerst Boeda met kronkelige steegjes, barokke paleizen en het middeleeuws koninklijk paleis. We komen o.a. langs de Elisabethbrug, de kasteelwijk met het beroemde Vissersbastion en de Mattheuskerk. Nadien brengt de autocar ons naar het Pest-gedeelte waar we  o.a. het Heldenplein, de beroemde baden, de Andrassylaan en het wereldberoemde Parlementsgebouw ontdekken. 

Dag 5* • Boedapest - de Poesta (Hongarije)

We genieten van een vrije dag in Boedapest (zonder middagmaal) of we maken een facultatieve daguitstap (± € 70 pp - incl. middagmaal zonder dranken) naar de Poesta. Deze vlakke prairie was in de 19e eeuw het ongerepte westen van Hongarije en enorme kuddes vee graasden er onder het toeziend oog van de cowboys. Terwijl de paardenwachters, csikos, met hun blauwe pak ons een demonstratie geven van  verrassende acrobatische toeren, proeven we palinka, brandewijn van pruimen, en pogasca, kleine hartige brioches. Voor het middagmaal worden we uitgenodigd in een csardas, herberg, waar we proeven van een typisch streekmenu opgeluisterd door Hongaarse muzikanten. Na het middagmaal rijden we naar Kecskemét waar diverse gebouwen de faam van de stad gemaakt hebben. We bewonderen er onder meer het paleis in rococo-stijl, versierd en bedekt met bloemenmotieven in verschillende kleuren, het indrukwekkende stadhuis en de oude synagoog. Daarna keren we terug naar het schip.

* wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 6 • Bratislava (Slovakije)

In de voormiddag varen we naar de Slovaakse hoofdstad Bratislava en maken kennis met de stad. We starten met een panoramisch bezoek dat ons tot het kasteel brengt vanwaar we een prachtig zicht op de Donau en de stad hebben. De autocar brengt ons dan naar de oude stad waar de belangrijkste historische monumenten staan. We wandelen langs de Michielspoort, het centrale plein met elegante gebouwen en het oude stadhuis van Bratislava. Na het geleid bezoek hebben we nog wat vrije tijd en keren te voet of met de autocar terug naar het schip. Terwijl we afvaren naar Dürnstein, genieten we van onze gala-avond.

Dag 7 • Durnstein - Melk (Oostenrijk)

We varen langs de prachtige Wachau en bereiken Dürnstein, bekend om de legende van Richard met het Leeuwenhart, en een bezoekje meer dan waard. Vervolgens staat een bezoek aan een architecturaal pareltje op ons programma:  de abdij van Melk, die uitkijkt over de Donau en gebouwd werd op een rotsheuvel van meer dan 50 m hoog. We verkennen o.a. de bibliotheek en de marmeren zaal, allebei juweeltjes van barokke architectuur. We gaan terug aan boord en varen naar Linz.

Dag 8 • Linz - België

In de ochtend ontschepen we in Linz en rijden langs Duitse autowegen naar België.

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast. Alleen de crew en de kapitein kunnen beslissen om de vaarroute te wijzigen.

MS MODIGLIANI****

Uitrusting: 3-dek schip (hoofddek, bovendek & zonnedek), onthaal, souvenirshop, restaurant op bovendek, loungebar met danspiste & panoramisch uitzicht, zonnedek met zetels & ligstoelen, airco, gratis wifi in de loungebar

Kajuiten: alle kajuiten op hoofddek & bovendek zijn voorzien van badkamer met douche & toilet, haardroger, tv, binnentelefoon, kluis, airco, 

Animatie: aan vermaak en entertainment is gedacht, van piano tot stemmige muziek

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds 3- of 4 gangenmenu, 1x gala-avond

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contactere

 • Transfer Linz heen en terug met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
 • Overnachting in halfpension in een ***hotel tijdens de heenreis
 • Cruise in all inclusive vanaf de 2e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
 • Alle dranken aan boord (behalve dranken op de speciale kaarten)
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

 • Fooien aan boord

 • Lunch op dag 5 indien vrije dag
 • Uitstappen