Cruise Midden Nederland & Gouda

Cruise Midden Nederland & Gouda

Deze riviercruise voert ons langs de mooiste plaatsjes van Nederland. Denk maar aan Gorinchem, Rotterdam, Gouda. Deze riviercruise staat garant voor een gevarieerd en boeiend programma. Stuk voor stuk interessante steden, elk met hun eigen verhaal.

Dag 1 • België – Nijmegen - Gorinchem

‘s Ochtends rijden we doorheen Nederland naar Nijmegen waar we inschepen aan boord van de MS Rhine Princess. In de namiddag meren we aan in Gorinchem. Een wandeling door Gorinchem is een wandeling door de geschiedenis. Wie door de straten en stegen van de binnenstad of over de vestingwallen loopt, ervaart de sfeer van de koopmans- en garnizoensstad van weleer. Tientallen monumenten herinneren aan de tijd dat Gorinchem een centrum van visserij, markten, scheepvaart en handel was en als vesting een belangrijke plaats innam in de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie.

 

Dag 2 • Gorinchem - Rotterdam

Rond de middag meren we aan in Rotterdam. Vol energie en vernieuwingsdrang heeft Rotterdam zichzelf - na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog - opnieuw uitgevonden. Men brak met het verleden en gaf de voorkeur aan moderne architectuur. Rotterdam is een moderne stad die qua oppervlakte de grootste van Nederland is.

 

Dag 3 • Rotterdam – Gouda - Schoonhoven

In de voormiddag meren we aan in Gouda wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, grachten en hofjes is een bezoek meer dan waard. In de namiddag zetten we koers naar Schoonhoven bekend als de Zilverstad van Nederland. We kunnen door de straten van het pittoreske stadscentrum slenteren en genieten van de vele tientallen kleinschalige winkels en boetiekjes, elk met hun eigen karakter. Ontdek hoe zilver gemaakt wordt in één van de ruim twintig zilversmederijen verspreid over de stad of strijk neer op één van de vele terrassen.

 

Dag 4 • Schoonhoven - Huizen

In de namiddag  bereiken we Huizen, een verrassende gemeente in het groene, lommerrijke Gooi. In de oude Haven, bij de botterwerf, liggen authentieke botters die herinneren aan de tijd dat Huizen een belangrijk vissersdorp was. In de achttiende eeuw ontwikkelde Huizen zich als vissersplaats met één van de grootste vissersvloten rond de Zuiderzee. Toen de Zuiderzee veranderde in IJsselmeer was het gedaan met de visserij in Huizen. Visserszonen schoolden zich om tot vaardige handwerkers in de bouwnijverheid en de visventers legden zich toe op de handel in kaas. Veel van die historische geschiedenis is terug te vinden in Huizen. In de laatste decennia heeft Huizen zich ontwikkeld tot een moderne stad aan het Gooimeer met diverse jachthavens, een gezellig winkelcentrum en belangrijke, toeristische trekpleisters.

 

Dag 5 • Huizen - Lelystad - België

In de voormiddag komen we aan in Lelystad en aansluitend rijden we terug naar België.

 

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast.

MS Rhine Princess***

Uitrusting: 4-dek schip, uitgerust met klein zwembad, zonneterras met ligstoelen, fitnessapparatuur, souvenirshop, bar, lounge met dansvloer, bibliotheek, verwarming en airco op het hele schip, lengte 83m, 60 kajuiten

Kajuiten: ruime buitenkajuiten (± 13 m²) met individueel regelbare airco en verwarming, ruime badkamer met douche of bad en toilet, haardroger, kluisje, radio, telefoon met weksysteem, tv

Animatie: regelmatig live muziek met dans aan boord

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags 3-gangen en ’s avonds 4-gangen maaltijden aan boord

Extra: welkomstdrank, kapiteinscocktail, kapiteinsdiner

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers naar Nijmegen en terug uit Lelystad met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het middagmaal tem de 5e dag het ontbijt (broodjesbuffet tussen 09u00 en 11u00)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen