Cruise langs de Kastelen van de Loire

Cruise langs de Kastelen van de Loire

Dag 1 • België - Tours 

Via de autosnelwegen rijden we langs Rijsel en Parijs naar Tours, gelegen aan de Loire en gekend om zijn rijke geschiedenis en gezellig stadscentrum. We logeren er in een ***hotel.

Dag 2 • Tours - Nantes

Vooraleer door te rijden naar Nantes, brengen we een uitgebreid bezoek aan Tours. Het centrum van de stad wordt door verschillende bruggen verbonden met de buitenwijken aan de andere oever van de Loire. De 15e eeuwse huizen aan Place Foire Le Roi en de kathedraal, voornamelijk in gotische stijl gebouwd, geven het centrum een middeleeuwse uitstraling. We wandelen door de gezellige straatjes tot de hoofdstraat, de Rue Colbert, met talrijke winkels en restaurants. Hier genieten we even van wat vrije tijd. We rijden naar Nantes waar we ‘s namiddags inschepen aan boord van het luxe cruiseschip, de MS Loire Princess en worden bij een drankje verwelkomd door de bemanning.

Dag 3 • Saint-Nazaire - Nantes

We starten de dag met de Escal’Atlantic, dat met groot vernuft degeschiedenis van de passagiersschepen Normandie en France vertelt aan de hand van verbeelding en realiteit. Daarna zetten we koers naar de scheepswerf van Saint-Nazaire, één van de grootste scheepswerven van Europa. Hier wordt een wereldwijd vermaarde vakkennis vergaard. Vroeger wat de bouw van trans-Atlantische schepen betreft en vandaag met reuzengrote cruiseschepen. Dankzij een speciaal ontworpen parcours ontdekken we deze immense industriële site. Na het diner, worden we verwacht voor een originele cruisetocht op de Erdre, die door François de 1ste “de mooiste rivier van Frankrijk” werd genoemd.  Onderweg vernemen wemeer over de geschiedenis van deze rivier en zijn vele kastelen. 

Dag 4 • Nantes - de Muscadet-route - Ancenis

We vertrekken aan de kade van Nantes en begeven ons naar de ongelooflijke Machines op het eiland van de stad (les machines de l’île). Deze monumentale structuren, echte stedelijke sculpturen, bevinden zich op de plek waar vroeger de scheepswerven lagen. Na deze fantastische reis verkennen we de stad via haar geheime binnenhoven en overdekte passages.  Na de lunch rijden we naar het Château Cassemichère (of gelijkaardig) en maken kennis met de geschiedenisrijke wijngaard, bezoeken de kelders en proeven van deze droge, lichte, fruitige en zeer smaakvolle witte wijn. Daarna rijden we naar Clisson, een charmant middeleeuws stadje waar overblijfselen uit de 15de eeuw samengaan met een Italiaanse sfeer. De boeiende geschiedenis van Clisson neemt u terug mee naar de welvarende middeleeuwen en de beroemde figuren die het indrukwekkende kasteel bewoonden. 

Dag 5 • Ancenis - Chalonnes-sur-Loire - Angers

We vertrekken per autocar voor het bezoek aan het kasteel van Brissac, telt 7 verdiepingen en 204 vertrekken, en verdient daardoor de bijnaam van reus van de Loirevallei. Het kasteel werd in 1502 door René de Cossé, eerste landsheer van Brissac verworven, en is vandaag de woonplaats van de 13e hertog van Brissac. Het park biedt prachtige uitzichtpunten in de schaduw van honderdjarige bomen, terwijl het bezoek in het kasteel zelf schitterende decors onthult. Vergulde plafonds, kostbaar meubilair, een vooral een verrukkelijk theater uit de Belle Epoque dat aan de opera gewijd is. We ronden het bezoek af met een ontdekking van de wijnkelder van het kasteel en een wijnproeverij*. Terugkeer aan boord.

Dag 6 •  Chalonnes-sur-Loire - Kastelen van de Loire - Ancenis 

Met onze autocar rijden we naar het kasteel van Azay-le-Rideau, op een eiland in het midden van de Indre. Het kasteel van Azay-le-Rideau is geklasseerd als historisch monument en toont de verfijning van een kasteel uit de eerste Franse Renaissance. Verder door naar Villandry voor de lunch. Na de lunch genietten we van een wandeling in de tuinen van het kasteel van Villandry , verspreid over drie niveaus. Verder naar Rigny-Ussé voor het bezoek aan het prachtige  kasteel van Ussé. Met zijn versterkte torens, torentjes en klokkenkoepels lijkt het wel een sprookjeskasteel. Het kasteel wordt nog steeds bewoond en neemt de ons mee op een reis door de tijd naar het land van verhalen en legendes. Het zou Charles Perrault geïnspireerd hebben tot het schrijven van “Doornroosje”.

Dag 7  • Nantes - België

Na het ontbijt ontschepen we en zetten onze terugreis naar België in.

MS LOIRE PRINCESS*****

Uitrusting: 3-dek schip (hoofddek, bovendek & zonnedek), onthaal, souvenirshop, restaurant op bovendek, loungebar met danspiste & panoramisch uitzicht, zonnedek met zetels & ligstoelen, airco, gratis wifi in de loungebar 

Kajuiten: alle kajuiten op hoofddek & bovendek zijn voorzien van badkamer met douche & toilet, haardroger, tv, binnentelefoon, kluis, airco, 

Animatie: aan vermaak en entertainment is gedacht, van piano tot stemmige muziek 

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds 3 of 4 gangenmenu, 1x gala-avond

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfers naar en van Nantes met een luxe ****ROYAL CLASS AUTOCAR 
  • Overnachting in halfpension in een ***hotel op de heenreis 
  • Cruise in all inclusive vanaf de 2e dag het avondmaal t.e.m. de 7e dag het ontbijt 
  • Alle excursies & toegangen zoals beschreven in het programma 
  • Alle dranken aan boord (behalve dranken op de speciale kaarten) 
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België 

  • Fooien aan boord 
  • Uitstappen