Cruise IJsselmeer, Texel & de IJssel

Cruise IJsselmeer, Texel & de IJssel

Deze riviercruise voert ons langs de mooiste plaatsjes van Nederland. Denk maar aan Zutphen, Medemblik en Kampen. Deze riviercruise staat garant voor een gevarieerd en boeiend programma. Stuk voor stuk interessante steden, elk met hun eigen verhaal.

Dag 1 • België - Lelystad - Medemblik

We rijden naar Lelystad waar we ‘s namiddags inschepen aan boord van de MS Rhine Princess. ‘s Avonds meren we aan in Medemblik, het kleinste maar ook oudste stadje van West-Friesland. Prachtige jachten en historische schepen leggen aan in de moderne haven van de historische binnenstad.

 

Dag 2 • Medemblik - Texel

We varen ’s ochtends over het IJsselmeer en de Waddenzee en meren aan in de vissershaven van Oudeschild op Texel. Texel heeft unieke natuurgebieden, oude polders waar duizenden schapen grazen, karakteristieke oude vissersdorpen, gezellige badplaatsen en natuurlijk een prachtig zandstrand met een lengte van maar liefst 30 km. In het pittoreske Oudeschild vinden we leuke winkels, tal van historische huisjes, restaurants, cafeetjes en gezellige terrassen.

 

Dag 3 • Texel - Kampen

In de ochtend varen we door naar Kampen waar we rond 14u00 aanmeren. Kampen is een Hanzestad vol geschiedenis. In de binnenstad vinden talloze monumentale panden, karakteristieke steegjes en fraaie pleintjes. Kampen heeft een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart en telt ruim 500 monumenten waaronder de Sint Nicolaaskerk, het Gotische huis, de stadspoorten en een replica van het Middeleeuwse handelsschip ‘De Kamper Hanze Kogge’.

 

Dag 4 • Kampen - Zutphen

Rond de middag bereiken we Zutphen, één van Nederlands belangrijkste steden met een historische stadskern die een beschermd stadsgezicht heeft. In het centrum kunnen we genieten van de mooie winkelstraten en vol bewondering staan over de vele resterende vestingwerken, middeleeuwse straten en steegjes.

 

Dag 5 • Zutphen - Arnhem - België

In de voormiddag meren we aan in Arnhem en aansluitend rijden we terug naar België.

 

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast.

MS Rhine Princess***

Uitrusting: 4-dek schip, uitgerust met klein zwembad, zonneterras met ligstoelen, tness- apparatuur, souvenirshop, bar, lounge met dansvloer, bibliotheek, verwarming en airco op het hele schip, lengte 83m, 60 kajuiten

Kajuiten: ruime buitenkajuiten (± 13 m²), individueel regelbare airco en verwarming, ruime   badkamer met douche en toilet, haardroger, kluisje, radio, telefoon met weksysteem, tv

Animatie: kapiteins diner, regelmatig livemuziek met dans aan boord

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags 3-gangen en ’s avonds 4-gangen maaltijden aan boord

Extra: welkomstdrank, kapiteinscocktail, kapiteinsdiner

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer naar Lelystad en terug vanuit Arnhem met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het middagmaal tem de 5e dag het ontbijt (broodjesbuffet tussen 09u00 en 11u00)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen