Cruise IJsselmeer & Texel

Cruise IJsselmeer & Texel

Deze riviercruise voert ons langs de mooiste plaatsjes van Nederland. Denk maar aan Enkhuizen en Lemmer. Deze riviercruise staat garant voor een gevarieerd en boeiend programma. Stuk voor stuk interessante steden, elk met hun eigen verhaal.

Dag 1 • België - Amsterdam - Enkhuizen

‘s Ochtends rijden we doorheen Nederland naar Amsterdam waar we in de namiddag inschepen aan boord van de MS Rhine Princess. ’s Avonds meren we aan in het pittoreske stadje Enkhuizen in de provincie Noord-Holland. Het is de ideale stad voor een stadswandeling van het ene naar het andere monument. Het Zuiderzeemuseum is het belangrijkste museum van de stad. Hier krijgen we een goede indruk van de geschiedenis van de stad en de voormalige Zuiderzee.

 

Dag 2 • Enkhuizen - Texel

We varen ’s ochtends over het IJsselmeer en de Waddenzee en meren aan in de vissershaven van Oudeschild op Texel. Texel heeft unieke natuurgebieden, oude polders waar duizenden schapen grazen, karakteristieke oude vissersdorpen, gezellige badplaatsen en natuurlijk een prachtig zandstrand met een lengte van maar liefst 30 km. In het pittoreske Oudeschild vinden we leuke winkels, tal van historische huisjes, restaurants, cafeetjes en gezellige terrassen.

 

Dag 3 • Texel - Lemmer

In de ochtend zetten we koers naar Lemmer. Het Friese Lemmer is vanaf het water de toegangspoort tot Friesland. Gelegen aan het IJsselmeer is Lemmer vooral in de zomermaanden een heerlijke bestemming om te vertoeven. Maak een wandeling langs het IJsselmeer en het sfeervolle centrum of breng een bezoek aan de orchideeënhoeve waar u diverse orchideeën en vlinders kunt bekijken. Daarnaast vindt u in Lemmer het ir. D.F. Woudagemaal, het grootste stoomgemaal ter wereld, dat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

 

Dag 4 • Lemmer - Lelystad - België

In de voormiddag meren we aan in Lelystad en aansluitend rijden we terug naar België.

 

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast.

MS Rhine Princess***

Uitrusting: 4-dek schip, uitgerust met klein zwembad, zonneterras met ligstoelen, tness- apparatuur, souvenirshop, bar, lounge met dansvloer, bibliotheek, verwarming en airco op het hele schip, lengte 83m, 60 kajuiten

Kajuiten: ruime buitenkajuiten (± 13 m²), individueel regelbare airco en verwarming, ruime   badkamer met douche en toilet, haardroger, kluisje, radio, telefoon met weksysteem, tv

Animatie: kapiteins diner, regelmatig livemuziek met dans aan boord

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags 3-gangen en ’s avonds 4-gangen maaltijden aan boord

Extra: welkomstdrank, kapiteinscocktail, kapiteinsdiner

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer naar Lelystad en terug vanuit Amsterdam met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het middagmaal tem de 4e dag het ontbijt (broodjesbuffet tussen 09u00 en 11u00)
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen