Cruise IJssel, Nederrijn & Waal

Cruise IJssel, Nederrijn & Waal

Deze riviercruise voert ons langs de mooiste plaatsjes van Nederland. Denk maar aan Lelystad, Deventer, Zutphen. Deze riviercruise staat garant voor een gevarieerd en boeiend programma. Stuk voor stuk interessante steden, elk met hun eigen verhaal.

Dag 1 • België - Lelystad - Kampen

We rijden naar Lelystad waar we ‘s namiddags inschepen aan boord van de MS Rhine Princess. In de namiddag meren we aan in Kampen, een Hanzestad vol geschiedenis. In de binnenstad vinden  we talloze monumentale panden, karakteristieke steegjes en fraaie pleintjes. Kampen heeft een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart en telt ruim 500 monumenten waaronder de Sint Nicolaaskerk, het Gotische huis, de stadspoorten en een replica van het Middeleeuwse handelsschip ‘De Kamper Hanze Kogge’.

 

Dag 2 • Kampen – Deventer - Zutphen

‘s Morgens meren we aan in Deventer. Deze stad kan bogen op een rijk en eeuwenoud verleden. Middeleeuwse straatjes, het oudste stenen huis van Nederland en stadsplein de Brink vormen onder andere het unieke decor voor een boeiende stadswandeling. We zetten onze tocht verder en bereiken in de namiddag Zutphen, één van Nederlands belangrijkste steden met een historische stadskern die een beschermd stadsgezicht heeft. In het centrum kunnen we genieten van de mooie winkelstraten en vol bewondering staan over de vele resterende vestingwerken, middeleeuwse straten en steegjes.

 

Dag 3 • Zutphen - Doesburg – Arnhem

In de voormiddag meren we aan in Doesburg. Wandelen door de historische binnenstad is teruggaan in de tijd. Zo is de indeling van de straatjes nog net als in de Middeleeuwen. In 1672 werd Doesburg belegerd en veroverd door de Fransen; zij bezetten de stad tot 1674. Hierna kreeg Doesburg uitgebreide 17de-eeuwse vestingwerken en brak een rustige periode aan. Dat had zo zijn voordelen: weinig steden zijn zo ongeschonden gebleven. Rond de middag zetten we koers naar Arnhem, dat  een rijke geschiedenis heeft. Dit vinden we overal in de stad terug zowel in monumentale gebouwen als in de architectuur. De stad is bekend om De Slag om Arnhem, de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond.

 

Dag 4 • Arnhem – Nijmegen - België

In de voormiddag komen we aan in Nijmegen en aansluitend rijden we terug naar België.

 

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema worden aangepast

MS Rhine Princess***

Uitrusting:  4-dek  schip,  uitgerust  met  klein zwembad, zonneterras met ligstoelen, tness- apparatuur,  souvenirshop,  bar,  lounge  met dansvloer, bibliotheek, verwarming en airco op het hele schip, lengte 83m, 60 kajuiten
Kajuiten: ruime   buitenkajuiten     13 m²), individueel  regelbare  airco  en  verwarming, ruime   badkamer   met   douche   of   bad   en toilet, haardroger, kluisje, radio, telefoon met weksysteem, tv
Animatie: kapiteins diner, regelmatig livemuziek met dans aan boord
Maaltijden: ontbijtbuet, ’s middags 3-gangen en ’s avonds 4-gangen maaltijden aan boord
Extra: welkomstdrank, kapiteinscocktail, kapiteinsdiner

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers  van  niet-Belgische  nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer naar Lelystad en terug vanuit Nijmegen met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het middagmaal tem de 4e dag het ontbijt (broodjesbuet tussen 09u00 en 11u00)
  • Begeleiding   door een Nederlandstalige begeleider

  • Fooien aan boord
  • Uitstappen