Cruise Griekse Eilanden: MSC Musica

Cruise Griekse Eilanden: MSC Musica

Tijdens deze fantastische reis zal u door Griekenland overweldigd worden. Laat u overdonderen door Olympia en Santorini en geniet van een ontspannen wandeling in het oude stadscentrum van Kotor. De MSC Musica zal u een fantastische vakantie bezorgen.

Dag 1 •  België - Venetië (Italië)

We worden ‘s avonds thuis opgehaald en naar de centrale vertrekplaats gebracht. Rond 19u30 vertrekken we met een luxueuze *****ROYAL CLASS AUTOCAR via verschillende snelwegen richting Venetië.

Dag 2Venetië (Italië)

In de namiddag schepen we in aan boord van het ****schip MSC Musica voor installatie in onze kajuiten.

Dag 3Brindisi (Italië)

We meren in de ochtend aan in Brindisi. Maak u klaar voor een onvergetelijke ervaring in een bar of restaurant in het oude centrum van Brindisi. De oude stad heeft een aangename, bijna oosterse sfeer en er liggen een aantal verborgen pareltjes verscholen in de smalle straatjes. De Via Colonne, met de 17e- en 18e-eeuwse palazzi, loopt door tot de Duomo van Brindisi, een opmerkelijk gebouw, alleen al vanwege het feit dat het zeven aardbevingen heeft doorstaan sinds de bouw in de 11e eeuw. Net daarbuiten bevindt zich het Museo Archeologico Provinciale. 

Dag 4Katakolon (Griekenland)

Met de haven van Katakolon bereiken we het Griekse vasteland. Van hieruit kunnen we met bus of taxi naar Olympia, beroemd door de Olympische Spelen, die daar om de vier jaar werden gehouden. Vanuit het hele land kwamen atleten naar dit heiligdom om een gooi te doen naar de lauwerkrans. Het is niet bekend wanneer de Spelen voor het eerst werden gehouden. In ieder geval werden vanaf het jaar 776 voor Christus de data van de Spelen en een lijst van de winnaars bijgehouden.

Dag 5Santorini (Griekenland)

Ontdek het Griekse paradijs Santorini, met zijn witgekalkte gebouwen, prachtige bloemen en azuurblauwe zeeën. Op dit eiland vond rond 1630 voor Christus één van de grootste natuurrampen aller tijden plaats: de vulkaan explodeerde, wat de top in zee deed afzinken. Eigenlijk bestaat het eiland nu uit drie delen. De aankomst in de haven is spectaculair en ronduit uniek! Fira, de hoofdstad van Santorini, concurreert met de andere belangrijke plaats Oia. Bruisend Fira heeft alle soorten winkels, cafés en bars. Proef de lokale wijn gemaakt van de Assyrtiko druif en koop gouden sieraden bij de goudsmeden in Santorini, welke beroemd zijn over de hele wereld. Oia is even charmant met zwarte zandstranden. Een heerlijke plek voor echte zonaanbidders.

Dag 6Piraeus (Griekenland)

We hebben de mogelijkheid om vanuit Piraeus een facultatieve uitstap te maken naar Athene, de bakermat van onze beschaving. Boven op de Akropolis staat het machtige symbool van het oude Griekenland, het Parthenon. Beneden, in de levendige wijk Plaka, bruist het moderne Athene met tavernes en winkeltjes.

Dag 7Corfu (Griekenland)

Na Cephalonia is het eiland Corfu het noordelijkste en grootste van de Grieks-Ionische eilanden. Corfu staat naast eindeloze natuurlijke schoonheid ook voor liederen, muziek, oneindige inspiratie en een boeiende combinatie van kosmopolitisch en traditioneel. Bezoekers voelen nog steeds de oude sfeer van dit ongerepte eiland, alsof ze elk moment op een magische manier terug in de tijd zullen stappen. 

Dag 8Kotor (Montenegro)

Kotor is een oude havenstad aan de baai van Kotor, een diepe inham van de Adriatische Zee in de Montenegrijnse kustlijn. De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Sinds de middeleeuwen was Kotor een kolonie van Venetië. Daarna kwam het afwisselend onder Oostenrijks en Italiaans bestuur en in 1918 bij het toen opgerichte Joegoslavië. 

Dag 9Venetië - België

In de voormiddag komen we aan in Venetië. Via diverse autosnelwegen rijden we doorheen Italië richting België. Rond middernacht komen we aan in België en worden we terug thuisgebracht.

Opgelet: door omstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden

MSC MUSICA****

Dit wonderbaarlijke schip biedt gasten een waaier aan schitterende ontmoetingsplaatsen en een glinsterend palet faciliteiten. Laat u verrassen door de centrale lounge op MSC Musica, versierd met een waterval op drie niveaus en een piano die boven een kristallen vloer zweeft en een zwembad van glinsterend water. Kansen genoeg om te schitteren in de Crystal Lounge, de gesofisticeerde Havana Club sigaarlounge, de stijlvolle Kaito Sushi Bar en de rustgevende Zentuin, om nog maar te zwijgen over de onweerstaanbare Italiaanse eetgelegenheden.

UW KAJUITEN

 • Binnen-, buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Algemeen: airco, badkamer met douche, haardroger en toilet, interactieve tv, radio beschikbaar op de tv, telefoon, internetverbinding mits toeslag, minibar, kluisje
 • Kajuiten van het type BELLA: deze kajuiten, liggen op de lagere dekken en de buitenkajuiten hebben een belemmerd zicht
 • Kajuiten van het type FANTASTICA: deze kajuiten liggen op de hogere dekken, met snelle toegang tot de liften en lounges en genieten van een 24-uur roomservice

 • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
 • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug
 • Transfers naar en terug van Venetië met een luxe *****ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Cruise in volpension vanaf de 2e dag het avondmaal tem de 9e dag het ontbijt
 • Verblijf in een binnen- , buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Cocktail van de kapitein
 • Galadiner
 • Animatie overdag en avondspektakel
 • Haventaksen
 • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 • Verplichte fooien aan boord: vanaf 12 jaar € 10 pp/pd, kind van 2 tem 11 jaar € 5 pp/pd
 • Uitstappen
 • Drankenpakket (onbeperkte consumptie van alcoholische en niet-alcoholische dranken zoals wijn per glas - wit, rood, rosé en mousserende wijnen uit de “Allegrissimo Selectie”-, tapbier, frisdrank, mineraalwater, warme dranken en een ruime keuze aan drankjes en cocktails in de bar en ijs om mee te nemen in hoorn of cup). Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij naar http://www.msccruises.nl/nl_nl/Speciale- Services/Allegrissimo-Pakketten.aspx