Cruise Baltische Staten & Sint-Petersburg: MSC Orchestra

Cruise Baltische Staten & Sint-Petersburg: MSC Orchestra

Ontdek de prachtige, unieke cultuur van Sint-Petersburg of het verrassende karakter van de Baltische Staten. U zult verrast worden door hoofdsteden als Kopenhagen en Tallinn. Een cruise is een ideale manier om te reizen en te genieten van de prachtige landschappen en de culturele Noord-Europese steden.

Dag 1 • België - Warnemund (Duitsland)

We worden heel vroeg in de ochtend thuis opgehaald en naar de centrale vertrekplaats gebracht. Rond 01u30 vertrekken we via verschillende snelwegen richting Hamburg waar we ’s namiddags inschepen aan boord van het luxe ****cruiseschip MSC Orchestra. Installatie in de kajuiten.

Dag 2 • Op zee

Vandaag hebben we een heerlijke dag op zee om te ontspannen en het schip te verkennen.

Dag 3 • Helsinki (Finland)

Helsinki, de ‘witte stad van het noorden’, is de hoofdstad van Finland en een internationale toegangspoort vol verrassingen. Het op vele vlakken unieke Helsinki is een brandpunt voor zaken, financiën, mode, geneeskunde, entertainment, media, cultuur en intellectuele gesprekken. De stad kan bogen op een indrukwekkend aanbod musea, galerieën en theaters. Helsinki verschilt op twee vlakken van andere grote historische steden: de fysieke aanwezigheid van de natuur en het uitzonderlijk duidelijke stratennet, een idee van de twee voornaamste ontwerpers van de stad, Johan Albrecht Ehrenström en Carl Ludvig Engel.

Dag 4 • Sint-Petersburg (Rusland)

De Russische stad Sint-Petersburg wordt vaak het ‘Venetië van het noorden’ of het ‘Parijs van het oosten’ genoemd. Dit is dan ook een van de mooiste steden ter wereld! Van het Witte Nachten Festival in de zomer tot prachtige concerten, theater- en balletvoorstellingen op magische winteravonden… De stad heeft een bruisend cultuurleven dat zijn gelijke niet kent! Heel Sint-Petersburg werd uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. De bezienswaardigheden hier verrassen zelfs de grootste globetrotter! Stap van het schip voor een facultatieve stadstour langs de voornaamste bezienswaardigheden van Sint-Petersburg, zoals het schitterende paleizen- en tuinencomplex van Peterhof (Petrodvorets), het zomerverblijf van de tsaren met zijn prachtige beeldentuinen met extravagante fonteinen, en de Hermitage, een van ’s werelds beste kunstmusea. Maar ook het Katharinapaleis met zijn verfijnde blauw witte gevel en verbluffende interieur wordt beslist een hoogtepunt van uw verblijf in Sint-Petersburg.

Dag 5 • Tallinn (Estland)

Als een van de best bewaarde en allesomvattende middeleeuwse steden in Europa ademt de oude kusthoofdstad van Estland een romantische zweem geschiedenis uit. De kasseipleintjes van de schilderachtige oude stad zijn nog steeds in mysterie gehuld. Kronkelende steegjes in de schaduw van originele handelshuizen uit de 12e en 13e eeuw combineren er een overvloed aan goed beschermde middeleeuwse kerken met staatsgebouwen. Maar Tallinn, dat zich net iets meer dan een decennium geleden onder het juk van de Sovjet-Unie bevrijdde, is niet in het verleden blijven steken! Deze goed bewaarde stad en Unesco werelderfgoed is net zo progressief als elke andere Europese hoofdstad. Het maakt niet uit of we gaan winkelen, aan sightseeing doen of geschiedenis en cultuur gaan opsnuiven: dit decor met zijn sprookjesachtige architectuur zal ons sowieso betoveren!

Dag 6 • Op zee

Vandaag hebben we een heerlijke dag op zee om te ontspannen en het schip verder te verkennen.

Dag 7 • Kopenhagen (Denemarken)

Kopenhagen, de laatste halte tijdens deze cruise, zal ons betoveren met haar vele legendes en poëtische verhalen. Kopenhagen is de meest bruisende hoofdstad van Scandinavië. In het kleine en gastvrije Kopenhagen bepalen mensen en niet auto’s het tempo. Dat blijkt ook uit de vele terrasjes en voetgangerszones. Culturele bezienswaardigheden, waaronder grote nationale musea, magische kunstgalerieën, een gezond aanbod uitvoerende kunstevenementen en een van Europa’s boeiendste filmculturen, maken van Kopenhagen een hoogtepunt tijdens uw cruisevakantie.

Dag 8 • Warnemunde (Duitsland) - België

In de ochtend komen we aan in Warnemunde. Na het ontbijt ontschepen we en is het tijd voor de terugreis. Rond middernacht komen we aan in België en worden we terug thuisgebracht.

Opgelet: door omstandigheden kan het vaarschema aangepast worden

MSC ORCHESTRA****

MSC Orchestra is het tweede schip in de ‘Musica-klasse’, met een perfecte mix van design, comfort en veiligheid. Luchtige open ruimtes en MSC Cruises’ typische Italiaanse stijl maken MSC Orchestra tot een stijlvolle pionier voor toekomstige projecten en ontwerpen van cruiseschepen. Laat u aan boord van het luxueuze MSC Orchestra cruiseschip overbluffen door het ruime aanbod amusementsfaciliteiten. Ga joggen op een speciale baan, neem een verjongend Turks bad, dineer in het Chinese restaurant Shanghai, relax in de Savannah Bar met zijn exotische dierenprints of in de weelderige Purple Bar, of geniet van de Hollywood glamour in de chique Zaffiro Bar. Beproef uw geluk in het Palm Beach Casino, dans tot het ochtendgloren in de disco of beleef een show in het Covent Garden Theatre, met een programma vol muzikale amusementsshows. MSC Orchestra heeft een ruime keuze aan restaurants en gezellige pizzeria’s voor het hele gezin.

UW KAJUITEN

 • Binnen-, buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Algemeen: airco, badkamer met douche, haardroger en toilet, interactieve tv, radio beschikbaar op de tv, telefoon, internetverbinding mits toeslag, minibar
 • Kajuiten van het type BELLA: deze kajuiten, liggen op de lagere dekken en de buitenkajuiten hebben een belemmerd zicht
 • Kajuiten van het type FANTASTICA: deze kajuiten liggen op de hogere dekken, met snelle toegang tot de liften en lounges en genieten van een 24-uur roomservice

 • Reisdocumenten: internationaal paspoort dat ten minste tot 6 maanden na afloop van de cruise geldig is.
 • Visum: om Sint-Petersburg te bezoeken is een visum noodzakelijk. Zonder Russisch visum komt u het land niet in. Wanneer u een uitstap boekt bij MSC Cruises is uw visum om Sint-Petersburg te bezoeken inclusief. U krijgt dan via MSC Cruises een groepsvisum waarmee u met een uitstap van boord kan. Het schip ligt 1 dag in Sint-Petersburg. Wanneer u geen excursie bij MSC Cruises boekt en Sint-Petersburg individueel wilt bezoeken dan is het uw eigen verantwoordelijkheid om een visum aan te vragen voor aanvang van de cruise. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Russische ambassade in België.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug
 • Transfer naar Warnemunde en terug met een luxe *****ROYAL CLASS AUTOCAR
 • Cruise in volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
 • Verblijf in een binnen- , buiten- of buitenkajuit met balkon
 • Cocktail van de kapitein
 • Galadiner
 • Animatie overdag en avondspektakel
 • Haventaksen
 • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 • Verplichte fooien aan boord: vanaf 12 jaar € 10 pp/pd, kind van 2 tem 11 jaar € 5 pp/pd
 • Uitstappen
 • Drankenpakket (onbeperkte consumptie van alcoholische en niet-alcoholische dranken zoals wijn per glas - wit, rood, rosé en mousserende wijnen uit de “Allegrissimo Selectie”-, tapbier, frisdrank, mineraalwater, warme dranken en een ruime keuze aan drankjes en cocktails in de bar en ijs om mee te nemen in hoorn of cup). Voor de volledige voorwaarden verwijzen wij naar http://www.msccruises.nl/nl_nl/Speciale-Services/Allegrissimo-Pakketten.aspx