Corsica, eiland van schoonheid

Corsica, eiland van schoonheid

Corsica mag zich terecht het Eiland van Schoonheid noemen. De ronduit prachtige natuur is overal indrukwekkend, van de kust tot in de hoge bergen van het binnenland. De romaanse kerkjes, kleine musea, prehistorische vindplaatsen en sfeervolle havensteden zullen u ongetwijfeld weten te bekoren.

Dag 1 • België - Bastia

We nemen onze vlucht naar Bastia. Installatie in het ***hotel Castellu Rossu (of gelijkwaardig).

 

Dag 2 • Cap Corse

Vandaag verkennen we Cap Corse: een recht, smal schiereiland met gouden stranden, charmante haventjes en typische dorpjes zoals Nonza en Pino. We rijden via Erbalunga, een dorp dat voor menig schilder model stond, naar de Col de Santa Lucia. Via de mondaine badplaats Saint Florent en het natuurgebied “Désert des Agriates”, een beschermd gebied van dicht struikgewas, ook de woestijn van Corsica genoemd, rijden we richting Calvi voor installatie in het *** Le Grand Hotel (of gelijkwaardig).

 

Dag 3 • Porto - Cargèse - Ajaccio

We rijden via Col de Palmarella naar de golf van Porto, gekenmerkt door de rode rotsen en de diepblauwe zee. Facultatieve boottocht in Porto naar Calanche de Piana en Capo Rosso (± € 27 pp). Middagmaal. Na de middag trekken we in de richting van Piana, langs de Calanche de Piana, beschermd Unesco werelderfgoed. Door erosie werden deze prachtige sculpturen gevormd uit de rode granietrotsen. We treffen ze aan in verschillende vormen: schoorsteen, mens, dier…. Verder naar Cargèse, voor een bezoek aan de Latijnse en de Griekse kerk. We genieten nog van wat vrije tijd alvorens te vertrekken. Aansluitend gaat het naar Ajaccio voor installatie in een ***hotel.

 

Dag 4 • Ajaccio

Voor de middag staat een geleid bezoek aan de geboortestad van Napoleon Bonaparte op het programma. Wandeling langs o.a.: Gare Maritime & Routière, de oude stad, Cours Napoleon, Prefecture, Place de Gaulle, enz.. Na het middagmaal maken we een wandeling naar de Tour de la Parata met zicht op de Iles Sanguinaires. We rijden verder richting Tolla via Eccica-Suarella. Alvorens Tolla te bereiken, wandelen we naar de Pont Génois en houden een fotostop boven de Barrage van Tolla. In Tolla houden we halt te midden van een wondermooie natuur bij een Corsicaanse taverne.

 

Dag 5 • Sartène - Aiguilles de Bavelle - Lac l’Ospédale - Porto-Vecchio

’s Ochtends gaat het naar Sartène, de meest Corsicaanse stad van alle Corsicaanse steden. Wandeling naar het centrum: Place de la Libération, kerk Ste-Marie, de wijk Santa Anna. Aansluitend langs Zonza, naar de Col de Bavella met zijn spitse rotsen ‘Aiguilles de Bavelle’. Middagmaal. Via de Lac l’Ospédale gaat het naar Porto-Vecchio voor installatie in het ***hotel Golfe (of gelijkwaardig). Vanavond kunnen we genieten van een typische ‘Corsicaanse avond’ met zang en gitaarmuziek.

 

Dag 6 • Bonifacio

Vandaag bezoeken we Bonifacio, de mooiste stad van Corsica. Boottocht vanaf de haven rondom Bonifacio, een tocht langs zeegrotten en kliffen. Vrije tijd in de benedenstad en middagmaal. Na de middag gaat het met een toeristisch treintje naar de middeleeuwse bovenstad die als het ware de Middellandse Zee domineert. De vestingen, het museum en de bekende trap van de Koning van Aragon, maken hier een uitzonderlijke site van. Verder rijden we naar Porto Vecchio. Behalve het pittoreske en eeuwenoude stadscentrum vinden we hier ook een aangename jachthaven.

 

Dag 7 • Corte - Bastia

We rijden richting Solenzara, langs de kust van de Tyrheense Zee met mooie fijne zandstranden, beschutte kreken en baaien met smaragdgroen water en voorzien een korte stop in Aléria en Altiani. Voor het middagmaal rijden we naar Corte. Corte is gelegen in het hart van een spectaculair berglandschap. Met een toeristisch treintje rijden we naar de bovenstad met zijn karakteristieke huizen en citadel. Aansluitend via de nationale weg naar Bastia voor installatie in het ***hotel Castellu Rossu (of gelijkwaardig).

 

Dag 8 • Bastia - België

Vandaag brengen we een bezoek aan Bastia, de tweede grootste stad van Corsica. We maken een rondrit met een treintje naar de Citadel van Bastia en keren via de oude haven terug naar de Place Saint-Nicolas. Daarna maken we een wandeling door de citadel met uitzicht op de oude en nieuwe haven en brengen we een bezoek aan de kerk Ste Croix en de kathedraal Ste Marie. Vrije tijd om vanaf de Place Saint-Nicolas naar de oude haven of de winkelstraat Rue Napoleon te wandelen. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

 

Opgelet: In functie van de vluchturen kan het programma lichtjes gewijzigd worden. De boottochten worden uitgevoerd indien de weersomstandigheden het toelaten.

Hotels***

Ligging: de hotels zijn in de omgeving van de bezienswaardigheden gelegen

Uitrusting: mooie hotels met bar, restaurant en soms openluchtzwembad

Kamers: mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, meestal balkon of terras

Maaltijden: veelal continentaal ontbijtbuffet, ‘s middags eenvoudig middagmaal en ’s avonds 3-gangen maaltijden, ¼ l wijn en een ½ l water is bij de maaltijden inbegrepen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Bastia heen en terug

  • Transfer en rondritten met een plaatselijke autocar, zoals beschreven in het programma
  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijt
  • Inbegrepen: uitstappen en toegangsprijzen zoals beschreven in het programma, boottocht, ritten met toeristisch treintje en een Corsicaanse avond, ¼ l wijn en een ½ l water bij de maaltijden
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België