Corsica, eiland van schoonheid

Corsica, eiland van schoonheid

Dag 1 • België - Bastia

We nemen onze vlucht naar Bastia en verblijven vannacht in het ***hotel Castellu Rossu (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Cap Corse

Vandaag verkennen we Cap Corse, een smal schiereiland met gouden stranden, charmante haventjes en typische dorpjes waaronder Erbalunga en Pino. We zetten onze route verder naar de Col de Santa Lucia. Via de mondaine badplaats Saint-Florent en het natuurgebied ‘Désert des Agriates’ rijden we naar L’ile-Rousse voor een overnachting in het ***hotel Les Mouettes (of gelijkwaardig). Na het avondmaal kunnen de liefhebbers samen met de gids nog genieten van een ontspannende avondwandeling.

Dag 3 • Porto - Cargèse - Ajaccio

We zetten koers naar de Golf van Porto, gekenmerkt door de rode rotsen en de diepblauwe zee. Vanuit Porto voorzien we een boottocht naar de calanches van Piana en Capo Rosso (facultatief ± € 28 pp). Na het middagmaal trekken we richting Piana, beschermd Unesco Werelderfgoed. Door erosie werden deze prachtige sculpturen gevormd uit rode granietrotsen. De volgende stop is een bezoek aan de Latijnse en de Griekse kerk in Cargèse. We genieten nog van wat vrije tijd alvorens te vertrekken naar Ajaccio voor onze intrek in het ***hotel U Paradisu (of gelijkwaardig).

Dag 4 • Ajaccio

Voor de middag staat een bezoek aan de geboortestad van Napoleon op het programma. We wandelen onder meer langs de kathedraal van Ajaccio, de oude stad en de Cours Napoleon. Na het middagmaal maken we een wandeling naar de Tour de la Parata en besluiten we de dag met een magnifieke zonsondergang.

Dag 5 • Sartène - Aiguilles de Bavella - Lac l’Ospédale - Solenzara

We starten met een rit naar Sartène, de meest Corsicaanse stad van allemaal. Met onze gids reizen we terug in de tijd met o.a. de Place de la Libération, kerk Sainte-Marie en de wijk Santa Anna. Vervolgens brengt de chauffeur ons na een korte stop in Zonza naar de Col de Bavella met zijn spitse rotsen. In de namiddag houden we halte aan de Lac l’Ospédale en gaat onze reis verder naar Solenzara waar we logeren in het ***hotel Maquis et Mer (of gelijkwaardig).

Dag 6 • Bonifacio

Op het programma staat de mooiste stad van Corsica, Bonifacio. Vanuit de haven maken we een boottocht langs zeegrotten en kliffen en genieten we nadien van wat vrije tijd in de benedenstad. Een toeristisch treintje brengt ons na de middag naar de middeleeuwse bovenstad die als het ware de Middellandse Zee domineert. De vestingen en de bekende trap van de Koning van Aragon maken hier een uitzonderlijke site van. Na een korte stop aan de jachthaven van Porto-Vecchio zetten we onze tocht verder naar Solenzara.

Dag 7 • Solenzara - Corte - Bastia

Langs de kust van de Tyrreense Zee - gekenmerkt door zijn mooie zandstranden en baaien met smaragdgroen water – volgen we de route richting Corte. Een korte stop in Aléria is voorzien. Corte is gelegen in het hart van een spectaculair berglandschap. Met een treintje klimmen we naar de bovenstad, met zijn karakteristieke huizen en citadel. Aansluitend rijden we naar Bastia waar we overnachten in het ***hotel Castellu Rossu (of gelijkwaardig). Onze laatste avond genieten we volop van een typische ‘Corsicaanse avond’ met zang en gitaarmuziek.

Dag 8 • Bastia - België

Onze laatste dag eindigen we in schoonheid. In Bastia maken we met een treintje een rondrit naar de citadel en keren we via de oude haven terug. Een bezoek aan de kerk Sainte-Croix en de kathedraal Sainte-Marie vervolledigt ons programma. Nadien hebben we de mogelijkheid de oude haven of de winkelstraat Rue Napoleon op eigen houtje verder te ontdekken. ’s Namiddags is er een transfer voorzien naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.


Opgelet: in functie van de vluchturen kan het programma worden gewijzigd. De boottochten worden uitgevoerd indien de weersomstandigheden het toelaten.

 

 

Hotels***

Ligging: de hotels liggen meestal in de omgeving van de bezienswaardigheden

Uitrusting: mooie hotels met bar, restaurant en soms openluchtzwembad, wifi, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, balkon of terras

Maaltijden: hoofdzakelijk continentaal ontbijtbuffet, ‘s middags eenvoudig middagmaal en ’s avonds 3 gangenmenu, ¼ liter wijn en een ½ liter water is bij de maaltijden inbegrepen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Vluchten Bastia heen en terug

• Transfer en rondritten met een plaatselijke autocar, zoals beschreven in het programma

• Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt

• Inbegrepen: boottocht Bonifacio, ritten met toeristisch treintje en een Corsicaanse avond

• ¼ l wijn en een ½ l water bij de maaltijden

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België