Corsica, eiland van schoonheid

Corsica, eiland van schoonheid

Dag 1 • België - Bastia

We nemen onze vlucht naar Bastia. Installatie in het *** hotel Castellu Rossu (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Cap Corse

Vandaag verkennen we Cap Corse: een smal schiereiland met gouden stranden, charmante haventjes en typische dorpjes zoals Erbalunga en Pino. We zetten onze route verder naar de Col de Sta Lucia. Via de mondaine badplaats Saint Florent en het natuurgebied “Désert des Agriates” rijden we richting Calvi voor installatie in het *** Hotel Le Grand Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 3 • Porto - Cargèse - Ajaccio

We rijden naar de golf van Porto, gekenmerkt door de rode rotsen en de diepblauwe zee. We voorzien een facultatieve boottocht in Porto naar Calanche de Piana en Capo Rosso (± € 27 pp). Na het middagmaal trekken we richting Piana, beschermd Unesco werelderfgoed. Door erosie werden deze prachtige sculpturen gevormd uit rode granietrotsen. De volgende stop is een bezoek aan de Latijnse en de Griekse kerk in Cargèse. We genieten nog van wat vrije tijd alvorens te vertrekken naar Ajaccio voor installatie in het *** hotel U Paradisu (of gelijkwaardig).

Dag 4 • Ajaccio

Voor de middag staat een bezoek aan de geboortestad van Napoleon op het programma. We wandelen ondermeer langs de Gare Maritime & Routière, de oude stad, Cours Napoleon, enz... Na de lunch maken we een wandeling naar de Tour de la Parata. Alvorens terug te keren naar Ajaccio trekken we naar de Pont Génois en houden een fotostop boven de Barrage.

Dag 5 • Sartène - Aiguilles de Bavelle - Lac l’Ospédale - Porto-Vecchio

We starten de dag met een rit naar Sartène, de meest Corsicaanse stad van allemaal. Met onze gids reizen we terug in de tijd met o.a. de Place de la Libération, kerk Ste. Marie en de wijk Santa Anna. Vervolgens brengt de chauffeur ons na een korte halte in Zonza naar de Col de Bavella met zijn spitse rotsen. In de namiddag houden we halte aan de Lac l’Ospédale en gaat het verder naar Porto-Vecchio voor installatie in het *** hotel Golfe Hotel (of gelijkwaardig). Vanavond genieten we van een typische ‘Corsicaanse avond’ met zang en gitaarmuziek.

Dag 6 • Bonifacio

Op het programma staat Bonifacio, de mooiste stad van Corsica. Vanuit de haven maken we een boottocht langs zeegrotten en kliffen en genieten we nadien van wat vrije tijd in de benedenstad. Na de middag brengt een toeristisch treintje ons naar de middeleeuwse bovenstad die als het ware de Middellandse Zee domineert. De vestingen en de bekende trap van de Koning van Aragon maken hier een uitzonderlijke site van. We zetten onze tocht verder naar Porto Vecchio. Naast het eeuwenoude stadscentrum vinden we hier ook een jachthaven waar het aangenaam vertoeven is.

Dag 7 • Corte - Bastia

Langs de kust van de Tyrreense Zee met zijn mooie zandstranden en baaien met smaragdgroen water trekken we richting Solenzara. Een korte stop in Aléria is voorzien. Voor het middagmaal rijden we naar Corte, gelegen in het hart van een spectaculair berglandschap. Met een treintje rijden we naar de bovenstad, met zijn karakteristieke huizen en citadel. Aansluitend volgen we de weg naar Bastia voor installatie in het *** hotel Castellu Rossu (of gelijkwaardig).

Dag 8 • Bastia - België

We eindigen in schoonheid in Bastia. We maken een rondrit met een treintje naar de citadel en keren via de oude haven terug. Een bezoek aan de kerk Ste. Croix en de kathedraal Ste. Marie vervolledigt ons programma. In onze vrije tijd hebben we de mogelijkheid de oude haven of de winkelstraat Rue Napoleon te ontdekken. ’s Namiddags is er een transfer voorzien naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: in functie van de vluchturen kan het programma lichtjes worden gewijzigd. De boottochten worden uitgevoerd indien de weersomstandigheden het toelaten.

Hotels***

Ligging: de hotels zijn in de omgeving van de bezienswaardigheden gelegen

Uitrusting: mooie hotels met bar, restaurant en soms openluchtzwembad, mooi en comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, meestal balkon of terras

Maaltijden: hoofdzakelijk continentaal ontbijtbuffet, ‘s middags eenvoudig middagmaal en ’s avonds 3-gangen maaltijden, ¼ l wijn en een ½ l water is bij de maaltijden inbegrepen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Bastia heen en terug

  • Transfer en rondritten met een plaatselijke autocar, zoals beschreven in het programma
  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
  • Inbegrepen: uitstappen en toegangsprijzen zoals beschreven in het programma, boottocht, ritten met toeristisch treintje en een Corsicaanse avond
  • ¼ l wijn en een ½ l water bij de maaltijden
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België