Colombia • Het land van Gabriel García Márquez

Colombia Het land van Gabriel García Márquez

Deze nieuwe bestemming in ons rijke aanbod verdient uw volle aandacht. Gooi eerst en vooral maar dadelijk al uw clichés weg van kidnapping en drugshandel. Colombia is een fantastisch land en zeker zo veilig als vele Zuid-Amerikaanse landen die wel frequent worden bezocht door toeristen. Het is er bijzonder aangenaam, zeer divers en kent een uitstekend netwerk van binnenlandse vluchten. Grote keurige steden, pakkende historiek, authentieke levenscultuur, wonderbaarlijke natuur plus een zeer welopgevoede en vriendelijke bevolking maken van Colombia een land dat binnen de volgende jaren een vaste waarde zal worden op de reismarkt naast landen als Brazilië en Peru. Eén geldend advies: dringend bezoeken zonder welke vooroordelen dan ook. Het enige risico is dat u wilt blijven in Colombia. Voor veel ervaren reizigers behoort dit land in de top drie van de wereld.

Dag 1 • Brussel - Bogota (a)

Per lijnvlucht van Brussel naar de hoofdstad Bogota. Gelegen op een plateau in het  Andesgebergte ter hoogte van 2650 meter boven de zeespiegel. Enerzijds een tamelijk moderne stad maar anderzijds met nog veel authentieke wijken waar de Colombiaan met poncho en lama over het plein wandelt. Onthaal en transfer naar uw mooi en centraal gelegen Hotel de la Opera waar u twee nachten zal logeren.

Dag 2 • Bogota (o,m,a)

Fantastisch boeiende stad met zoveel contrasten. Nog nooit zag u zoveel kussende koppels langs de straat, ten andere erg opvallend in gans het land. Mooie parken, unieke pleinen en heel uitgestrekt. Vanuit uw hotel eerst met de kabelbaan naar de berg Monserrate (inderdaad zoals nabij Barcelona) van waaruit u op 3200 meter een ideaal uitkijkpunt hebt als oriëntatie over deze wereldstad. Nadien een bezoek aan de schitterende La Candelaria wijk met als centraal punt de Plaza Bolivar waarrond vele belangrijke gebouwen gevestigd zijn zoals onder andere het Aartsbisschoppelijk Paleis. Na de lunch een onwaarschijnlijk bezoek aan het Botero museum. In 2000 schonk Fernando Botero zijn ganse privé collectie aan de staat en het is nu een expositie met tientallen pronkstukken van hemzelf maar ook werken van Renoir, Dali, Delvaux, Picasso, Chagall en Giacometti. Het volgende bezoek is aan het unieke Goudmuseum dat deel uitmaakt van het gebouw van de Nationale Bank. Verrassend modern en werkelijk prachtig tentoongesteld.

Dag 3 • Bogota - Zipaquira - Villa de Leyva (o,m,a)

In de heuvels buiten Bogota ligt de prachtige zoutmijn van Zipaquira waar in 1985 een volledige kathedraal werd uitgehouwen. Alles is kleurrijk LED verlicht en u passeert de 14 staties van de kruisweg naar de kathedraal die uit 3 delen bestaat en zich op 180 meter onder de grond bevindt. Door naar één van de mooiste plekken van Colombia, het stadje met de grote ronde kasseien Villa de Leyva. Twee overnachtingen in de boetiekstijl Posada de San Antonio dat pal in het centrum gelegen is en van waaruit u 's avonds nog fijne wandelingen kan maken.

Dag 4 • Villa de Leyva (o,m,a)

Bezoek aan het historische centrum van deze uiterst charmante koloniale stad Villa de Leyva met zijn witgekalkte gevels. Een decor alsof Zorro op zijn paard Tornado zo de hoek kan om komen. Dit 16e-eeuwse koloniale dorp werd al in 1954 tot nationaal monument uitgeroepen en is dan ook perfect behouden gebleven, met de typische witgekalkte huizen met pannendaken, keistraten en één van de grootste centrale pleinen van Colombia. Het dorp is een geliefde weekendbestemming voor de bewoners van Bogota, en u vindt er daarom vele fijne restaurants en winkels met ambachtelijke producten. Ook telt Villa de Leyva mooie kerken en kloosters en een paar goede musea waar u in de lokale geschiedenis kan duiken. Na de stadstour rijdt u naar het zeer kleurrijke plaatsje Raquira waar bontgekleurde hangmatten het decor vormen. Daar luncht u in een lokaal restaurantje. Daarna is het ideaal om te snuisteren in de vele winkeltjes met handgemaakt werken of om te verpozen op een terrasje met een koele cerveza in de hand om zo het dagelijkse leven van het Colombiaanse binnenland te aanschouwen.

Dag 5 • Bogota - Pereira (o,m,a)

Deze dag begint vroeg met een rit naar de luchthaven van Bogotá om daar de eerste binnenlandse vlucht te nemen naar Pereira. Dit is de hoofdstad van het departement Risaralda en gelegen in het hart van de Coffee Triangle. Eenmaal toegekomen op het vliegveld van Pereira, wordt u gebracht naar een prachtige hacienda gelegen op 20 minuten van de stad. Wakker worden is nog nooit zo leuk geweest. U wordt omringd door koffieplantajes en de geur van een verse en lokale kop koffie. U zal twee nachten logeren in de prachtige Casa San Carlos Lodge. Het hotel heeft een groot buitenzwembad met ligstoelen, een bar, een jacuzzi en een spa.

Dag 6 • Valle de Cocora-Salento (o,m,a)

Werkelijk een geweldige dag begint vandaag met een bezoek aan een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Amerika, de Cocora Vallei. Een weidse groene vallei bezaaid met hoge palmbomen. Een unieke bio diversiteit omgeven door wonderlijk landschap. U maakt er een ritje met een Willy Jeep en doet een aangename wandeling door dit natuurfenomeen. Vooraleer aan de lunch te beginnen zal u zelf een palmtak inplanten die moet vergezeld zijn van een persoonlijke wens. De dag gaat verder met een bezoek aan het pittoreske Salento. Hier ziet u op de Plaza Bolivar de huizen met typisch balkon en zal u in de koffieshop van Jesus Martin kunnen genieten van een uitstekende ‘arte latte’.

Dag 7 • Pereira - Santa Marta (o,m,a)

Gans de voormiddag staat in het teken van de Colombiaanse koffie. Het afwisselende klimaat tussen de 8 en 24 graden, de nevelwouden van de Andes en de geografische kenmerken zijn ideaal voor het verbouwen van koffie. Het Coffee District is rijk aan vruchtbare valleien en eindeloze koffieplantages. De bekendste koffie die hier wordt verbouwd is de Arabica koffie. U bezoekt vandaag de machtig mooie koffieplantages van de Finca del Café. Men legt u het ganse productieproces uit en nadien is er een leerrijke wandeling over het domein. Koffie is het drankje van de liefde, verlies, geluk, verdriet, de vriend- schap en de eenzaamheid. Na de nodige koffieproeverij en nadien de lunch gaat het richting luchthaven voor de tweede binnenlandse vlucht naar het noorden van Colombia waar u meteen de Caribische vibes zal ervaren. Santa Marta is de oudste stad van het land gesticht in 1525 en gekend omdat de Grote Bevrijder Simon Bolivar hier in 1830 is gestorven. Onthaal en transfer naar uw uitstekend hotel in het historische centrum van de stad. U zal in Santa Marta twee nachten logeren in Hotel Catedral Plaza.

Dag 8 • Taironaka Nature Reserve (o,m,a)

Vandaag wordt u gebracht naar het Taironaka Nature Reserve, waar u kunt genieten van de natuur en meer te weten kan komen over de cultuur van de Tayrona; de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Tijdens uw bezoek aan Taironaka kunt u de stenen terrassen, paden en trappen bezoeken, gebouwd door de Tayrona indianen. Door het lopen over de precolumbiaanse paden en het bezoeken van het Archeologisch Museum leert u meer over hun cultuur. Hun afstammelingen, de inheemse bevolking van de Kogui indianen, leven nog steeds in het reservaat. Aan het einde van de tour heeft u een activiteit op de Don Diego rivier. U daalt de rivier langzaam af met rubberbanden tot u bij een strand aan zee komen. Tijdens de riviertocht heeft u de kans om brulapen, vogels, vlinders en reptielen in het groene bos te zien, vanaf de oevers. Bij heldere hemel kunt u zelfs de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada zien.

Dag 9 • Santa Marta-Cartagena (o,m,a)

Een lange maar boeiende rit brengt u naar een ware parel waarvan u misschien nog nooit hebt gehoord. De fantastische stad Cartagena is zeer verrassend en behoort terecht tot de Unesco Werelderfgoed lijst. U zal drie nachten verblijven in het boetiekhotel Don Pedro de Heredia.

Dag 10 • Cartagena (o,m,a)

Deze fantastische stad heeft twee gezichten. Eén deel lijkt wel op Miami; compleet met strand, hoge witte flatgebouwen en jachthavens. Het andere authentieke deel (waar uw hotel ook gelegen is) bevat het door 11 km omwalde oude historische centrum waar u zich in een andere wereld waant. Vlak bij mekaar en onwaarschijnlijk divers. De dag begint met een uitgebreide wandeling door het historische centrum met onder andere een bezoek aan de San Pedro Claver kerk met klooster. Na de lunch brengt u een bezoek aan de heuvel Cerro de la Popa van waaruit u een panoramisch zicht over gans de stad hebt. Op de heuvel ligt ook een mooi klooster. Verder naar het fort van het Castillo de San Lazaro gebouwd in de 16e eeuw en het grootste Spaanse militaire gebouw van de Nieuwe Wereld. Laat u enkele uren meevoeren door een schitterend decor van kleurrijke gevels, oude koloniale huizen, markten en pleinen met terrassen die zich wonderwel aandienen om te verpozen en deze unieke sfeer goed te absorberen.

Dag 11 • Islas del Rosario (o,m,a)

Daguitstap naar de archipel van de Rosario Eilanden gelegen op zo’n 45 km van de stad. Kristal helder water en 27 eilandjes die samen het nationaal park vormen met de grootste koraalformatie van de Colombiaanse Caraïben. U waant zich in de Great Barrier Reef. Een werkelijk paradijselijke dag! Realiseer u dat Colombia zowel grenst aan de Caraïbische Zee als aan de Stille Oceaan. Geniet optimaal van uw laatste avond in Cartagena.

Dag 12 • Cartagena - Bogota (o)

Na het ontbijt bent u vrij tot aan de transfer. Aan alle sprookjes komt een einde en u vliegt vandaag weer terug met een laatste binnenlandse vlucht naar de internationale luchthaven van Bogotá El Dorado waar u de connectie neemt om per lijnvlucht weer naar Europa te vliegen.

Dag 13 • Brussel

Aankomst in Zaventem en einde van een reis naar een bijzonder mooi land.

Volgens programma

 • Fantastische bestemming met een grote toekomst die wij uitgebreid bezocht en gecheckt hebben
 • Vol pension
 • Eersteklas hotels

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen