China - Topper • Het machtige land van Mao

China - Topper Het machtige land van Mao

Op uw zoektocht naar het oude en het moderne China komt u oog in oog te staan met de grote historische steden zoals Beijing en het zomerverblijf in Chengde. Het terracotta leger in Xi’an en Shanghai, de avant-garde stad van China en de poort tot het Westen. Deze reis met de drie belangrijkste bezienswaardigheden van China wordt uw eerste contact met dit onmetelijke land en zijn inwoners. Het land waar tweeduizend jaar geleden het papier werd uitgevonden heeft nu één van de snelst groeiende economieën ter wereld. Dit sublieme programma is prijs/kwaliteit werkelijk uitzonderlijk. 

Meer info nodig?
MAAK EEN AFSPRAAK MET ONZE SPECIALIST

Dag 1 • Brussel - Beijing 

Vertrek vanuit Brussel naar Beijing – het vroegere Peking, de hoofdstad van de Volksrepubliek China. Beijing betekent noordelijke hoofdstad. Gedurende lange perioden in de Chinese geschiedenis was Beijing de hoofdstad van (delen van) China. De meest recente afwijking was van 1928 tot 1949. De Kuomintang (Nationalisten) verlieten Beijing voor Nanjing (zuidelijke hoofdstad), maar de Communisten maakten het weer de hoofdstad met het uitroepen van de Volksrepubliek in 1949. De stad is een eigen administratieve regio en vormt dus geen onderdeel van een provincie.

Dag 2 • Beijing (m,a)

Vroege aankomst in Beijing. Formaliteiten en onthaal. Transfer naar uw hotel voor wat opfrissing. Bezoek aan de prachtige Hemel Tempel. Deze is veel groter dan de Verboden Stad en kleiner dan het Zomer Paleis, met een oppervlakte van ongeveer 2.700.000 vierkante meter. De tempel werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie voor offerandes aan de hemel. Net omdat de Chinese keizers zichzelf ‘de zoon van de Hemel’ noemden, durfden ze hun eigen woning, ‘Verboden Stad’, niet groter te bouwen dan de Hemel. Na de middag nog een heerlijk ritje de riksja door de Hutong wijk. Twee overnachtingen in keurige hotel Feitian.

Dag 3 • Beijing (o,m,a)

De vroege vogels onder u kunnen een kijkje gaan nemen naar de Tai-Chi sessies in het park. Vandaag bezoekt u in de voormiddag het indrukwekkende Tien An Men plein en nadien vanzelfsprekend de befaamde Verboden Stad. Een gigantisch gebouwen complex, Het Keizerlijk Paleis met er omheen dikke muren en een slotgracht. Na de middag brengt u een bezoek aan het schitterende Zomerpaleis. Sinds de 12de eeuw een lusthof van de keizerlijke hofhouding waar u de marmeren boot op het Kunmingmeer kan bewonderen. Let ook op de mooie plafondbeschilderingen in de Lange Galerij. Op de terugweg naar de stad een foto-stop aan het iconische Vogelnest stadion en het Icecube zwemstadion gebouwd ter gelegenheid van de Olympische Spelen in 2008. Speciaal Peking Duck avondmaal. 

Dag 4 • Beijing - Chengde (o,m,a)

In de voormiddag per autocar naar Chengde. Onderweg bezoekt u in Jinshanling een cloisonnée atelier maar uiteraard ook een bezoek aan één van de mooiste delen van de Chinese Muur. Het is een meer dan 6000 km lange verdedigingswal die het Chinese Rijk moest verdedigen tegen vijandige nomadische ruitervolkeren. U kan een korte wandeling maken op dit fenomenale wereldwonder dat veel steiler is dan u zal verwachten. Bij aankomst in Chengde bezoek aan de mooie Puningtempel oftewel de Tempel van de Universele Vrede. Hier bevindt zich de grootste houten Boeddha ter wereld. Gebouwd in Chinees-Tibetaanse stijl is dit ommuurde kloostercomplex met zijn paviljoenen, poorten, woonhuizen en centraal gelegen paleis een kopie van het Potala van Lhasa. Overnachting in het hotel Fumanjia.   

Dag 5 • Chengde - Beijing -Xi’an (o,m,a)

De dag begint met een bezoek aan bekende Tempel van de Potaraka Doctrine ook wel de Putuo Zongcheng tempel genoemd. De felle gelijkenissen met het klooster van de Dalai Lama in Tibet zullen u vast en zeker opvallen. Transfer naar het station van Beijing en per nachttrein in 1ste klasse softsleeper naar Xi’an.

Dag 6 • Xi’an (o,m,a)

Transfer naar het hotel voor het ontbijt en opfrissing. Uitgebreid bezoek aan het wereldberoemde terracotta leger nabij Lintong, één van de meest boeiende overblijfselen uit de rijke geschiedenis van Xi’an. Duizenden soldaten in slagorde, allen met het gezicht oostwaarts gericht, werden ontdekt in 1974 toen landbouwers een put maakten op zoek naar water. Het ganse complex en de drie grote hallen zijn veel groter dan u zal verwachten. In Xi’an voelt u als bezoeker werkelijk dat u slechts een fractie kan zien van wat zich daadwerkelijk nog onder de grond bevindt. Overnachting in het Aurum International hotel. Vanavond een heerlijk Dumpling banket gevolgd door de geweldige Tang Dynasty show. 

Dag 7 • Xi’an (o,m,a)

Na het ontbijt brengt u nog een bezoek aan de Grote Wilde Gans Pagode, gebouwd door de heersers uit de Tang periode om er de talrijke soetra’s meegebracht uit Indië te bewaren. Verder bezoek aan een jade fabriek en de grote Moskee met zijn omliggende bazaars die zeer kleurrijk zijn. Ook zal u vandaag ingewijd worden in de kunst van de Chinese kaligrafie. Ook een korte wandeling over de fameuze stadsmuren die ooit de stad vrijwaarden van ongenode gasten. Terug naar uw hotel.  

Dag 8 • Shanghai (o,m,a)

In de ochtend neemt u de binnenlandse vlucht naar Shanghai. Eerste ontdekking van deze wereldstad die andere Aziatische metropolen doet verbleken. Bezoek aan de fameuze Bund dewelke anderhalve kilometer langs de Huangpu rivier loopt en een fantastisch panorama biedt op de hypermoderne oevers aan de overkant. Vrije tijd op Nanjing Road. Bezoek aan het schitterende Shanghai Museum met een geweldige collectie kunstvoorwerpen. Na het avondmaal is nog een spectaculaire acrobatie-show als apotheose. U zal twee nachten logeren in het fraaie SSAW boetiekhotel Shanghai Hongkou.

 

Dag 9 • Shanghai (o,m,a)

In de voormiddag brengt u een bezoek aan de oude stad en de weelderige tuin van de Mandarijn Yu en de Tempel van de Jaden Boeddha. De namiddag is voorbestemd om een bezoek te brengen aan een zijdefabriek en de moderne skyline van deze metropool met als trekpleister de fenomenale Oriental Pearl TV Tower. Geniet van een wandeling doorheen de Franse Concessie en aanschouw de beeldige Jing An Tempel. Niettegenstaande Shanghai een commercieel centrum is en de plaats waar China zijn economische activiteiten organiseert, ken de stad een unieke cultuur. Extra verzorgd afscheidsdiner.

Dag 10 • Shanghai - Brussel (o)

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel waar u nog dezelfde dag zal toekomen. Einde van een reis vol superlatieven.

Volgens programma

 

 • Geweldige kennismakingsreis China met de absolute hoogtepunten op een rijtje.
 • VOL pension
 • Bij Reizen Lauwers is het visum inbegrepen!

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer* in gans Vlaanderen

*1 adres per dossier.

Gerelateerde reizen