China - Grote rondreis • Uitstraling der Minderheden

China - Grote rondreis Uitstraling der Minderheden

De tweede grootste economische macht ter wereld met een geschiedenis die ver teruggaat tot in de tijd van de Zijderoute. Als bakermat van één van de oudste beschavingen ter wereld biedt China zijn bezoekers een grote culturele verscheidenheid, een wonderlijke natuur en een waaier aan artistieke schatten die getuige zijn van een roemrijk verleden. China met haar anderhalf miljard inwoners spreekt tot ieders verbeelding. U bezoekt geweldige bezienswaardigheden zoals de hoofdstad Beijing, de Chinese Muur, het fameuze terracottaleger in Xian, de Minderheden in Kaili en het zuiden met zijn fotogenieke rijstterrassen. Als magnifieke afsluiter serveren wij U de metropool Shanghai.

Dag 1 • Brussel - Beijing

Per lijnvlucht vanuit Brussel naar Beijing, het vroegere Peking, de hoofdstad van de Volksrepubliek China. Rond de 25 miljoen inwoners op een lappendeken van moderne en oude urbanisatie.

Dag 2 • Beijing (m,a)

Aankomst en onthaal op de luchthaven van Beijing. Transfer naar uw prima hotel Feitan waar u drie nachten zal verblijven. Alles begint met een ritje per riksja door de oude lanen van de Hutongs. Na de middag brengt u een bezoek aan het Zomerpaleis. Een ommuurd complex aan het beeldige Kunmingmeer. Op de terugweg een fotostop aan het mythische Vogelnest Olympisch Stadion uit 2008.

Dag 3 • Beijing (o,m,a)

Bezoek aan het Tien-an-men plein oftewel Het Plein van de Hemelse Vrede. Iedereen kent het portret van de communistische leider Mao Zedong, uitkijkend naar zijn eigen mausoleum op het grootste plein ter wereld. In het verleden was het onderdeel van de vele poorten naar de Verboden Stad. Buiten China is het plein vooral bekend als strijdtoneel van politieke opstanden in de vorige eeuw. Zeer uitgebreid bezoek aan de Verboden Stad zelf. Een gigantisch keizerlijk paleis vanwaar vierentwintig keizers tot in 1911 China bestuurden vanachter de dikke muren. Na de middag bezoek aan de Hemeltempel en vanavond als extra een mooie show over de Kongfu legende.

Dag 4 • Beijing (o,m,a)

Een bezoek aan de Grote Muur in Juyongguan is één van de hoogtepunten uit deze reis. Een meer dan 6000 kilometer lange muur die de Chinezen bouwden om allerlei wilde volkeren buiten te houden. Iedereen heeft ooit wel eens een foto gezien van deze verdedigingsmuur gebouwd in een typisch Chinese stijl, over de steile, rotsachtige bergen van een ruig landschap aan de horizon verdwijnend. Ervaar zelf hoe steil een wandeling tussen twee poortgebouwen kan zijn. Verder een bezoek aan een cloissonné atelier. Halte aan de Heilige Weg, een laan omzoomd met uit steen gehouwen beelden van reële en mythische dieren en Confucianistische ambtenaren. Speciaal Peking Duck diner.   

Dag 5 • Beijing - Xian (o,m,a)

Na het ontbijt eerst nog een bezoek aan de Hemeltempel en nadien neemt u de hogesnelheidstrein naar de stad Xian die meer dan 13 dynastieën de hoofdstad was van China. In het park aan de kleine pagode van De Wilde Gans kan u als u geluk hebt de Tai Chi meester bewonderen met zijn bewegingen van de Taiqiquan. Leer wat bij over de Chinese schilderkunst en de schitterende kalligrafie. In Xian logeert u in het hotel Aurum International.

Dag 6 • Xian (o,m,a)

Vandaag een zeer uitgebreid bezoek aan het wereldberoemde terracotta leger bij de graftombe van keizer Qin Shi Huangdi dat pas ontdekt werd in 1974. Hij was de eerste keizer van China en zij bewaakten meer dan 2000 jaar zijn graf. De duizenden levensgrote strijders uit de Qin-dynastie zijn samen één van ‘s werelds belangrijkste archeologische vondsten. Doodstil staan ze op een rijtje, de 8000 strijders uit Xi’an. Ze lijken allemaal in gedachten verzonken en zich te concentreren op de veldslag die gaat komen. De één heeft een hoofddeksel op, de ander draagt zijn haar in een staartje. Elke soldaat is uniek, maar één ding hebben deze mannen gemeen. Ze zijn gemaakt van klei. A masterpiece! Terug in de stad wandeling over de 12 meter hoge stadsmuren die als omwalling pronken. Vanavond een speciaal Dim Sum banket met nadien het bijwonen van een prachtig zang- en dansspektakel uit de Tang-dynastie.

Dag 7 • Xian - Guiyang - Kaili (o,m,a)

Met een binnenlandse vlucht reist u nu verder naar Guiyang en van daaruit per autocar door naar Kaili. Bezoek aan het museum van de Minderheden. De provincie Guizhou staat bekend om zijn etnische diversiteit. Kaili is de stad van de muziek zoals zijn welverdiende bijnamen getuigen. Kaili wordt afwisselend aangeduid als “het vaderland van de muziek”, “een oceaan van Song and Dance”, en de “Stad van Festivals”, dit alles weerspiegelt de rol van de stad als het centrum van de Miao cultuur. Kaili is ook een stad van festivals. De Miao en Dong etnische mensen vieren een schijnbaar eindeloos aantal festivals in de loop van een jaar. Op zichzelf een eerbetoon aan deze optimistische, positieve georiënteerde folk, waar zang en dans de belangrijkste componenten zijn. U zal in Kaili overnachten in hotel Tenglong. 

Dag 8 • Kaili (o,m,a)

U bezoekt deze intrigerende regio wat breder met bezoeken aan etnische dorpjes in de buurt van Kaili. Wij kozen voor authentieke en minder commerciële plekken zoals Shiqiao Miao Village en Qingman Miao Village. Na de lunch zijn er dan weer andere vertakkingen van de Miao minderheid te ontdekken in Matang Ge. Schitterende dag!

Dag 9 • Kaili - Zhaoxing (o,m,a)

Vandaag bezoekt u het pittoreske dorpje Huanggang waar de Dong minderheden wonen. Hier komen heel weinig toeristen en zowel de stammen als uzelf zullen hier een attractie zijn. In Zhaoxing zal de avond worden opgeluisterd door een lokale show van zang en dansen maar zonder begeleiding van muziekinstrumenten. Hier zijn de logies voorzien in hotel Zhaoxing Indigo Lodge.

Dag 10 • Zhaoxing - Sanjiang - Longsheng (o,m,a)

Bij de Dong tribes ziet u de Wind- en Regen Brug en maakt u toffe wandelingen doorheen de dorpen waar u enthousiast begroet zal worden door de lokale bevolking. Vervolgens een uurtje met de TGV trein naar Guilin. De autocar brengt u dan verder naar Longsheng waar u zal overnachten in hotel Ping’an.

Dag 11 • Longsheng - Yangshou (o,m,a)

Hier in Longsheng zijn de panorama’s weergaloos. Met zijn spectaculaire rijstterrassen nodigt het u uit voor een wandeling langsheen de kleine dorpjes. U zal er de Yao vrouwen ontmoeten die gekend zijn omwille van hun mooie kledij, zilveren juwelen en hun lange zwarte haren. De reis gaat verder naar Yangshou waar u zal verblijven in het hotel Elite Garden. Geniet vanavond nog van het volgende extraatje: de verbluffende Impression Liusanjie Show.

Dag 12 • Yangshou - Guilin (o,m,a)

Weeral een ander hoogtepunt is de bamboo-raft boottocht op de Li rivier (doenbaar voor iedereen). Bewonder de kalksteenformaties langs de rivier die al eeuwenlang een bron van grote inspiratie zijn voor dichters en schilders. Na een bezoek aan een theeplantage en nog wat vrije tijd gaat het dan richting Guilin. Overnachting in het Universal hotel.

Dag 13 • Guilin - Shanghai (o,m,a)

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Shanghai. Kosmopolitische metropool en de machtigste economische omgeving van China. Tussen 1842 en 1942 honderd jaar bestuurd door buitenlanders met een architectuur die de stempel draagt van verschillende culturen. Ondanks de Westerse aanblik ligt de echte Chinese sfeer er nog verscholen tussen de flitsende moderne wolkenkrabbers. Bezoek aan de Bund gelegen op de westelijke oever van de Huangpu rivier van waar u een panoramisch zicht hebt op de moderne skyline aan de andere kant. Vrije tijd op de drukke Najing Road en bezoek aan de tempel van de jaden Boeddha. Na het avondmaal zal u als extraatje een hoogwaardige acrobatie show bijwonen. Twee overnachtingen in hotel Paradise.

Dag 14 • Shanghai (o,m,a)

Bezoek aan het uitmuntende Shanghai museum met schitterende historische collecties allerhande. Het Shanghai museum ligt in het centrum van de stad op People’s Square. Het is een groot museum met allerhande objecten die de oude Chinese kunst vertegenwoordigen. De stijl en presentatie van het museum laten de bezoekers oude wijsheid en filosofie zien. Het ontwerp van de ronde koepel en de vierkante basis symboliseert het oude idee van een ronde hemel en een vierkant land. Facultatief bezoek mogelijk aan de befaamde Pearl Tower. Ontdek verder de fijnheid van de Chinese zijde stoffen, de tuin van de Mandarijn Yu in een oase van rust plus tenslotte de Franse Concessie. Als apotheose sluiten wij deze reis af met een uitgebreid Westers buffet in een zorgvuldig uitgekozen 5 sterren hotel.

Dag 15 • Shanghai - Brussel (o)

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis per lijnvlucht naar Brussel waar u dezelfde dag nog toekomt en einde van werkelijk een memorabele reis.

Volgens programma

 

 • Excellent en zeer afwisselend programma met oa. veel extra shows inbegrepen
 • VOL pension (incl. eerste tafeldrank)
 • Bij Reizen Lauwers is het visum inbegrepen!

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen