Carnaval in Venetië

Carnaval in Venetië

Dag 1 • België – Piotta

We rijden door Frankrijk en Zwitserland naar Piotta voor installatie in het *** Motel San Gottardo.

Dag 2 • Piotta – Venetië
In de namiddag komen we toe in ons hotel en checken in. Daarna rijden we met het openbaar vervoer naar de Piazzale Roma en varen we over het Canal Grande naar de Rialtowijk, bezoeken de Rialtobrug en wandelen door de aangrenzende wijken naar het San Marcoplein. De Venetiaanse maskers en de rijkelijke kostuums die aan de stad een onbeschrijfelijke grandeur geven, maken een eerste kennis met San
Marco en de omgeving tot een unieke belevenis.

Dag 3 • Venetië
Vandaag varen we over het Canal Grande tot de Accademiabrug. We wandelen door de Dorsodurowijk en gaan voorbij één van de oudste gondelwerven van de stad. In deze wijk worden o.a. maskers gemaakt voor de filmindustrie in Hollywood. Onze wandeling leidt ons verder naar de pescheria, die nog altijd aanzien wordt als één van de beste vismarkten van Italië. In de namiddag kan je opteren om vrijblijvend een
bezoek te brengen aan het Dogenpaleis, de Opera van Venetië, de campanile,... maar je kan ook met je gids een wandeling doen.

Dag 4 • Venetië
Al wandelend ontdekken we de kunstminnende Accademiawijk. Deze ‘sestiere’ ademt kunst uit. We ontdekken de verrassende en verborgen hoekjes van ‘La Serenissima’ die elk hun eigen carnavalsfestiviteit organiseren. Maar dan is het tijd om naar het San Marcoplein te gaan. Eén van de hoogtepunten van het carnaval is ‘Il volo dell’Angelo’, waarbij de Engel van op de campaniletoren op San Marco naar beneden vliegt. Overal waar we gaan of staan komen we chique verklede mensen tegen die meedingen naar een plaatsje op het podium van San Marco.

Dag 5 • Venetië – Nassereith
We genieten nog in de voormiddag van een vrijblijvende gondeltocht of om vrijblijvend een bezoek te brengen aan één van de bezienswaardigheden uiteraard is er ook vrije tijd voorzien. De smalle gezellige winkelstraatjes nodigen uit te flaneren langs de mooie etalages. Vervolgens begeven wij ons terug op weg naar ons tussenverblijf hotel ***Alpenhotel Gurgltalblick in Nassereith, Oostenrijk.

Dag 6 • Nassereith – België
Na het ontbijt keren we terug naar België. 

 

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de evenementen en de beperkingen opgelegd door de stad Venetië.

Elite Hotel Residence****

Ligging: in Venetië-Mestre langsheen het Canal Salso, regelmatige tramverbinding met Venetië (zeer moderne grote trams -tramhalte vlakbij het hotel)

Uitrusting: modern hotel met receptie, 3 liften waarvan 1 panoramische, restaurant, cocktailbar, lobby, kleine tuin, fitnessruimte, gratis wifi, kamers stijlvol ingericht, badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, kluis, minibar, radio, tv, individueel regelbare airco

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen avondmalen

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

• ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
• Halfpension vanaf de 1e  dag het avondmaal t.e.m. de 6e  dag het ontbijt
• Gebruik van draadloze headset
• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België