Canada, een overweldigende natuur

Canada, een overweldigende natuur

Een reis naar Canada is een must voor elke natuurliefhebber. Het land barst van de natuurwonderen, zoals besneeuwde bergtoppen, diamantblauwe gletsjers en smaragdgroene meren. U maakt kennis met de koloniale historie, schilderachtige haventjes en Europees aandoende steden. Dit wordt een reis om volop van te genieten.

Dag 1 • België - Toronto

We worden thuis afgehaald en naar de luchthaven gebracht. We nemen onze vlucht naar Toronto. Bij aankomst worden we verwelkomd door onze plaatselijke Nederlandstalige gids en rijden we naar het ****hotel Eaton Chelsea Toronto (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Toronto - Niagara Falls - Toronto (o, m)

Deze ochtend maken we een stadsrondrit door Toronto. We rijden langs het oude en nieuwe stadhuis, het Parlement, de universiteit, de Chinese wijk en de CN Tower. Daarna rijden we langs het Ontariomeer naar de Niagara watervallen. We schepen in aan boord van de ‘Hornblower’, die ons tot vlakbij de watervallen brengt. Een absoluut toeristisch hoogtepunt! 

Dag 3 • Toronto - Duizend Eilanden - Ottawa (o, m)

In de voormiddag vertrekken we naar Kingston, de eerste hoofdstad van Canada en ook wel de mooiste oude stad van Ontario genoemd. Nadien vertrekken we naar de streek van de Duizend Eilanden, langs de St.
Lawrence Rivier. We maken een prachtige tocht langs een archipel van 1800 eilanden tijdens dewelke we worden vergezeld door aalscholvers en blauwe reigers. We schepen in voor een 1u durende cruise in het gebied van de Duizend Eilanden. Nadien rijden we door naar Ottawa.

Dag 4 • Ottawa (o, a)

In Ottawa, de Canadese hoofdstad en een voormalig houthakkersdorp, ontwikkelen zich vandaag oud en nieuw harmonisch naast elkaar. Tijdens een stadsrondrit door Ottawa krijgen we de hoogtepunten van de stad te zien. Op het programma staan o.a. de neogotische parlementsgebouwen op Parliament Hill, Embassy Row, de residenties van de gouverneur en de eerste minister, het National Arts Center, enz. We hebben vrije tijd om de stad verder te verkennen.

Dag 5 • Ottawa - Montebello/Park Omega - Montreal (o, m)

In de ochtend vertrekken we naar het wildreservaat ‘Park Omega’, waar we kunnen kennismaken met zwarte beren, herten, buffels, bevers, enz…. We stoppen aan het ‘Fairmont Château Montebello’, een van de meest indrukwekkende houten constructies ter wereld. Nadien rijden we verder naar Montreal.

Dag 6 • Montréal (o, a)

Vandaag bezoeken we Montréal, door de eerste Europese kolonisatoren “Ville Marie” genoemd en vandaag de tweede grootste Franse stad ter wereld. Van op Mont Royal genieten we van een  panoramisch zicht over de stad en zien we o.a. het Oratoire St. Joseph, de Notre Dame basiliek en het Olympisch Park. Nadien genieten we van wat vrije tijd in de stad. 

Dag 7 • Montréal - Trois-Rivières - Québec (o, m)

Vandaag rijden we via de Chemin du Roy (koningsweg) naar Québec. Onderweg maken we een stop in Trois Rivières, een gezellige stad met een aantal mooie gebouwen die dateren uit de 18e eeuw. De stad heeft ook een belangrijke economische functie: 10% van het krantenpapier van over de hele wereld wordt geproduceerd in Trois Rivières. Daarom kreeg de stad de benaming ‘papierstad’. In de namiddag zetten we onze weg verder naar Québec, een Europees-Frans aandoende metropool, met o.a. de oude vestigingsmuren, de citadel, het parlement, de Oude Haven, de Place Royale en de wijk Petit-Champlain. Nadien hebben we nog wat vrije tijd in deze prachtige stad.

Dag 8 • Québec - Charlevoix - Québec (o, m)

We vertrekken vanuit Québec via een panoramische route langs de St Lawrence Rivier naar Charlevoix. In de baai van St Cathérine schepen we in voor een 3u durende cruise om dolfijnen en walvissen te observeren.

Dag 9 • Québec (o, m)

In de ochtend rijden we naar de Montmorency waterval. Deze ligt juist buiten de stad Québec en is met haar hoogte van 83 meter, 20 meter hoger dan de Niagara waterval. Nadien bezoeken we het heiligdom van St Anne de
Beaupré en de St Anna Canyon. We houden nog even halt bij een traditionele Huron site, een reconstructie van een authentiek Indiaans dorp. Vervolgens keren we terug naar Québec.

Dag 10 • Québec - Mauricie regio (o, a)

In de voormiddag kunnen we nog een wandeling maken door Québec en in de namiddag vertrekken we op ontdekkingstocht door de prachtige Mauricie-regio. We rijden naar St-Alexis-des-Monts voor onze overnachting in een heus natuurverblijf, het ****+ de Pourvoirie du Lac Blanc. Dit resort ligt in een 3500 ha groot natuurgebied.

Dag 11 • Pourvoirie du Lac Blanc (o, m, a)

We krijgen vandaag de mogelijkheid om in de ochtend deel te nemen aan de ‘Rabaska boottocht’. In de namiddag neemt een natuurgids ons mee door de wonderbaarlijke wereld van flora en fauna van Québec. ’s Avonds gaan we onder leiding van onze gids de wilde zwarte beer observeren.

Dag 12 • Montréal - België (o, m)

Afhankelijk van onze vluchturen, nemen we onze transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 13 • België

Onze aankomst in België is voorzien in de voormiddag en we worden aansluitend terug thuisgebracht.

Opgelet: door omstandigheden kan de volgorde van het programma gewijzigd worden.

HOTELS*** EN ****

Ligging: centraal gelegen, meestal vlakbij de bezienswaardigheden, behalve in de grote steden, daar liggen de hotels buiten het centrum

Uitrusting: receptie, restaurant en bars

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met douche en toilet, tv, telefoon, airco

Maaltijden: volgens programma (o= ontbijt, m=middagmaal, a= avondmaal)

 • Reisdocumenten: u heeft een internationaal paspoort nodig dat tenminste nog één dag langer geldig is dan uw verblijf. De vrijstelling van visumplicht in Canada dient aangevuld te worden met een verplichte elektronische registratie vóór vertrek. Om deze procedure vooraf in orde te kunnen brengen, is het belangrijk dat u Reizen Lauwers minstens 2 maanden voor vertrek een kopie van uw internationaal paspoort bezorgt.
 • Inentingen: er zijn geen speciale inentingen vereist
 • Gezondheidszorgen: zijn in Canada goed maar de kosten voor medische verzorging en/of opname in het ziekenhuis kunnen bijzonder hoog zijn. Het is bijgevolg aanbevolen op voorhand een goede reisverzekering af te sluiten die dit soort kosten en een eventuele repatriëring dekt
 • Taal: Engels en Frans zijn de officiële talen
 • Tijdsverschil: in de oostelijke regio is het 6u vroeger dan in België, in de westelijke regio ishet 9u vroeger dan in België
 • Munteenheid: de nationale munt van Canada is de Canadese dollar 1 CAD = 0,67 EUR (juni 2017)
 • Kredietkaarten: het gebruik van American Express, Master en Visa Card is zeer ruim verspreid
 • Fooien: de lonen zijn betrekkelijk laag en personeel is vaak op fooien aangewezen. In restaurants en bars is de rekening exclusief bedieningsgeld. Een fooi van 15% bovenop het eindbedrag is gebruikelijk. Ook taxichauffeurs krijgen tot 15% fooi. Voor kruiers rekent u 1 CAD per koffer, 1 CAD per dag voor kamermeisjes in hotels, 2 CAD pp/dag voor de chauffeur, 3 CAD pp/dag voor de tourleader en 1 CAD pp voor de stadsgidsen.
 • Elektriciteit: de stroomsterkte in Canada bedraagt 110-120V. Neem in ieder geval een adapter en een verloopstekker mee.
 • Prijzen: gebaseerd op de internationale wisselkoers van juli 2017

 • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug
 • Vluchten Toronto heen en Montréal terug
 • Transfers en transport met plaatselijke autocar
 • Maaltijden volgens programma
 • Bezoeken zoals vermeld in het programma
 • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids