BUGA Mannheim 2023 & Heidelberg

BUGA Mannheim 2023 & Heidelberg

Dag 1 • België - Mannheim

Via de Belgische en Duitse autosnelwegen rijden we naar Mannheim. We logeren in het prachtige ****Maritim hotel met uitzicht op de Wasserturm in Jugendstil en het mooie Friedrichspark. Daarna maken we een geleide wandeling door Mannheim, ook Quadratenstadt genoemd. Het belang van de stad ligt in de innovatieve uitvindingen die hier ontwikkeld zijn.

Dag 2 • Mannheim - BUGA

Vandaag staat alles in het teken van het hoogtepunt van onze reis, de bundesgartenshau, een biënnale federale tuinbeurs die telkens in andere steden in Duitsland wordt gehouden. BUGA wordt beschouwd als de meest prestigieuze en mooiste tuinshow van Europa. De show is verdeelt over twee parken en is verbonden met een lange kabelbaan die beide delen verbindt. We ontdekken naast prachtige tuinen, bloemen, planten en bomen ook nieuwe technieken van duurzaamheid, met focus op het klimaat, biodiversiteit, energie en voedselveiligheid. Verder is er cultuur met festivals, theater en muziek.

Dag 3 • Heidelberg

We rijden naar het naburige Heidelberg. Idyllisch gelegen aan de Neckar, is de stad het symbool van de Duitse romantiek. In de voormiddag bezoeken we de botanische tuin van de universiteit, één van de oudste van Duitsland. Naast een prachtig arboretum wandelen we door tropische en subtropische regenwouden. Daarna bezoeken we het centrum van Heidelberg. De stad is grotendeels ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog gekomen en beschikt daardoor over een rijk aantal historische monumenten. We maken een stadwandeling onder leiding van onze gids. Facultatief kunnen we nog een bezoek brengen aan het kasteel van Heidelberg en de Hortus Palatinus (± € 9 pp), dat vroeger de grootste renaissancistische tuin in Duitsland was.

Dag 4 • Mannheim – Schwetzingen – België  

Voor we terug naar België rijden, vertrekken we naar Schwetzingen en bezoeken er facultatief de prachtige keurvorstelijke tuin onder leiding van onze gids (± € 7,50). De centrale delen hebben nog de strakke symmetrische patronen en vormgeving, terwijl latere toevoegingen een meer landschappelijke stijl hebben. Heel bijzonder is ook de moskee in de tuin, gebouwd in een combinatie van Turkse & barokke stijlelementen. Aansluitend is er nog wat vrije tijd in het gezellig stadje zelf. Vervolgens rijden we terug naar België.

MARITIM HOTEL MANNHEIM****

Ligging: gelegen in het centrum van Mannheim in een groot renaissance paleis.

Uitrusting: prachtig hotel met tuin, lift, receptie, restaurant, bar, smaakvol ingerichte kamer met geluiddichte ramen, flatscreen tv, telefoon, gratis wifi, minibar, kluisje, moderne badkamer, bad, douche, haardroger

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Kamer en ontbijtbuffet
  • Toegang: BUGA 2023, Botanische Tuin in Heidelberg
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België