Bretagne & het eiland Jersey

Bretagne & het eiland Jersey

Dag 1 • België - Le Tronchet

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit Van der Valk Nazareth. We rijden langs Lens naar Rouen, de hoofdplaats van Hoog-Normandië. Het was hier dat Jeanne d’Arc op de brandstapel werd geplaatst. De voornaamste bezienswaardigheden zijn de kathedraal Notre-Dame, Place du Vieux Marché, Rue du Gros Horloge, de vakwerkhuizen, justitiepaleis, tuinen, kerken enz. De Notre-Dame kathedraal is één van de indrukwekkendste gotische kathedralen van Frankrijk. Na de middag vervolgen we onze weg naar Dinan waar we verblijven in het ****hotel Best Western Armor Park

 

Dag 2 • Saint Malo - Cancale - Pointe du Grouin - Dol-de-Bretagne

Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint Malo trots uit boven de stranden en de haven. Haar welvaart heeft deze stad te danken aan haar reders die de zeeroutes afstroopten. De reders gedijen goed binnen de dekking van de vestingmuren die door Vauban werden uitgebreid. In de 18e eeuw zorgden de piraten Duguay-Trouin en Surcouf ervoor dat Saint-Malo nog meer aanzien kreeg. De wandeling van de “stadsmuren” leidt van bastion naar bastion. Binnen de stadswallen gaat de wandeling verder tussen de hoge huizen. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar Cancale “De parel van de Côte d’Emeraude”. Het mooie haventje, sinds lang beroemd om haar oesters en schelpdieren, is een streling voor oog en mond. We brengen een geleid bezoek met proeven aan “Le Ferme Marine de Cancale”. Aansluitend naar het uitzichtpunt Pointe du Grouin, een magische plek met een wondermooi uitzicht over de Mont-Saint-Michel baai. Nadien via Dol-de-Bretagne naar ons hotel in Dinan.

 

Dag 3 • Eiland Jersey

Vroeg vertrek uit Dinan naar Saint Malo, waar we de ferry nemen naar het eiland Jersey. Het grootste en het meest zuidelijke van de Kanaaleilanden. Een zonovergoten bloemeneiland met als extra troeven een bijna subtropisch klimaat, mooie zandstranden en overal grote bloemenpracht. Jersey heeft zijn eigen regering en munt, maar de Britse Pond is het meest gebruikt. De hoofdstad Saint Helier is genoemd naar Helerius een monnik die op Jersey leefde. Mooie tuinen zijn niet enkel het visitekaartje van het Engelse vasteland, je vindt ze ook op Jersey. We bezoeken Judith Queree’s Garden, rondom haar typisch Jersey landhuisje heeft ze samen met haar echtgenoot Arthur, een juweel van een tuin aangelegd. Middagmaal op Jersey. Na de middag rondrit over het eiland en wat vrije tijd in Saint Helier. Vrij avondmaal aan boord van de ferry naar Saint Malo.

 

Dag 4 • Dinan - Dinard - Promenade du Clair de Lune

Een bezoek aan Dinan, de pittoreske middeleeuwse stad tussen land en zee, staat als eerste op ons programma. De vakwerkhuizen met puntgevels weerspiegelen het rijke verleden van de stad. Vanaf de 14e tot de 18e eeuw was de stad een gekrioel van wevers en leerlooiers. Aansluitend rijden we naar Dinard, een elegante mondaine badplaats aan de monding van de Rance. De stad vormt een groot contrast met de ‘granieten’ stad Saint-Malo aan de overkant van de rivier. De badplaats wordt ook wel het ‘Nice van het Noorden’ genoemd. Op het strand is het nostalgisch gevoel niet ver weg dankzij de bekende blauwwit gestreepte strandtenten. De promenade van Clair de Lune is één van de meest gewaardeerde en mooiste wandelwegen van Dinard.

 

Dag 5 • Rennes - Bécherel

Rennes, de hoofdstad van Bretagne, is een stad waar eeuwen geschiedenis hun sporen hebben achtergelaten. Hier volgen de vakwerkhuizen en de monumentale renaissance gebouwen elkaar op. We brengen nog een bezoek aan de boekenstad Bécherel, op de terugweg naar ons hotel.

 

Dag 6 • Caen - België

In de voormiddag bezoeken we kort de stad Caen. De Abbaye aux Hommes is er een juweeltje van romaanse kunst. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Na de middag naar de centrale verzamelplaats in Nazareth.

HOTEL BEST WESTERN ARMOR PARK****

Ligging: gelegen in Dinan, midden in een oase van rust op enkele kilometers van het centrum

Uitrusting: modern hotel met receptie, restaurant,  bar/lounge, zonneterras, wellness met sauna en zwembad, airco, gratis wifi, ruime kamers met eigen badkamer met bad of douche, gratis toiletartikelen, toilet en haardroger, tv, kluis en airco. Welkomspakket op iedere kamer

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds een 3-gangen menu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug

  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 6e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: Ferme Marine in Cancale met proeven, ferry vanuit Saint-Malo naar Jersey en terug, bezoek Judith’s Queree’s Garden, rondrit op het eiland Jersey, bezoek aan het historische Rennes.
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België