Borromese eilanden en Ligurische Kust

Borromese eilanden en Ligurische Kust

De aristocratie uit de 19e eeuw kon niet weerstaan aan de nostalgische meren van het Italiaanse noorden. Vandaag pronken hun elegante villas in Engelse of Italiaanse stijl langs de meeroevers. De kustregio van Ligurië is een aaneenschakeling van blauwe baaien met pittoreske dorpjes en groene valleien. Deze kust staat vooral bekend om zijn kleine vissersdorpjes allemaal getooid in het gevarieerde kleurenpalet van een rijke variatie van bloemen en planten, terrasvormig aangeplante wijn- en olijfgaarden en spectaculaire kliffen. De grootste toeristische trekpleisters van de regio zijn de dorpen van de Cinque Terre.

Dag 1 • België - Baldersheim

We rijden via de E313, E25 naar Frankrijk langs Metz richting Straatsburg. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. ’s Namiddags gaat het doorheen de Elzas langs Obernai, Colmar naar Baldersheim. Installatie in het *** BESTWESTERN Hôtel Au Cheval Blanc. 

Dag 2 • Baldersheim - Stresa

Richting Bazel, Luzern en de St. Gotthardtunnel naar de omgeving van Bellinzona voor vrij middagmaal. Na de middag bereiken we Locarno, beschouwd als de zonnigste en warmste stad van Zwitserland. Dankzij het milde klimaat heeft Locarno een mooie mediterrane plantengroei. Locarno is met ruim 15.000 inwoners de grootste stad van Lago Maggiore. Langs het meer naar Cannobio, een prachtig oud dorpje aan de westelijke oever van het Lago Maggiore. Eén van de oudste gebouwen in het dorpje is de uit de 11e eeuw stammende kerk van Sint Vittore. Aan de oever van het Lago Maggiore ligt het mooiste religieuze gebouw van het dorpje de schitterende barokke kerk Santa Piëta. Aansluitend rijden we naar Stresa voor installatie in het **** Regina Palace hotel. 

Dag 3 • Arona en Stresa

Voor de middag brengen we een bezoek aan Arona. Een van de grotere plaatsen in het zuiden van het Lago Maggiore waar het gezellig druk kan zijn. Een attractie is het kolossale standbeeld van San Carlo Borromeo  dat je van binnen kunt beklimmen. We maken een rondrit met een toeristisch treintje. Vrij middagmaal en vrije namiddag in Stresa. 

Dag 4 * • Borromese eilanden

’s Morgens nemen we de boot naar Isola Madre een van de drie Borromese eilanden. Isola Madre wordt volledig in beslag genomen door Palazzo Madre met de paraderende pauwen. We bewonderen er het paleis met de prachtige tuinen die bekend staan om de azalea’s, rododendrons, camelia’s en een oude blauwe regen. De tuin wordt verder bevolkt door prachtige pauwen en fazanten. Het vrij middagmaal nuttigen we op Isola 

Pescatori. Gedurende de namiddag staat het highlight van de eilanden Isola Bella op het programma. Hier bevindt zich het 17e eeuwse Palazzo Bella dat bekend staat om de tuinen, kunstwerken en het bed waar Napoleon en Josephine in sliepen.  

*Wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 5 • Milaan - Genua

We verlaten Stresa en rijden naar Milaan, waar de monumenten weten te imponeren: de Duomo of Domkerk, het monumentale kerkhof Cimitero Monumentale of het kasteel Castello Sforzesco. De reusachtige kathedraal Santa Maria Nascente of Dom domineert het centrum. Hoog boven op de toren (108 meter) prijkt het vergulde O.L.Vrouwbeeld. Via de Galleria Vittorio Emanuele II wandelen we van de Piazza del Duomo naar ‘La Scala’. Exclusieve boetieks, dure restaurants en gespecialiseerde winkels maken het tot de pronkplaats bij uitstek. Hier moet je gezien zijn als je wat wil betekenen in Milaan. ‘La Scala’ zoals het Teatro alla Scala in de volksmond heet is wellicht een van de bekendste theaters van Italië. Ook een schitterend plein is de Piazza Mercanti, verder brengen we ook een bezoek aan het monumentaal kerkhof Cimitero Monumentale. In de namiddag verlaten we Milaan en rijden via de autosnelweg naar Genua voor installatie in het **** hotel Bristol.

Dag 6 • Rapallo - Santa Margherita Ligure - Portofin

Voor de middag bezoeken we de mooie historische binnenstad van Rapallo, met veel kleine winkels en boetiekjes. Als we over de boulevard van Rapallo wandelen hebben we een mooi uitzicht op het middeleeuws kasteel Castello di Rapallo. We varen naar Santa Margherita Ligure, een plaats met een echte vakantiesfeer! Vrij middagmaal. Na de middag varen we naar Portofino, een geweldige locatie aan de Italiaanse Rivièra. Beschouw deze plaats als “één van de acht wereldwonderen” met zijn natuurlijke kom die is uitgegroeid tot ‘s werelds beroemde “piazzetta”. Portofino werd beroemd in de jaren 60, toen rijke en beroemde personages van de ‘dolce vita’, hier neerstreken voor hun exclusieve feesten. We varen terug naar Rapallo en rijden naar Genua.

Dag 7 • Cinque Terre

We rijden naar La Spezia waar we de boot nemen voor ons bezoek aan Cinque Terre. De Cinque Terre is een schilderachtige, rotsige kuststrook van 15km die zich uitstrekt tussen Levanto en La Spezia aan de Riviera di Levante. De naam verwijst naar 5 dorpjes die zich op een spectaculaire manier als het ware vastklampen aan de steile, hoge kliffen. De dorpen zijn behalve door hun fantastische ligging vooral bekend vanwege de authentieke sfeer, de wijnen en het zeebanket. De eerste stop houden we in Riomaggiore, waar de huizen ook geverfd zijn in de typische Ligurische kleuren. Het vrij middagmaal voorzien we in Manarola, het meest schilderachtige van de vijf dorpen. Onze laatste stop houden we in Monterosso al Mare, het grootste en het belangrijkste dorp. Zoals overal in de Cinque Terre ook hier de karakteristieke pastelkleurige huizen. Naast een pittoresk vissershaventje met vele kleurige kleine bootjes heeft Monterosso als enige een bredere baai en een klein zandstrandje. Vanuit Monterosso varen we terug naar La Spezia om verder Genua te bereiken. 

Dag 8 • Genua

andaag staat een bezoek aan Genua, de stad van de duizend steegjes, op het programma. Geprangd tussen de zee en de bergen heeft Genua het grootste middeleeuwse centrum van Europa, gelegen op de heuvels achter de haven. Palazzi zijn er bij de vleet in Genua, allemaal ingericht als museum. Om de mooiste façades te zien, wandelen we langs de “nieuwe” straten, de Via Garibaldi, Cairoli en Balbi. Hier lieten rijke bankiers, handelaars en reders tijdens de gouden eeuw van Genua (16e -17e eeuw) spectaculaire paleizen bouwen, nu Unesco-werelderfgoed. De bekendste zoon van Genua is Christoffel Columbus, die hier in de 15e eeuw werd geboren. Na de middag brengen we een bezoek aan het grootste aquarium van Italië. Van zeepaardjes tot grote haaien en van kwallen tot dolfijnen, kan men er bewonderen. Een pronkstuk van de verzameling is de walvishaai. Dit is de grootste haai ter wereld en vrij zeldzaam. 

Dag 9 • Genua – Macon

We rijden vandaag via diverse autowegen richting Frankrijk. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. Installatie in het **** Novotel Macon Nord. 

Dag 10 • Macon – België

Vanuit Macon keren we terug naar België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

Hotels *** en ****

Hotel Regina Palace hotel Stresa ****

Ligging: Het hotel ligt direct aan de oever van Lago Maggiore in Stresa. 

Uitrusting: Regina Palace is gevestigd in een majestueus jugendstil-gebouw met een verfijnde klassieke inrichting en een grote tuin met een zwembad. 

Kamers: de kamers en gemeenschappelijke lounges zijn allemaal ingericht met antiek meubilair, tapijten en historische kroonluchters en hebben een adellijke, historische uitstraling.

Maaltijden: het hotel serveert lokale gerechten in een zeer elegante eetzaal met grote ramen met uitzicht op Lago Maggiore.

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren.

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale vertrekplaats en terug 
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar 
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 10e dag ontbijt 
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma 
  • Inbegrepen toegangen: Toeristisch treintje Arona, Boottocht naar de Borromese eilanden, Toegang Isola Bella, Dom Milaan, Monumentaal kerkhof Milaan, Boottocht Rapallo - Santa Margherita Ligure - Portofino en terug, Aquarium Genua, Boottocht doorheen Cinque Terre 
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België