Bordeaux, een weelderige wijnstreek

Bordeaux, een weelderige wijnstreek

Dag 1: België - Bordeaux  

We worden thuis opgehaald en vertrekken naar Bordeaux met een tussenstop in Tours voor het vrije middagmaal. Tegen de avond nemen we onze intrek in ons verblijfshotel, het ****Hotel Mercure Bordeaux Château Chartrons.

Dag 2: Bordeaux - La cité du vin   

Met het opknappen van de kades verrees ‘De schone slaapster’ midden de jaren 90 in volle glorie terug uit haar rijke verleden. De opgefriste huizen, de moderne uitstraling zonder het verleden te verloochenen… al kuierend door ‘La cité du vin’ ontdekken we samen met onze gids waarom deze verkeersvrije stad zo geliefd is bij de Fransen, en bij de Parijzenaars in het bijzonder. Het vernuftige waterbassin ‘Miroir d’ Eau’ voor het statige Place de La Bourse, de indrukwekkende Opéra Nationale, de middeleeuwse Porte Cailhau,… deze levendige metropool aan de Garonne blijft verbazen. Na het vrije middagmaal in de Halles de Bacalan bezoeken we het ‘echte’ Cité du vin. In dit architectonisch pareltje treden we binnen in de wondere wereld van de wijn. Wat maakt deze godendrank toch zo bijzonder? Hoe verloopt het productieproces? Als een walsend glas wijn geeft deze interactieve tentoonstelling beetje bij beetje haar geheimen prijs. Het glaasje bordeaux op de bovenste verdieping met uitzicht over de ‘Port de la lune’ vormt dan ook een passende afsluiter aan dit hypermoderne museum.   

Dag 3: Saint-Émilion

Na een verkwikkend ontbijt trekken we naar het middeleeuwse stadje Saint-Émilion. Via o.a. Pomerol, Montagne, Lussac en Puisseguin bereiken we het pittoreske Saint-Émilion. Met het toeristisch treintje maken we een rondrit doorheen de glooiende velden langsheen de ‘Grand Crus Classés’. Alvorens we ons vrij middagmaal nuttigen, verkennen we nog even het historisch centrum. Onze wijnreis krijgt deze namiddag ook een ‘Belgisch tintje’ met een bezoek aan Château Tour Baladoz en Château La Croizille. De familie De Schepper vertelt maar wat graag over hun passie voor de oenologie, een passie die we na de rondleiding uiteraard ook meermaals kunnen proeven.  

Dag 4: Médoc - Pauillac - Sauternes - Graves

Margaux, Moulis, Saint-Julien, Pauillac, Saint-Estèphe, …  ronkende namen die bij menig wijnliefhebber het water in de mond doet lopen. Op onze ‘Route des Châteaux’ kruisen we - getooid in warme herfsttinten - de groten der aarde: Chateau Margaux,  Lafite Rothschild, Latour, Mouton Rothschild, Cos d’Estournel,… In Pauillac - de wijnhoofdstad van de Médoc - laven we onze honger en dorst, waarna we  richting Sauternes trekken, wereldvermaard om zijn bijzonder gegeerde zoete witte wijnen. Na een rondleiding op het gerenommeerde Château Guiraud proeven we - bij wijze van dessert - een lekker glaasje Sauternes Premier Grand Cru Classé. Via het wijngebied Graves keren we terug naar ons hotel.

Dag 5: Bordeaux - Les Bassins des Lumières

Ooit een grauwe bunkerhal voor onderzeeërs tijdens Wereldoorlog II, nu een hip centrum voor digitale kunst. In de gigantische hallen - deels nog met water gevulde bassins - aanschouwen we gethematiseerde projecties in 360°. Het lijkt alsof we zelf deel uitmaken van een gigantisch schilderij. Na deze bijzondere ervaring keren we terug voor het middagmaal. Aansluitend verkennen we de wijk Chartrons, op wandelafstand van ons hotel. Omgeven door de prachtige oude panden van de wijnkopers en de toffe sfeer op de kades genieten we tot het avondmaal nog van wat vrije tijd. Diegenen die dat wensen, kunnen ook gaan shoppen in het centrum van Bordeaux.  

Dag 6: Bordeaux - België   

We verlaten Bordeaux en keren terug naar België. 

****Hotel Mercure Bordeaux Château Chartrons

Ligging: gelegen in de charmante wijk Chartrons, op wandelafstand van de gezellige kade

Uitrusting: mooi hotel met restaurant, bar, lift, fitness, comfortabel ingerichte stijlvolle kamers, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, flatscreen tv, airco, minibar, gratis wifi en kluisje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu met ¼ liter wijn & water

Praktische info

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

 

INBEGREPEN

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug
  • Vervoer met een *****ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf 1edag avondmaal t.e.m. 6e dag het ontbijtbuffet 
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Toegangen: La Cité du Vin, treintje St. Emilion, bezoek wijngoed De Schepper, Les Bassins des Lumières en bezoek Château Guiraud
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België