Boottocht op de Maas & Annevoie

Boottocht op de Maas & Annevoie

Ver weg van de stress en de hectische wereld wachten rust en harmonie u op, in de Belgische Ardennen. Geniet van een landschap dat bestaat uit middeleeuwse kastelen, vervaarlijke rotsen en prachtig natuurschoon.

Voormiddag: Deze mooie dag starten we in Dinant. We stappen aan boord van de boot “Le Mouche” waar we ontvangen worden met een lekker kopje koffie en een stukje vlaai. Tijdens de rondvaart varen we door één van de mooiste gebieden van de Maas. Via de sluis van Anseremme krijgen we toegang tot het wildste riviervlak van de Hoge Maas. Langs de kant zien we de Prieuré bovenaan de rotsen, het beroemde kasteel van Freÿr met zijn Franse tuinen en ook de rotsen van Freÿr, het grootste klimrotsen massief van België. We kabbelen verder tot het sympathieke dorp Waulsort, het centrum voor watertoerisme.

Middag: Voor het middagmaal genieten we van een lekkere Ardeense schotel.

Namiddag: Na het middagmaal rijden we naar de Tuinen van Annevoie, gelegen tussen Namen en Dinant. De oorsprong gaat terug naar de tijd van de familie Montpelliers uit het midden van de 15e eeuw en prachtig onderhouden tot de dag van vandaag. Niet voor niets zijn ze geklasseerd als zijnde Waals erfgoed en uniek in België! Samen met de gids maken we een mooie wandeling langs tientallen watervallen en fonteinen, een verrassend spektakel waar water stroomt, glijdt en opborrelt. We bewonderen de elegante Franse tuinen, de romantische Engelse tuinen en tot slot de charmante Italiaanse tuinen, stijlvol en verfijnd.

Avond: Het einde van deze mooie dag is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Boottocht met koffie en vlaai
  • Middagmaal
  • Bezoek aan de Tuinen van Annevoie
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen