Bodensee & Vorarlberg

Bodensee & Vorarlberg

Dag 1 • België - Friedrichshafen

We rijden naar Friedrichshafen waar we logeren in het ****hotel Knoblauch.

Dag 2 • Bregenz - Lindau

Na ons ontbijt rijden we naar Bregenz, een gezellige stad op de oever van de Bodensee. We bezoeken het centrum de stad en we nemen de Pfanderbahn. Deze kabellift brengt ons naar de top van de 1064 meter hoge Pfänder, de huisberg van Bregenz.  We genieten van een mooi uitzicht over de Bodensee en de Oostenrijkse, Duitse en Zwitserse stadjes aan de oevers van het meer. Na de middag nemen we de boot naar Lindau. Na een mooie boottocht over de Bodensee varen we tussen de vuurtoren en de leeuw van Beieren de haven binnen. Nadien brengen we nog een bezoek aan de pittoreske Maximilianstrasse, de hoofdstraat van de stad.

Dag 3 • Feldkirch - St. Gallen

Feldkirch heeft een klein, maar charmant historisch centrum. In deze Altstadt vind je geplaveide straten en pleintjes, huizen met kleurrijke gevels en leuke restaurants en winkels. De Marktplatz is één van de centrale pleinen van de stad. In het centrum staat Palais Liechtenstein, een gebouw uit 1697 in barokstijl. Ook is het op dinsdag marktdag in de stad en kunnen we genieten van de vele leuke kraampjes. Na de middag rijden we naar St. Gallen. Hier brengen we een bezoek aan de abdij van Sankt Gallen De Benedictijner abdij van Sankt Gallen is een Karolingisch klooster. Het was vanaf de 8e eeuw tot aan de secularisatie in 1805 één van de belangrijkste kloosters in Europa. Zijn bibliotheek is een van de grootste en oudste van de wereld en bevat onschatbare manuscripten zoals de oudste architectonische tekening op perkament uit 820. Van 1755 tot 1768 is het klooster herbouwd in barokke stijl. De kathedraal en de bibliotheek zijn dé exponenten van dit complex, die activiteiten uit de 12e eeuw weerspiegelen.

Dag 4 • Konstanz - Mainau

Vandaag rijden we naar Konstanz. Konstanz is cult. Er zijn genoeg redenen om een dagje door te brengen in Konstanz: de unieke ligging aan de Bodensee, de prachtige oude binnenstad met kronkelige steegjes, de prachtige ‘Münster’ basiliek en de internationale flair . Onze gids toont ons de mooiste plekjes van de stad. Na de middag bezoeken we het bloemeneiland Mainau. We genieten van  een weelderige bloemenpracht en een park met een meer dan 150 jaar oud bomenbestand. 

Dag 5 • Lech - Zürsersee - Sankt Anton

We beginnen ons programma in Lech. Lech heeft vooral bekendheid gekregen omdat de Nederlandse koninklijke familie er jaarlijks in de voorjaarsvakantie op skivakantie gaat. We bezoeken het centrum en rijden verder naar de Zürsersee. Na de middag brengen we een bezoek aan St. Anton.

Dag 6* • Friedrichshafen

Friedrichshafen is de geboortestad van graaf Zeppelin, de uitvinder van de gekende “Zeppelin”. Deze voormiddag brengen we een bezoek aan het Zeppelinmuseum waar we een natuurgetrouwe reconstructie zien van de legendarische LZ 129 die in 1937 explodeerde nabij New York. Na de middag bezoeken we met onze gids de binnenstad en genieten we nog even van wat vrije tijd. 

*wettelijke verplichte rustdag van onze chauffeur 

Dag 7 •  Friedrichshafen - België

België  We rijden via de Duitse snelwegen terug naar België.

HOTEL KNOBLAUCH****

Ligging: rustig gelegen nabij het centrum en op 2,5 km van de Bodensee

Uitrusting: modern hotel met lift, bar, restaurant, salon, zonneterras, sauna, solarium, stoombad, zwembad, fitness, comfortabel ingerichte kamers met bad of douche, toilet en haardroger, minibar, kluisje, tv, telefoon en gratis wifi.

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis heen en terug
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 7e dag het ontbijt
  • Uitstappen zoals beschreven
  • Toegangen: Phanderbahn, boottocht Lindau, Abdij Sankt Gallen, Bloemeneiland Mainau, Zeppelinmuseum.
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België